دکتر بهروز بنیادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در خصوص سامانه برچسب اصالت دارو گفت: سامانه کنترل اصالت امکان نظارت همگانی بر محصولات سلامتمحور را میسر کرده و هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان 4 نفر از اعضای کمیسیون را برای بررسی و پیگیری این موضوع تعیین کرده است.
وی با اشاره به اینکه پورتال دارویی باید در کشور راه اندازی و تمامی بیمه ها و داروخانه ها به آن متصل شوند، گفت: سازمان غذا و دارو سایتی را طراحی کرده که بیمه ها با تمام داروخانه ها لینک و بعد از آن مشخص می شود که آیا این دارو تقلبی است و محل تولید آن کجا است؛ لذا برای حمایت از تولید داخل و صرفه جویی در مصرف دارو از سازمان غذا و دارو خواستیم این پورتال را در اسرع وقت تکمیل کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: در سطح کلان برای سامانه برچسب کنترل اصالت دارو برنامه ریزی شده اما در حال حاضر برای بعضی از اقلام دارویی خاص که هزینه بسیار بالایی دارند این کار در حال انجام است و سایر داروها در مرحله بعدی هستند. اما مهمترین راه فرهنگ سازی است.
بنیادی افزود: یک بخش کالاهای ضروری داریم که باید برای آن ارز تخصیص پیدا کند بعضی از این کالاها ضروری محسوب نمیشود یعنی بخشی از مکمل های دارویی اصلا ضرورتی ندارند وارد کشور شوند؛ تشخیص این موضوع با سازمان غذا و دارو است که در این زمینه ها ورود پیدا کنند.
لازم به ذکر است مردم میتوانند از سه طریق سایت www.ttac.ir سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ و همچنین اپلیکیشن موبایل که از سایت سازمان غذا و دارو قابلیت دانلود دارد، اصالت فرآورده را استعلام کنند و اگر اطلاعات برچسب با اطلاعات سامانه منطبق بود، به خرید و استفاده از آن اقدام کنند.
انتظار میرود با تکمیل بهرهبرداری از سامانه کنترل اصالت از طریق فعالسازی بیشتر مصرفکنندگان و افزایش میزان استعلام، بساط تقلب و قاچاق از حوزه فرآوردههای سلامتمحور، برچیده شود.