امروزه اندازهگیری کالری تکنیکهای افراد چاق برای کاهش وزن است، اما متخصصان تغذیه چگونه این میزان را اندازهگیری میکنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شمارش کالری یکی از تکنیکهای اصلی افرادی است که در تلاش برای کاهش وزن هستند.
براساس گزارش «لایو ساینس»، اما کالری دقیقا چه چیزی است و دانشمندان تغذیه چگونه میزان کالری مواد غذایی را تعیین میکنند.
کالری یک واحد انرژی است نه یک واحد اندازهگیری برای وزن. میزان کالریهایی را شما بر روی برچسبهای مواد غذایی مشاهده میکنید درواقع برحسب کیلوکالری هستند.
طبق گزارش «گجتنیوز»، به صورت کلی ۱ کیلوکالری به عنوان میزان انرژی لازم برای افزایش دمای ۱ کیلوگرم آب به مقدار ۱ درجه سلسیوس تعریف میشود و انرژی غذاهای مصرفی ما هم بر اساس این معیار، به روشی ساده و جهانی قابلمحاسبه است.
محتویات مواد غذایی مصرفی ما به سه گروه کلی چربی، کربوهیدرات و پروتئین تقسیم شده و انرژی مورد نیاز بدن هم از طریق هرکدام از این گروهها تامین میشود.
برای محاسبه میزان کالری غذاها یکی از روشهای معمول، استفاده از وسیلهای به نام بمب کالری متر است؛ برای بهکارگیری این وسیله دانشمندان ماده غذایی مورد نظر را در محفظه مخصوص تعبیه شده در دستگاه قرار میدهند و اطراف محفظه را پر از آب میکنند. در مرحله بعدی ماده غذایی سوزانده میشود و تغییر دمای ایجادشده در آب با سوختن ماده، اندازهگیری میشود. از این طریق دانشمندان متوجه میشوند که ماده غذایی مورد نظر چه میزان انرژی دارد.