گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امید ملائی؛ ساعت 10 صبح روز جمعه، قرار بود با جمعی از دانشجویان دانشگاه های مشهد همراه شوم و به مناسبت عید غدیر به عیادت بیماران بیمارستان رضوی مشهد برویم، اندکی زودتر از دانشجویان به مقابل بیمارستان می رسم؛ لحظاتی بعد اتوبوسی زرد رنگ از راه می رسد حدس می زنم بچه ها در همین اتوبوس هستند درب اتوبوس که باز می شود، متوجه می شوم که حدسم درست است.
با دانشجویان همراه می شوم و به داخل بخش ها می روم؛ همان اول دانشجویان به گروه های مختلف تقسیم می شوند و قرار است، دختران از بیماران خانم و پسران از بیماران آقا عیادت کنند.
با هماهنگی پرستاران بخش گروه های دانشجویی به مقابل اتاق ها می روند و خیلی آرام در می زنند و وارد اتاق می شوند، سلام گرمی می کنند و حال بیماران را جویا می شوند، از دور نگاه می کنم بلافاصله که دانشجویان می گویند برای این آمدیم به بیمارستان که جشن غدیر را در کنار شما باشیم، یخ بیماران هم آب می شود و بیشتر احساس صمیمیت می کنند.
دانشجوها سکه هایی را آماده کردند و به بیماران می دهند تا آن ها به نیت سلامتی امام عصر(عج) این سکه ها را در صندوق خیریه بیندازند، عمدتا با ذکر صلوات و با اشک هایی که از گونه روان شده سکه ها را در صندوق می اندازند، در نهایت یک بسته شکلات که به دست خود دانشجوها تهیه شده به نیت شفا به بیماران هدیه داده می شود و دانشجویان از اتاق خارج می شوند.
هر لحظه از این عیادت دانشجویی پر است از لحظاتی ناب، از اشک های پدری که 4 سال است سرطان دارد و 3 مرتبه عمل کرده است تا دعاهای بیماران در حق دانشجوهایی که برای بازدید آمده اند.
یکی از بیماران در حاشیه حضور دانشجویان می گوید دقیقا از عید غدیر سال گذشته دچار بیمار شده و این دومین عید غدیر است که در بیمارستان است و از شادی مردم در این روز به دور است؛ اما امروز با حضور دانشجویان حالش عوض شده و خوشحال است، یکی دیگر از بیماران هم با توسل به حضرت زهرا(س) از خداوند طلب می کند که به زودی پرچم انقلاب اسلامی ایران به دستان امام زمان(عج) برسد و سال آینده امام عصر(عج) هم در جشن عید غدیر شرکت کنند.
همراه با گروهی از دانشجویان به بخش اطفال می رویم، با محیطی متفاوت و شرایطی خاص روبرو می شویم با یکی از گروه ها به اتاق کودکی می رویم که می گویند تومور مغزی دارد، دانشجوها سعی می کنند بنشینند و با آنیسای دو ساله بازی کنند و به اندازه لحظاتی حالش را خوب کنند، در نهایت وسایل بازی را به این کودک هدیه می دهند و از اتاقش خارج می شوند.
دانشجویان در پایان بازدید از هر بخش یک گلدان هم همراه با خاک و بذر به پرستاران هدیه می دهند تا این گلدان یادبودی باشد از حضور دانشجویان در این بخش از بیمارستان.
از 3000 بیمار بیمارستان های مشهد در این طرح عیادت کردیم/ حدود 200 دانشجو در این طرح ما را همراهی کردند
علیرضا جلالیان، مسئول این طرح دانشجویی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: یکی از دغدغه های اصلی ما برای شروع این طرح این بود که چون عید غدیر در ایام تعطیلی دانشگاه ها عملا این امکان وجود ندارد که کار فرهنگی و مذهبی در این زمان انجام داد، تصمیم گرفتیم که در این ایام از بیماران بیمارستان های مشهد عیادت کنیم.
جلالیان ادامه داد: طرح دانشجویی عیادت از بیماران که با عنوان «نبض» نام گذاری شده است، سه مرحله داشت، مرحله اول این طرح بحث بسته بندی های هدایا، مرحله دوم برگزاری کارگاه توجیهی برای چگونگی حضور در بیمارستان ها بود و مرحله سوم این طرح بازدید از بیمارستان ها عیادت از بیماران بیمارستان های مشهد بود.
مسئول طرح دانشجویی عیادت از بیمارهای بیمارستان های مشهد افزود: طرح عیادت از بیماران در سه روز کاری انجام می شود و در این مدت از بیماران بیمارستان های فارابی، هفده شهریور، رضوی، امام رضا(ع)، قائم و ام البنین بازدید به عمل می آید.
