هیات گذرگاههای مرزی عراق اعلام کرد که دولت این کشور توانسته با ورود یک میلیون و ۸۰۰ هزار زائر به عراق به مناسبت برگزاری مراسم اربعین امام حسین (ع)، ۸۰ میلیون دلار درآمد کسب کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو کاظم العقابی رئیس هیات گذرگاههای مرزی عراق در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که یادداشت تفاهمی میان وزیران کشور عراق و ایران مبنی بر اتخاذ همه تدابیر و اقداماتی که امنیت ورود و خروج زائرین را در ایام اربعین تامین کند، امضا کردند.
وی با بیان اینکه نیروهای عراقی به مدت شش روز در گذرگاهها برای تسهیل ورود و خروج زائران مستقر شدند، افزود: مجموع زائرانی که برای شرکت در مراسم اربعین وارد عراق شدند، یک میلیون و ۸۰۰ هزار زائر خارجی است.
العقابی گفت: تنها از گذرگاه زرباطیه نزدیک به یک میلیون نفر، از شلمچه حدود ۴۵۰ هزار زائر و از گذرگاه الشیب ۲۲۰ هزار نفر وارد عراق شدند. سایر زائرین نیز از گذرگاههای دیگر وارد شدند.
این مسئول عراقی تصریح کرد: پلیس گردشگری، مسئولان امنیتی و سایر نهادها در تامین امنیت زوار مشارکت دارند. وی افزود: هزینه صدور روادید برای هر زائر ۴۰ دلار محاسبه شده است که درآمدهای حاصله از آن برای دولت، ۸۰ میلیون دلار بوده است.
نیروهای امنیتی عراق، تدابیر شدید امنیتی را در مسیرهای منتهی به کربلا اتخاذ کرده تا از هر گونه حمله احتمالی گروه تروریستی داعش جلوگیری کنند.
برای گرامیداشت چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) و یاران ایشان هر سال آیین مذهبی راهپیمایی اربعین حسینی (ع) به مقصد کربلا با حضور گروههای مردمی از کشورهای مختلف برگزار میشود.
پارسال بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار زائر ایرانی برای حضور در آیین جهانی اربعین حسینی (ع) راهی عتبات عالیات شدند و پیش بینی میشود امسال نیز همین تعداد زائر از ایران در این مراسم شرکت کنند.
امسال هشتم آبان در ایران و نهم آبان در عراق مصادف با این روز است، اما آیین راهپیمایی از چند روز پیش از آن شکل میگیرد.
اوج ترافیک مکالمه تلفنی روزانه بین ایران و عراق از ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح و ۱۹ تا ۲۱ است. توصیه میشود زوار مکالمههای خود را به ساعتهای غیر از اوج ترافیک موکول کنند. نرخ مکالمه در ایام برگزاری راهپیمایی اربعین از دقیقهای سه هزار تومان به ۹۰۰ تومان کاهش یافته است.