محمدرضا آقایی، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: تعدادی از نمایندگان مجلس که که مدافع سرسخت تصویب و اجرای کامل FATF هستند، حتی حاضر به مناظره با مخالفان آن در دانشگاه ها نیستند.
آقایی افزود: چندین بار از طریق فضای مجازی و گفتگوی بی واسطه از آنها برای مناظره دعوت به عمل آمده؛ اما هیچ یک پاسخ مثبت نداده اند.
وی با اشاره به اینکه عده ای تمایل دارند تمام مسائل را سیاسی و جناحی جلوه دهند، گفت: تنها راه برون رفت از مشکلات جامعه و رهایی از ننگ نامه های این چنینی، بی توجهی به جناح های سیاسی است و باید انقلابی به مسائل نگریست.
آقایی خاطرنشان کرد: عده ای FATF را مانند برجام بزک می کنند تا این را القا کنند که FATF حل المسائل این روزهای اقتصاد ایران است. آیا بار دیگر شاهد طرفدارانی هستیم که مانند برجام حتی متن FATF را هم نخوانده باشند؟ آیا نمایندگان مجلس قصد ترتیب اثر به این دستور رهبری را ندارند؟
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن با اشاره به اینکه رسالت اصلی FATF نظارت بر عملکرد شبکه بانکی در سطح جهانی است، اظهار داشت: حال سوال این است به چه دلیل ما باید اطلاعات بانکی خود را بدون هیچ قید و شرطی در اختیار این نهاد قرار دهیم؟ پاسخی که می شنویم این است: "جهت بهبود روابط بانکی." کاملا بدیهی است که این پاسخ بسیار ساده اندیشانه باشد؛ چرا که دولت آمریکا هر عملیات بانکی، خارج از قواعد بانکی این کشور انجام شود را پولشویی تلقی کرده و خود را ملزم به برخورد با آن میداند.
وی با اشاره به صاحب منصبانه الحاقیه FATF عنوان داشت: رئیس کنونی FATF تا خرداد 98 یکی از اعضای تاثیر گزار در اتاق جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران یعنی وزارت خزانه داری این کشور میباشد ، همچنین مسئولیت او دستیار معاونت تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه داری آمریکا بوده است.
آقایی با برشمردن مشکلات اصلی لایحه پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم(CFT) گفت: تعریف گسترده و موهوم از فعالیت تروریستی، بدون در نظر گرفتن فعالیت گروه های مقاومت در دفاع از خود و نهضت های آزادیبخش و نقض آشکار و صریح اصول 3 و 154 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حمایت از مبارزه حق طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان که از اصول اساسی انقلاب اسلامی است از جمله اشکلات اصلی این کنوانسیون به شمار می آید.
وی همچنین با اشاره به دیگر اشکلات اساسی این کنوانسیون عنوان کرد: شناسایی گروه های مقاومت از جمله حزب الله لبنان به عنوان یک گروه تروریستی و متهم نمودن ایران به نقض این کنوانسیون به علت همکاری با حزب الله و تشدید تحریم های این حوزه توسط آمریکا است.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان کرمانشاه ادامه داد: مشخص است که نه تنها خود معاهده اجازه محدود کردن مصادیق اقدام تروریستی را به ایران نمی دهد بلکه آمریکا هم نظرمشابهی درباره آن دارد و این مسئله از همین روی باعث افزایش فشار آمریکا بر روی ایران خواهد شد. بنابراین اگر ایران نیز درباره تعریف تروریسم برای خود حق شرط قائل باشد، خلاف متن کنوانسیون عمل کرده و با اعتراض آمریکا وکشورهای هم پیمان آن مواجه خواهد شد و این اعتراض ها اگر مستمر باشد، موجب دعوای حقوقی و سیاسی شده و در نهایت میتواند منجر به متهم شدن ایران به حمایت از تروریسم شود.
آقایی ضمن اظهار تاسف برای برخی سیاست مداران خود فروخته عنوان کرد: عده ای از موافقان پیوستن به FATF میگویند 180 کشور جهان به این کنوانسیون پیوسته اند ! و مشکلی برای آن ها ایجاد نشده است، ما چرا عضو نشویم در پاسخ باید گفت اولا 189 کشور جهان عضو NPT هستند، با کدامیک از آن ها همانند ایران رفتار شده؟ کدام یک از آنها تحت شدید ترین نظارت ها و بازرسی ها با عنوان ایجاد شفافیت در فعالیت هسته ای قرار گرفته اند؟
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن افزود: بدون شک امریکا و هم پیمانان او همان رفتار را که در NPT داشته اند در FATF هم تکرار میکنند و جمهوری اسلامی را تحت شدید ترین فشار ها قرار می دهند. ثانیا موافقان در مقابل خود تحریمی درخواستی FATF چه راهکار هایی دارند؟ وزارت دفاع،وزارت ارشاد، سازمان صداوسیما، نهادهای نظامی و امنیتی و بیش از 250 نهاد و فرد موثر دیگر در کشور مورد تحریم آمریکا واقع شده اند که با اجرای استاندارد های FATF مجبور به خود تحریمی نسبت به این دستگاه ها و اشخاص خواهیم بود! موافقان FATF در مقابل این تضاد آشکار چه پاسخی دارند؟
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن اظهار داشت: راهکار اصلی مبادلات تجاری و ارتباط با بانک های خارجی پیمان پولی دوجانبه است (چین، ترکیه، کره جنوبی،هند،روسیه،عراق و پاکستان) کشور هایی هستند که بیشترین تبادلات تجاری با جمهوری اسلامی را دارند. پیمان پولی، کانال امن بانکی بین دو کشور و بدون درگیر شدن ارزهای ثالثی مثل دلار و یورو است. در شرایط اعمال تحریم بانکی، پیمانهای پولی می توانند بدون ارتباط با نظامهای مالی تحت کنترل غرب عمل کنند.
وی تصریح کرد: به واسطه این روش، ردیابی پرداخت های بین المللی توسط سیستم مالی و امنیتی کشورهای دیگر همچون آمریکا امکان پذیر نبوده و بنابراین آمریکا به سادگی نمی تواند در این زمینه از حربه تحریم استفاده کند.
آقایی عنوان کرد: در ماه های اخیر دوقوه کشور یعنی مجلس و دولت وقت و انرژی فراوانی برای تصویب لوایح درخواستی FATF صرف نمودند، آیا شایسته نبود به جای سرمایه گذاری روی FATF و هدر دادن وقت و هزینه از بیت المال به فکر حل مسائل از طریق دیپلماسی عزتمندانه و مقابله گرایانه با سلطه طلبی غربی ها باشند؟
وی افزود: وقت و هزینه ای که در راه قبول در خواست های FATF هزینه شد بی شک اگر در راه دیپلماسی منطقه ای و جهانی جهت به کار بردن پیمان های پولی دوجانبه جهت مراودات اقتصادی انجام میشد نتیجه ای صد چندادن مطلوب تر از تصویب لوایح استعماری درخواستی FATF در بر داشت.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس گفت: رهبر انقلاب خطاب به شما نمایندگان فرمودند :" مجلس مستقلا خودش قانون بگذارد، هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم تَه آن چیست یا حتی میدانیم مشکلاتی هم دارد، به خاطر آن جهات مثبت و جنبه های مثبت، قبول کنیم." به قطع عدم توجه توصیه های رهبری در برجام هزینه های سنگینی را به دوش ملت نهاد، حال با این وجود آیا میخواهید هزینه ی سنگین تری را به اسم پالرمو بر دوش این مردم بگذارید؟