وی اظهار داشت: در این مدت پیش بینی می کنیم از 3 هزار بیمار بیمارستان های مشهد بتوانیم عیادت کنیم که برای این موضوع حدود 200 نفر از دانشجویان دانشگاه های مشهد همراه ما خواهند بود.
جلالیان عنوان کرد: در این طرح موسسه جوانان آستان قدس و تشکل های دانشجویی اعم از جامعه اسلامی دانشگاه آزاد مشهد، کانون قرآن و عترت دانشگاه سجاد و کانون مهدویت دانشگاه الزهرا ما را همراهی و کمک کردند.
مسئول طرح دانشجویی عیادت از بیمارهای بیمارستان های مشهد یکی از تجربه های مهم خود در این طرح را تشریح کرد و گفت: امروز در حاشیه بازدید از بیماران یکی از افرادی که بیمار بود به ما گفت کسی که برای امیرالمومنین(ع) کار می کند، هیچگاه کارش روی زمین نمی ماند و بیان این نکته برای ما خیلی تاثیرگذار بود.
نگاه رئیس بیمارستان رضوی به این طرح بسیار مثبت است
محسن مروجی، کارشناس روابط عمومی بیمارستان رضوی مشهد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: قطعا حضور دانشجویان در بیمارستان و عیادت از بیماران می تواند برای افزایش روحیه ی بیماران تاثیرگذار باشد.
مروجی افزود: ریاست محترم بیمارستان رضوی نگاه مثبت و ویژه ای به برگزاری این گونه طرح های دانشجویی دارند و از این طرح ها استقبال می کنند.
امیدواریم این طرح در شهرهای مختلف کشور اجرا شود
امیررضا خرم شاهی، دانشجوی مشهدی حاضر در این طرح در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: در فضای بازدید از بیماران خیلی از لحظه ها وقتی حال بیماران را می دیدم، منقلب می شدم و این فضا قطعا باعث می شود که روحیه ی خود ما هم عوض شود.
خرم شاهی افزود: بازخوردهای که از بیماران می گرفتیم، نشان می داد که بسیار از حضور دانشجویان در بیمارستان خوشحالند به ویژه این که وقتی متوجه می شدند که دانشجویان به نیابت از امام عصر(عج) در اینجا حاضر شدند.
این دانشجو در پایان گفت: ان شاالله این طرح ادامه دار باشد و این موضوع را در شهرهای دیگر کشور هم ببینیم.
حال و هوای شخصی ام تغییر کرد
فائزه دادوند، دانشجوی دانشگاه خیام مشهد هم در این خصوص در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: در این بازدید خیلی تحت تاثیر قرار گرفتم و حال هوای شخصی خودم تغییر کرد، امروز تلنگر خوردم که قدر چیزهای که دارم را بیشتر بدانم.
دادوند بیان کرد: قبل از بازدید و حضور در بیمارستان فکر نمی کردم که واکنش بیماران به این طرح انقدر مثبت باشد و این موضوع برایم خیلی جالب بود.
از چادر سر کردن انتخابی تا دعای بیماران برای ظهور امام عصر(عج)
زینب مرتضی زاده، دانشجوی دانشگاه سبزوار و مسئول خواهران این طرح در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: بازدید امروز از بیمارستان برای شخص من بسیار جالب و تاثیر گذار بود وقتی به عیادت بیماران می رفتیم عمدتا تغییر حال آن ها را مشاهده می کردیم و غالبا می دیدم که بیماران بعد از حضور ما چشمانشان اشکبار می شد.
مرتضی زاده افزود: حضور دانشجویان به نظر توانست امید تازه ای را به بیماران بدهد و این موضوع برای ما بسیار مهم بود؛ چرا که معتقدیم داشتن روحیه ی برای مبارزه با بیماری بسیار مهم است.
مسئول خواهران طرح دانشجویی نبض ادامه داد: بازدید از بخش اطفال برای ما بسیار سخت بود؛ چرا که می دیدم که کودکان با سن های بسیار پایین دچار بیماری هایی هستند.
وی اظهار داشت: در روایات داریم که دعای بیماران زودتر از افراد دیگر می تواند مورد اجابت قرار می گیرد برای همین هم از بیماران خواهش کردیم که با این حالی که دارند، برای فرج امام عصر(عج) دعا کنند.
مرتضی زاده در پایان گفت: خیلی از دانشجویانی که همراه ما بودند، در این طرح اعتراف می کنند که درگیر شدن در این طرح دانشجویی باعث شده در این مدت جریان زندگیشان عوض شود، در این مدت شاهد بودیم حتی بعضی از دانشجوهای دختر که حجابی غیر از چادر داشتند، ترجیح دادند به انتخاب خود چادر سر کنند که این موضوع برای ما بسیار جالب بود.