سه تن از دبیران تشکلهای دانشجویی فعال خراسان رضوی به مناسبت ۱۳ آبان، روز ملی استکبارستیزی و ارائه نقش دانشجو در خصوص تاثیر استکبارستیزی بر رشد انقلاب، مهمان خبرگزاری دانشجو در مشهد بودند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، سه تن از دبیران تشکلهای دانشجویی فعال خراسان رضوی به مناسبت ایام الله ۱۳ آبان ماه و روز ملی استکبارستیزی مهمان خبرگزاری دانشجو در مشهد بودند، در این میزگرد فعالان دانشجویی در خصوص تاثیر استکبارستیزی بر رشد انقلاب اسلامی و همچنین نقش آفرینی جنبش دانشجویی در این خصوص به بحث و تبادل نظر پرداختند.
دانشجویان حاضر در این نشست ایمان جعفری، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد، سید احمد میرحسینی، مسئول شورای هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی خراسان رضوی و حسام درشمالی، دبیر جامعه اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بودند.
هزینههای استکبارستیزی هرچه باشد بهتر از شکستن حرمت مردم کشور است در ابتدای این نشست ایمان جعفری با اشاره به هزینههای استکبارستیزی گفت: قطعا هر اقدامی که ما انجام میدهیم، یک بازخوردی دارد که باید سود و زیاد این موضوع را بررسی کنیم، امام (ره) در موضوع مبارزه با استکبارستیزی میگویند که این مسئله مربوط به امروز و فردا نیست، مبارزه با استکبار از زمان حضرت آدم آغاز شده است و تا پایان هم ادامه خواهد داشت.
جعفری افزود: یکی از اهداف اولیه انقلاب اسلامی همین موضوع استکبارستیزی بوده است، در زمان پهلوی، آمریکاییهای که در ایران حضور داشتند، حق توحش دریافت میکردند این موضوع خودش یک توهین به ملت ما بود آیا در آن زمان، ما استکبارستیزی میکردیم؟! به نظر هزینههای استکبارستیزی هرچه که باشد، به شکستن حرمت مردم یک کشور می ارزد.
جمهوری اسلامی ایران استکبارستیزی کرد تا عزتمند شود میرحسینی در ادامه جلسه گفت: از ابتدای انقلاب، جمهوری اسلامی ایران چارچوبهای مرسوم بین المللی عالم را تغییر داد و قطعا این تغییر و حرکت در مسیر خلاف جریان استکبار جهانی هزینههایی را هم متحمل ما میکرد.
مسئول شورای هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی خراسان رضوی ادامه داد: امروز باید فواید و ضررهای استکبارستیزی را باهم مقایسه کنیم تا متوجه شویم که آیا ما از استکبارستیزی ضرر کردیم یا خیر؟! ما امروز در ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی وقتی که به عقب نگاه میکنیم، میبینینم که به خاطر استکبارستیزی ۸ سال جنگ به ما تحمیل شد، تحریمهای گوناگونی را تحمل کردیم و مردم در فشار قرار گرفتند؛ اما در مقابل این موضوعات، امروز جمهوری اسلامی به عنوان پرچمدار مبارزه با استکبار جهانی در جهان شناخته میشوم، ما امروز در زمینههای مختلف علمی حرف اول را میزنیم، امروز امنیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه زبان زد است، ما امروز واقعا یک کشور مستقل هستیم و به هیچ عنوان وابستگی به استکبار جهانی نداریم.
وی ادامه داد: قطعا هر انسان آگاه و آزادهای این موارد را کنار هم بگذارد، میپذیرد که جمهوری اسلامی ایران از استکبار ستیزی ضرر نکرده است و ما در این ۴۰ سال در مقابل استکبارستیزی خود، عزت بین المللی را به دست آوردیم.
