به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری جشنواره جایزه بینالمللی «باروت خیس» صبح امروز در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد.
حجتالاسلام محرابی رئیس شورای سیاستگذاری جایزه بینالمللی در ابتدای این نشست گفت: این جشنواره حول محور شناخت استکبار جهانی و مبارزه با استکبار طراحی شده و ایدهای بود که توسط عدهای از فعالان مردمی در سال 91 پیشنهاد شد و در آن سال همراه با جشنواره رهآورد سرزمین نور در مناطق عملیاتی دفاع مقدس برای اولین بار اجرا شد.
وی افزود: در این جشنواره سیاست بر این شد که مجموعههای مردمی که میتوانند در حوزه استکبارستیزی فعالیت کنند با بالا بردن سواد اجتماعی در عرصه شناخت استکبار و معرفی شخصیتهای منفور و نادان استکبار کمک کنند.
وی در ادامه با اشاره به علت نامگذاری جشنواره با عنوان باروت خیس گفت: از آنجایی که توطئه دشمنان همواره به کمک خدا خنثی شده و مانند بارورت خیسی است که نمیتواند به ما آسیب برساند این جشنواره با عنوان بارورت خیس نامگذاری شد.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه بینالمللی جشنواره باروت خیس ادامه داد: امسال تلاش کردیم جشنواره را نسبت به سال قبل متفاوتتر برگزار کنیم، رأیگیری جشنواره در دورههای قبل عمدتاً در فضای مجازی انجام میشد و افرادی از کشورهای دیگر هم در رأیگیری ممکن بود که شرکت کنند در این دوره تصمیم گرفتیم جشنواره را از مرزهای ایران خارج کنیم و آن را بینالمللی برگزار کنیم.
محرابی گفت: در این دوره «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالات متحده امریکا، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم جعلی صهیونیستی و «نیکی هیلی» سفیر ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد به عنوان سه چهره منفور کاندید شدند و تا امروز 8 کشور دنیا در رأیگیری جشنواره مشارکت کردهاند.
وی گفت: سازمان بسیج مستضعفین پشتوانه و کمککننده جشنواره در این 6 دوره بوده است، بسیج وظیفه خودش میداند از حرکتهایی که به مستضعفان کمک میکند و منجر به تضعیف دشمنان میشود حمایت کند.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه بینالمللی جشنواره باروت خیس تصریح کرد: امسال جشنواره به صورت مستقل برگزار میشود و قرار شد اختتامیه آن دوشنبه 25 تیر به صورت مستقل در سالن اجلاس سران برگزار شود.
محرابی اظهار داشت: بنا داریم در آینده 100 کشور دنیا را در این جشنواره شرکت دهیم و این جشنواره را به عنوان یک برند بینالمللی معرفی کنیم.
وی ادامه داد: یکی از سیاستهای ما معرفی چهرههای منفور و نادان استکبار و معرفی آنها به مردم ایران، منطقه و جهان است،همچنین ایجاد وحدت برای مقابله با دشمن مشترک و درگیر نسل جوان و نوجوان با موضوع استکبارستیزی از سیاستهای دیگر ما است.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه بینالمللی جشنواره باروت خیس ادامه داد: تا به امروز بالای 2 میلیون نفر در رأیگیری شرکت کردهاند که این برای چنین جشنوارهای رأی بسیار خوبی است، این جشنواره فقط حدود 400 هزار رأی دانشآموزی داشت که برای ما خیلی مهم است.
محرابی تصریح کرد: در نظر داریم در آینده دعاوی حقوقی را علیه چهرههای ظالم و مستکبر داشته باشیم و بتوانیم از مظلومان جهان حمایت کنیم لذا بعد از جشنواره ما پیگیر مباحث حقوقی و شکایت از این افراد در دادگاههای بینالمللی خواهیم شد.
