دانشجوی فعال دانشگاه بجنورد گفت: اگر مردم صاحبان اصلی این انقلاب هستند؛ باید شفافیت سیاسی را در تصمیمگیری منتخبهایشان مشاهده کنند.
احسان مشکور، دانشجوی فعال دانشگاه بجنورد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: حق همیشه در برابر تکلیف معنا پیدا میکند. اختیار، وظیفه و مسئولیت با یکدیگر ارتباطی توصیفی دارند و اگر نباشد کفه ترازو نامتوازن خواهد شد. طبیعی است که هر فرد مسئولیت کار خود را قبول کند و پاسخ گو باشد. اگر احزابی در کشور وجود نداشته باشند؛ حتما مسئولیتها فراموش خواهد شد و افراد موضوعیت پیدا میکنند.
مشکور ادامه داد: مهمترین مشکل چرخه انقلاب وجود عدم شفافیت در نهادهای حکومتی است. در تمامی کشورها اصل بر شفافیت است؛ اما در ایران بر خلاف قانون اساسی و ارزشهای مشخص انقلاب اصل بر مخفی بودن است. اکثر کشورهای جهان از جمله آمریکا، ایتالیا، تونس، کنیا، استرالیا، بحرین، مصر، عراق، روسیه، آلمان و نیوزلند شفافیت در تمام زمینههای پارلمانی را اجرا مینمایند.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) میفرمایند حق شما مردم بر من آن است که جز اسرار جنگی هیچ رازی را از شما پنهان ندارم و کاری را جز با حکم شرع با مشورت شما انجام نخواهم داد.
وی افزود: مهمترین مرحله از فرآیند قانون گذاری در مهمترین نهاد قانون گذاری کشور یعنی مجلس انجام میشود. در سخنان امام (ره) از مجلس به عنوان عصاره فضائل یک ملت یاد شده است. فاصله گرفتن مجلس نمایندگان ایران از توده مردم باعث دیدن صحنههای تلخ در این قوه شده است.
مشکور تصریح کرد: در سالهای اخیر ورود و خروج طرحهای نامناسب به مجلس و تصویب آنها وجه مردمی و اسلامی بودن آن را زیر سوال برده است. به عنوان مثال طرحهای FATF، CFT، پالرمو، مناطق آزاد، مبارزه مفاسد اقتصادی، شافیت آراء نمایندگان، برجام و ... را میتوان یاد کرد.
وی سپس به قوانین موجود اشاره کرد و افزود: طبق ماده ۱۲۳ آیین نامه مجلس، هرگاه حداقل ده نفر از نمایندگان در خواست رای گیری علنی با ورقه را تقاضا نمایند، ابتدا بدون بحث نسبت به طرح، رای گیری به عمل میآید و در صورت تصویب، اصل موضوع با ورقه و به صورت علنی انجام میشود. در سالهای اخیر به دفعات تشکلهای مردمی مطالبههایی در غالب شفاف بودن رای گیریها در مجلس حول این گونه طرحها انجام دادند؛ که هر بار مجلس با بهانههایی ساده لوحانه از کنار این موضوعات عبور کرده است.
مشکور تاکید کرد: شفافیت آرا جز کوچکی از شفافیت در سیاست و ارزشهای انقلاب کشور است و در قانون اساسی به وضوح به آن اشاره شده.
وی در پایان گفت: شفافیت به حدی مهم و با ارزش است که در انقلاب باید هزینههای مادی و معنوی در این راستا داد. به فرموده رهبر معظم انقلاب بایستی مطالبه گری در توده مردم فراگیر شود تا مردم شاهد نفاق در مجلس نباشند. اگر مردم صاحبان اصلی این انقلاب هستند؛ باید شفافیت سیاسی را در تصمیم گیری منتخب هایشان مشاهده کنند.