انقلاب اسلامی ایران تمام محاسبات را تغییر داد حسام درشمالی هم در خصوص مسئله استکبارستیزی گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، آمریکا اتم استکبار است و در ۴۰ سال عمر انقلاب اسلامی این کشور هیچگاه دست از دشمنی با جمهوری اسلامی ایران برنداشت و به صورت مستقیم و غیر مستقیم بارها ایران اسلامی را تحت فشار قرار داده است.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه آزاد مشهد ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران به عنوان بزرگترین انقلاب قرن بیستم، تمام محاسبات موجود زمان خود را تغییر داد و راه حل جدیدی را در عرصهی جهانی برگزید و این راه بحث بازگشت به معنویت بود قطعا این حرکت خلاف وضع موجود برای ما هزینههایی را به همراه داشته است.
جنبش دانشجویی در تبین استکبارستیزی ناموفق بوده است در ادامه این نشست ایمان جعفری به پیشینه تاریخی مبارزهی جنبش دانشجویی با استکبار اشاره کرد و گفت: انجمنهای اسلامی در سال ۱۳۲۰ تاسیس شدند و اولین اقدام آنها در دانشگاه تهران برپایی و اقامه نماز بود، در کودتای ۲۸ مرداد دانشجویان به صحنه میآیند و اعتراض میکنند و در مهرماه همان سال اولین ورود نظامیها به دانشگاهها برای سرکوب دانشجویان شکل میگیرد.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: دانشجویان پیش قراولان مبارزه با استکبار بودند، بعد از انقلاب اسلامی هم دانشجویان در بحث استکبار ستیزی نقش آفرین بودند و به نوعی همین دانشجویان بودند که بحث تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را شکل دادند.
وی افزود: جنبش دانشجویی، امروز نتوانسته است موضوع استکبارستیزی را در بین دانشجویان خوب تبین کنند، دانشجویان در فضای جامعه نسبت به موضوع تسخیرلانه جاسوسی آمریکا چه نظری دارند؟!
جریانات سیاسی به دانشگاه به عنوان یک ابزار نگاه میکنند احمد میرحسینی در ادامه گفت: یکی از نمودهای مهم استکبارستیزی پس از انقلاب اسلامی که به تعبیر امام (ره) انقلاب دوم هم نام گرفت، همین تسخیرلانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان انقلابی بود.
مسئول شورای هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی خراسان رضوی بیان کرد: در ایام ابتدای انقلاب جنبش دانشجویی علمدار حرکتهای استکبارستیزانه بود تا جایی که اگر تاریخ را بررسی میکنیم، میفهمیم که مردم هم به دنبال جنبش دانشجویی در حرکت بودند و این موضوع تاثیر جنبش دانشجویی را نشان میدهد.
وی افزود: در سالهای بعد از انقلاب با روی کار آمدن دولتهای مختلف، جریانات سیاسی به دانشگاه به عنوان یک ابزار نگاه کردند و از دانشگاه برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند، بعضا برخوردها با دانشجویان منتقد هم انجام شد و همه این موضوعات باعث شد جنبش دانشجویی رفته رفته تضعیف شود.
میرحسینی تصریح کرد: البته ترس از مقابله با استکبار چندسالی است که در مسئولان ما رخنه کرده است و این موضوع هم بی تاثیر نیست؛ چرا که دانشجویان با نگاه به مسئولان تصمیم میگیرند و نظر مسئولین قطعا روی نظر بدنه دانشجویی هم تاثیرگذار است.
جنبش دانشجویی نباید اسیر محافظه کاری بشود حسام درشمالی هم در این نشست گفت: دانشجویان بنا به رسالتی که دارند، باید پیشگام حرکتهای انقلابی برای مقابله با دشمنان باشند، دشمنان به صورت مداوم در حال تبلیغات هستند.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه آزاد مشهد ادامه داد: جریانات دانشجویی باید با نگاه علمی و تخصصی گفتمان سازی کنند و آرمانهای انقلاب اسلامی ایران را در قالب مدل مفهومی ارائه کنند.