وی گفت: در آینده قصد داریم ابعاد مختلفی از جشنواره را پیگیری کنیم و در سالهای آینده پیوست هنری را برای جشنواره خواهیم داشت، ما بنا داریم چهرههای استکبارستیز از سراسر دنیا را به جشنواره دعوت کنیم و این جشنواره به کانونی برای استکبارستیزان جوان تبدیل خواهد شد.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه بینالمللی جشنواره باروت خیس ادامه داد: ما در اختتامیه جشنواره دنبال یک همگرایی داخلی و خارجی هستیم حرف ما این است که جناحهای داخلی و خارجی بایستی در مقابل دشمنان با هم متحد شوند مخصوصا در این دوره که شاهد توطئههای دشمنان هستیم و انشاءالله این جشنواره به شاخصی برای وحدت چهرههای داخلی و بینالمللی تبدیل شود.
* فعال شدن کمیته حقوقی جشنواره « باروت خیس»/ دعوت از وزیر خارجه برای حضور در اختتامیه جشنواره
میکائیل دیانی دبیر ستاد مردمی جشنواره جایزه بینالمللی «باروت خیس» در ادامه این نشست خبری گفت: ما از 22 بهمن سال گذشته رأیگیری را برای نامزدهای این جشنواره آغاز کردیم و در همان روز اول بیش از 200 هزار نفر به نامزدهای جشنواره رأی دادند.
وی افزود: فلسطین، سوریه، عراق، لبنان، هند، افغانستان، یمن و ایران کشورهایی هستند که این جشنواره در آنها برگزار و به نامزدها رأی داده شده است. دو کشور نیز به دلایل مشکلات امنیتی تا به امروز نتوانستهاند در رأیگیری شرکت کنند که احتمالاً طی امروز و فردا این مشکل حل خواهد شد.
دبیر ستاد مردمی جشنواره جایزه بینالمللی «باروت خیس» با بیان اینکه تا به امروز میلیون نفر در رأیگیری جشنواره شرکت کردهاند، گفت: انشاالله در مراسم اختتامیه کمیته حقوقی جشنواره فعال خواهد شد تا بتوانیم موضوع شکایت از چهرههای منفور و مستکبر را در دادگاههای بینالمللی پیگیری کنیم.
دیانی ادامه داد: تلاش داریم از چهرههای فرهنگی و هنری که در حوزه استکبار ستیزی کار کردهاند همچون آقایان نادر طالبزاده، شجاعی طباطبایی، قرهباغی، طالبی و سیروس مقدم تقدیر کنیم.
وی افزود: اختتامیه جشنواره 25 تیرماه در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد و در این مراسم از سفرا و مسئولین مختلف دعوت شده است. همزمان این مراسم در فلسطین هم برگزار میشود.
دبیر ستاد مردمی جشنواره جایزه بینالمللی «باروت خیس» تأکید کرد: ذیل این جشنواره کارگروههای مختلفی تشکیل خواهد شد که بر همین اساس میهمانان مختلفی هم در برنامه خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: سفرای کشورهای عراق، سوریه، لبنان، شیلی، برزیل، بولیوی، آفریقای جنوبی، یمن، مسئول جهاد اسلامی فلسطین و جنبش حماس از جمله میهمانانی هستند که برای حضور در این جشنواره از آنها دعوت شده است.
وی گفت: از وزیر امور خارجه هم برای شرکت در مراسم دعوت کردیم و از ابتدا تلاش داشتیم مسئولان دیپلماسی را با خود همراه کنیم و امیدواریم با حضور وزیر خارجه در این مراسم دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با جشنواره همراه شود.
وی گفت: ما باید بتوانیم یک وحدت و انسجام ایجاد کنیم و یک نگاه تهاجمی نسبت به مستکبران داشته باشیم. برای همین در این جشنواره این موضوع یکی از مسائلی است که پیگیری خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به سکوت دستگاه دیپلماسی در برخی مسائل بینالمللی گفت: مسئولین کشور بایستی نسبت به دشمنان مواضع محکمتری داشته باشند و یکی از اهداف ما در این جشنواره پیگیری این مسئله خواهد بود.