اسماعیلی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه شاهد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون دیدگاه دانشجویان نسبت به مراکز مشاوره گفت: به طور کلی دیدگاه دانشجویان نسبت به مراکز مشاوره و همچنین مراجعه به روان شناس و مشاور نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است و این نشان دهنده پیشرفت دیدگاه مردم و جامعه دانشگاهی نسبت به این مسئله می باشد.
وی افزود: مرکز مشاوره دانشگاه شاهد خدمات مشاورهای متعددی از جمله رواندرمانی، روان پزشکی، مددکاری، ازدواج، مشاوره تحصیلی و ... برای دانشجویان در نظر گرفته است. مسئول مرکز مشاوره دانشگاه شاهد افزود: بیشترین مراجعات این مرکز به ترتیب مشکلات حوزه ارتباطی، عاطفی، خانوادگی و مشکلات تحصیلی بوده و سایر مشکلات در رده بعدی قرار دارند.
وی ادامه داد: در حوزه ارتباطی، عاطفی، خانوادگی، مرکز از تجارب اساتید و کارشناسانی توانمند در این زمینه استفاده می نماید تا خدمات به روز و سریع خود را در اختیار دانشجویان قرار دهد.
وی افزود: دانشجویان جدیدالورود در زمان ورود به دانشگاه غربالگریی می شوند و اگر نیاز به خدماتی داشته باشند به مرکز مشاوره دعوت می شوند تا مشکلات آنها پیگیری و حل شود.
دکتر اسماعیلی گفت: یکی از تمهیداتی که این مرکز برای دانشجویان خوابگاهی اندیشیده است این است که طرحی را به نام OnCallدر خوابگاه ها اجرایی کردهایم. در این طرح دو نفر از دانشجویان مقطع دکتری روانشناسی بالینی در خوابگاه دانشگاه در ساعاتی که ما حضور نداریم به دانشجویان فوری مشاوره و رواندرمانی می دهند.
وی در ادامه گفت: این مرکز از مهرماه سال گذشته درس مهارت های زندگی را در دانشگاه اجرایی نموده و دانشجویان جدید الورود ملزم به ثبت نام در این واحد درسی می باشند. دانشجویانی جدیدالورد با استفاده از اساتید مجرب این درس، با ده مهارت زندگی آشنا می شوند.
وی همچنین افزود: به صورت مرتب، کارگاه هایی در زمینه روابط بین فردی، عاطفی برای دانشجویان برگزار کرده ایم.
وی افزود: در حوزه مشکلات تحصیلی، حدود یک سال است که با جذب دو کارشناس، دفتر ارتقای تحصیلی را راه اندازی کردهایم و به دانشجویانی که افت تحصیلی دارند،خدمات مشاوره ای ارائه می دهیم. طبق مصوبه کمیسیون موارد خاص، دانشجویانی که دو ترم یا بیشتر مشروطی دارد باید به مرکز مشاوره مراجعه کند تا ضمن بررسی علت افت تحصیلی آنها ، خدماتی برای رفع این مساله ارائه نماییم. وی خاطرنشان کرد که تاکنون شاهد اثرگذاری مطلوب این اقدام بودهایم . وی در ادامه گفت: در اردیهشت ماه امسال، حدود 16 کارگاه با موضوعات انگیزه تحصیلی، مدیریت زمان،اضطراب امتحان و غیره در دانشگاه برگزار گردیده است.
وی افزود: در حوزه مددکاری، ضمن پیگیری مشکلات دانشجویان در حوزههای مختلف، کمک هایی به دانشجویان کم بضاعت برای رفع نیازهای مختلف آنها از قبیل درمانی، خرید کتاب و ... صورت میگیرد .
همچنین در حوزه ازدواج و خانواده این مرکز از خدمات یک مشاور اسلامی و مذهبی استفاده مینماید و به صورت خاص برای ازدواج دانشجویان به آنها مشاوره میدهد و شاید از معدود دانشگاههایی باشیم که این خدمات توسط مرکز مشاوره برای دانشجویان تدارک دیده شده است.
وی همچنین در پایان افزود : مرکز مشاوره دارای روابط گسترده بین بخشی و فرابخشی با معاونت آموزش دانشگاه، ستاد شاهد و ایثارگر، مراکز مشاوره ای دانشگاههای کشور و وزارت علوم و ستاد مبارزه با مواد مخدر میباشد.