نخستین جشن ازدواج دانشجویی سال ۱۳۹۷ دانشگاه آزاد واحد ارومیه به همت بسیج دانشجویی در سالن آمفی تئاتر دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ارومیه، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه طی مراسمی با عنوان ازدواج آسان برگزار نمود که در این مراسم عقد سه زوج دانشجویی در بین صدهای دانشجوی دختر قرائت شد.
اصطلاح ازدواج دانشجویی نخستینبار از سوی یکی از استادان دانشگاه تهران پیشنهاد شد و اولین جشن ازدواج در زمستان سال ۱۳۷۶ با کمک نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید بهشتی و با شرکت ۶۰ زوج از دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.
این رویکرد در سالهای بعد به تدریج با اشتیاق بیشتری روبه رو شد به گونهای که امسال شمار ازدواجهای دانشجویی به حدود ۳۰ هزار زوج رسیده است.
ابتدای مراسم حجت الاسلام کریمان مجد استاد برجسته کشوری با سخنرانی در جمع دانشجویان دختر با اشاره به اینکه دانشجویان ازدواج موفق تری داشته باشند گفت: نگاه خود را به زندگی واقعه بینانهتر و از حالت آرمانی در بیاورند و با واقعیتها مواجعه شوند.
کریمان مجد تصریح کرد: دانشجویان اگر شناختی خوبی از وضعیتی دانشجویی خود پیدا کنند میتوانند ازدواج خوبی و زندگی موفقی داشته باشند، الان که زمان ازدواج دانشجویی در دانشگاه ها است فرصت خوبی است تا چشم و همچشمی را کنار بگذارند و با همین عنوان که ما دانشجو هستیم و خیلی از کارها را انجام میدهیم پیش بروند.
وی با بیان اینکه ارتباط دختر و پسر به بهانه آشنایی آسیبهای به جدی را بدنبال خواهد داشت گفت: دختران و پسرانی که به طریق غیرمشروع با فردی از جنس مخالف، رابطه دوستانه برقرار میکنند، ممکن است از جهات مختلف، آسیب ببینند البته این آسیبها متوجه دختر و پسر است، اما دامنه و شدت آن درباره دختران بیشتر است.
استاد برجسته کشوری با بیان اینکه امروزه مساله آشنایی را دختر و پسران بهانه میکنند تا در ارتباط باشند گفت: اگر دو جنس مخالف مبنای حرف زدنشان آشنایی است، چرا خانوادهها را در جریان نمیگذارند، اگر مساله آشنایی است چرا تا ساعتهای بامداد شب حرفهای غیراخلاقی میزنند.
کریمان مجد تاکید داشت: آمارها نشان میدهد بیشترین میزان دوستیهای خیابانی در سن غریزی است بعضی از پسران ایرانی داشتن دوست دختر را نوعی محبوبیت قدرت اجتماعی و موفقیت برای خود محسوب میکنند و در شرایطی که توانایی تشکیل خانواده از طریق ازدواج را ندارند عدهای از انان نیازهای جنسی و عاطفی خود را از طریق دوستیهای افراطی بر طرف مینمایند.
این استاد برجسته در ادامه افزود: پیش از هر چیز باید خانوادهها به نقش حیاتی خود در برابر فرزندان آگاه شوند تا بتوانند الگوهای صحیح رفتاری را به فرزندان ارائه دهند و هویتی سالم و پویا به آنان ببخشند.
در این رابطه با چند زوج که د راین مراسم صیغه عقد آنها جاری شد گفتگویی داشتیم که در ادامه آمده است.
اردوخانی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه ازدواج مانعی در پیشرفت ندارد گفت:ازدواج مانع نیست خصوصا اگر همسرت همراهت باشد؛ البته محدودیتهایی وجود دارد. اما باید پرسید پیشرفت چه معنیای دارد؟ پیشرفتی که جامعه هم اکنون مد نظرش است با پیشرفتی که مد نظر خانواده ماست، یکی نیست.
وی در ادامه بیان کرد: من میگویم اگر جوانان ازدواج کنند و این باعث کاهش فساد و در نتیجه باعث تعجیل در ظهور شود پیشرفت کرده ایم. حتی اگر مادی نگاه کنیم امروزه پیشرفت با درس خواندن لزوما مطابقت ندارد. چیزی که امروز مهم است تخصص است.
نورانی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه ازدواج در سن پایین باعث آسیب می شود گفت: این حرف کاملا اشتباه است. در مجردی آرامش روانی وجود ندارد و جوانان مجرد ما حلقه مفقوده زندگیشان آرامش است. اما ذهن آشفته و نگران قبل ازدواج، پس از ازدواج به آرامش واقعی میرسد. شما فردی کنارت است که میتوانی به راحتی با او صحبت کنی لذا وعدهی صادق خداوند اجرا میشود. بین من و همسرم مودت و رحمت ایجاد شد. باید مزهی متاهلی را چشید. قابل بیان نیست.