معاون علمی بسیج دانشجویی استان اصفهان با بیان اینکه تحقیقات دانشگاهی ناظر برنیازهای کشور نیست، گفت: به دنبال کارهای مولد هستیم و دلالی را کار نمیدانیم.
محمد جواد نادرالاصلی، معاون علمی بسیج دانشجویی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی بسیج دانشجویی استان اصفهان در حوزه کارآفزینی بیان کرد: در بخش علمی و کارآفرینی در سه حوزه کار خود را تعریف کردهایم که قرارگاه احمدی روشن در زمینه گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی فعالیت دارد و گرچه به صورت مستقیم وارد میدان کار نمیشود، اما اثرگذاری ویژهای را میتواند بربازار کسب و کار ایجاد کند.
معاون علمی بسیج دانشجویی استان اصفهان با اشاره به دو زیرفصل دیگر این قرارگاه عنوان کرد: حل تخصصی مشکلات و مسائل کشور و هدفمندسازی فعالیتهای دانشجویی یا ارتباط با حوزه صنعت و کسب کار از دیگر برنامههای این مجموعه است.
وی گفت: حرف ما این است که نیازهای کشور ارتباط پیدا کند با استعدادهای کشور یعنی اینکه در سطوح مختلف علمی چه در زمینه موشکی و پهباد چه در حوزههایی مثل کارهای سخت که کارگر ساده نیازمندیم این را با توجه به پتانسلهای داخل حل کنیم تا نیازی به جذب نیرو از خارج از مرزهای کشور نباشد.
محمدجواد نادرالاصلی با اشاره به اینکه جذب نیرو از خارج کشور نشان از دیپلماسی غلط در پیش گرفته است تصریح کرد: اینکه در سطوح پائین هم مثلاً ما کارگر از چین میآوریم به مشکلات سیاست گذاری و دولتی بر میگردد که برنامهای برای حل آن نداشتهاند.
وی با بیان اینکه با برنامهای سعی کردهایم تا این خلع نیرو را حل کنیم افزود: با برنامه ریزیهای صورت گرفته سعی کردیم تا ضمن شناسایی استعدادها و نیازمندهای کشور ارتباطی را میان این دو برقرار کنیم که البته برقراری این ارتباط شاید صرف هزینه زیادی را برای اثبات یا نهایی کردن یک طرح بخواهد که به دلیل عدم توانمندی بسیج دانشجویی در احصا مالی آن استفاده از توانایی و اعتبار بسیج دانشجویی برای حمایت از طرحها و دعوت مراکز مرتبط و صنعت را جهت ایجاد پلی میان دانشجویان و بازار کسب و کار قرار دادیم.
معاون علمی بسیج دانشجویی استان اصفهان خاطرنشان کرد: این کار با دو هدف شناخت صنعت و شناسایی نیازهای کشور برای دانشجو انجام میشود تا از ایجاد طرحها و اختراعاتی که هیچ گرهای از درد کشور باز نمیکند و تنها برای قاب کردن و در کمد نگه داشتن به درد میخورد جلوگیری شود.
نادرالاصلی عنوان کرد: در همین راستا یکی از اقداماتی که صورت گرفت و به صورت مصداقی میتوان به ان اشاره کرد نمایشگاه دانشگاهی همت بود که چیزی حدود ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار را برای حمایت از طرحهای دانشجویی جذب کرد.
وی با اشاره به اینکه استارتاپها ممکن است تناقضات یا ناهم خوانیهایی را باتوجه به شرایط کشور ما داشته باشد بیان کرد: سعی ما بر این بوده است که در حوزه استارتاپها نمونه علمی را بگیریم و با تغییراتی که متناسب با بوم کشور خود روی آن انجام میدهیم استارتاپی بومی را راه اندازی کنیم که به شکر خدا با محور قرار دادن دو دانشگاه استان در این حوزه توانستیم دو طرح ایکا و اتکا را در سطح استان تا کنون برگزارکنیم.
معاون علمی بسیج دانشجویی استان اصفهان هدفمندسازی فعالیتهای دانشجویان را از دیگر برنامههای این معاونت برشمرد و تصریح کرد: یک دانشجو ممکن است هزاران ساعت کار تحقیقی در طول دوران تحصیلی خود انجام دهند، اما ما بازخوردی از آن در کشور نمیبینیم که به زبانی ساده میتوان علت آن را ناظر نبودن تحقیقات دانشگاهی بر نیازهای کشور دانست.
وی گفت: به دنبال احصا نیازهای کشور هستیم تا با تعریف پروژههایی مرتبط با آنها هم در بحث رفع نیازهای کشور و هم در بحث هدفمندسازی فعالیتهای تحقیقی دانشجویان قدم برداریم.
نادرالاصلی با عنوان اینکه ارتباط با صنعت قدم بعدی است که در این مسیر برداشته میشود بیان کرد: امروز بازدیدهای گروهی که معمولاً هزاران بار از صنایع و معادن صورت میگیرد را شاهد هستیم، ولی متاسفانه خروجی چشم گیری ندارد و از همین جهت برای حل این مشکل بازدیدهای کوتاه مدت کم ظرفیت را ابداع کردیم تا تیمی ۴ یا ۵ نفره با حضور در یک کارخانه، معدن بتوانند با رویکرد ارائه پیشنهاد و طرحها برای افزایش بهره بروی تولیدات، کاهش هزینهها، فعال ساختن صنایع غیرفعال به بازار کسب و کار کمک کنند.
وی با بیان اینکه در این حوزه نیز دانشجویان اصفهانی در زمینه حل مشکل ضایعات سنگبریها و صنایع وهواپیماسازی اقداماتی را صورت دادهاند افزود: به دنبال تأمین نیرو برای کارهای مولد هستیم و کارهایی که صرفاً کار دلالی است را کار نمیدانیم و قائل به آنها نیستیم؛ و با شناسایی کارهای مولد موجود نیروهای متخصص حوزه دانشگاه را به انها معرفی میکنیم و پس از بررسی از سوی آنها افراد جذب کار میشوند.