وی گفت: جنبش دانشجویی نباید اسیر محافظه کاری بشود، مقام معظم رهبری میگویند که محافظه کاری قتلگاه انقلاب اسلامی است، اگر جنبش دانشجویی اسیر محافظه کاری شد دیگر نمیشود که از دانشجویان انتظار خط شکن بودن را داشت.
شیوه مبارزه با استکبار تغییر کرده است
در ادامه نشست ایمان جعفری اظهار داشت: مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم، عدم درک و مفهوم درست موضوع استکبارستیزی با توجه به تحولات زمان هستیم، امروز مبارزه با استکبارستیزی به معنای مذاکره نکردن با دشمن نیست.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: یک زمانی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در اوایل انقلاب اسلامی مورد تایید امام (ره) قرار گرفت؛ اما پس از انقلاب و در سالهای اخیر وقتی دانشجویان سفارت انگلیس را تسخیر کردند، رهبر معظم انقلاب این موضوع را تایید نکردند و به نوعی اشاره کردند که شیوه مبارزه با استکبار تغییر کرده است.
وی افزود: جنبش دانشجویی یک شاخصهها و چارچوبهایی دارد که با توجه به این شاخصها ما در کشور جنبش دانشجویی نداریم.
مسئولانی که مشکلات کشور را به گردن استکبارستیزی میاندازند، مصداق استکبار داخلی هستند احمد میرحسینی هم در ادامه بیان کرد: امروز کشورهای استکباری با توجه به نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه به مقابله با جمهوری اسلامی ایران پرداختند و با استفاده از ابزارهای گوناگون در تلاش هستند که انقلاب اسلامی ایران را تضعیف کنند.
مسئول شورای هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی خراسان رضوی افزود: امروز باید پیشرفتهای انقلاب اسلامی برای نسل جوان تبین شود، برخی از مسئولان مشکلات کشور را به گردن استکبارستیزی میاندازند، قطعا همین افراد از مصادیق استکبار داخلی هستند.
وی اظهار داشت: امروز با توجه به نفوذ تفکر غربی در داخل کشور لازم است که جنبش دانشجویی برای مقابله و مبارزه با این تفکر اقدام کند؛ قطعا کسانی که دلیل مشکلات کشور را عوامل خارجی و استکبارستیزی میدانند، خود با کم کاری، مسبب پیدایش مشکلات کشور هستند.
میرحسینی با اشاره به نقش و توان جنبش دانشجویی گفت: امروز جنبش دانشجویی بیشتر یک جایگاه تصمیم سازی برای مردم و مسئولان دارد، دانشجویان با صدور بیانیهها و برنامههای تبینی بیشتر به تشریح و تصمیم گیری مردم کمک میکنند.
برخی از مسئولان در مواجه با استکبار ساده اندیش هستند
حسام درشمالی هم به عنوان آخرین نفر در این نشست صحبت کرد و گفت: برخی از مسئولان در مواجه با استکبار ساده اندیش هستند، به عنوان مثال دیدید که چطور به آمریکا در قالب برجام اعتماد شد و نتیجه این اعتماد هم مشخص شد.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه آزاد مشهد بیان کرد: دانشجویان پتاسیل و ظرفیت حرکتهای نو و تاثیرگذار را دارند؛ اما چون از طرف تشکلهای دانشجویی و انجمنهای علمی در فضای دانشگاهها جهت دهی خوبی برای استفاده از این پتاسیل انجام نمیشود، دانشجویان هم نمیدانند در فضای جامعه چگونه میتوانند تاثرگذار و موثر باشند.
وی در پایان گفت: باید حس مطالبه گری در دانشجویان تقویت شود، اگر دانشجو مطالبه گر باشد، قطعا میتوانیم شاهد باشیم که مشکلات کشور بهتر و سریعتر حل شود.