رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: از بین ۱۸۸ کشوری که کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم را به قانون تبدیل کرده، ۶۳ کشور از حق شرط استفاده کردند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی با اشاره به نشست این کمیسیون درباره بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم، اظهار داشت: روز گذشته دومین جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس در زمینه بررسی لایحه مقابله با تأمین مالی تروریسم برگزار و در این زمینه بحث و تبادل نظر شد.
وی با بیان اینکه آقای عراقچی که از مذاکرات با ۵ کشور حاضر در برجام در جلسه کمیسیون امنیت حضور داشت، گزارشی را از روند مذاکرات با کشورهای اروپایی ارائه کرد، گفت: معاون وزیر خارجه علاقهمندی اروپاییها به ادامه همکاری در زمینه مسائل بانکی و نفتی را بیان کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه اروپاییها خواستار ادامه ارتباطات با ایران شدهاند، افزود: راههای مختلف برای ادامه ارتباطات ایران و اروپا موضوع مذاکرات بوده تا اگر آمریکاییها بخواهند وارد مراحل بعدی شوند، امکان تدوام روابط وجود داشته باشد، در مجموع برداشت آقای عراقچی از مذاکرات مثبت بود.
بروجردی ادامه داد: آنچه که برای مجلس و دولت ملاک است، ارائه تضمینهای عملی اروپاییها در زمینه تداوم روابط با ایران است، بنابراین باید منتظر تحولات بعدی باشیم.
وی با بیان اینکه در جلسه روز گذشته، پیرامون لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم، فرصت کافی وجود نداشت تا وارد بخش حق شرط شویم، گفت: باید شرایطی که جمهوری اسلامی ایران در خصوص حق شرط تدوین کرده، به تصویب برسد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه این حق شرط طبق کنوانسیون ۶۹ وین جزو حقوق کشورهاست، افزود: از ۱۸۸ کشوری که کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم را تبدیل به قانون کردهاند، ۶۳ کشور از حق شرط استفاده کردهاند، بنابراین لحاظ حق شرط از روالهای کاری متداول و جزو حقوق کشورهاست.
بروجردی اضافه کرد: باید منتظر روز سهشنبه بمانیم تا تصمیمگیری نهایی درباره تصویب یا عدم تصویب کنوانسیون مبارزه با تروریسم انجام شود.