منتخب نخستین دوره فرصت تحقیقاتی برگزیده جایزه مصطفی (ص) به همکاری اختصاصی با «ایمان عبدالحمید» منصوب شد تا به پژوهش در زمینهی توسعه مواد نانویی برای کاربردهای انرژی و باتری بپردازد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) (MSTF) و آزمایشگاه نانوزیستی (NBL) از حضور عصام رضوان حلمی بریقع؛ دانشجوی سال پنجم کارشناسی مهندسی فناوری دانشگاه علم و فناوری شهر زویل مصر در فرصتی تحقیقاتی استقبال کردند.
او در یک فرصت تحقیقاتی دو ماهه (از ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ تا ۶ مهر ۱۳۹۷) در آزمایشگاه نانوزیستی سنگاپور به سرپرستی پروفسور جکییینگ؛ عضو ارشد آژانس علم، فناوری و پژوهش (A*STAR) و همچنین برگزیدهی نخستین دوره جایزه مصطفی (ص) شرکت کرده و توانسته است منتخب این دوره شود.
عصام علاقهمند به کار در زمینهی تحقیقات علمی بوده و در صدد انجام مطالعات بیشتر در زمینهی فناوری نانو است. تحقیقات در مورد روشهای نوین ذخیرهسازی انرژی از زمینههای مورد توجه او است.
عصام به همکاری اختصاصی با ایمان امین عبدالحمید؛ عضو فوق دکترای NBL منصوب شد تا به پژوهش در زمینهی توسعه مواد نانویی برای کاربردهای انرژی و باتری بپردازد.
ایمان امین در پاسخ به این که عصام فرصت تحقیقاتی خود را چطور گذرانده اظهار داشت: عصام روی چندین مادهی نانویی برای کاربردهای ذخیرهسازی انرژی علیالخصوص کاربرد سیستم باتری لیتیوم-سولفور کار کرده است. او در طول فرصت تحقیقاتی خود با استفاده از رویکردها و روشهای مختلفی، چون پردازش مواد برای آمادهسازی الکترود باتری، مونتاژ و تست باتری، سنتز کنترلشدهی مواد نانویی را یاد گرفت؛ عصام خیلی زود اطلاعات تئوریک و مهارتهای فنی را به دست آورد، طوری که دیگر جسورانه و به تنهایی به انجام آزمایش پرداخت. عصام آزمایشهای خود را موشکافانه و با کنجکاوی انجام میداد و همیشه به دنبال یافتن روشهای کارآمدتر و موثرتری برای انجام تحقیقات خود بود. او همچنین در طول این دوره وجههی بسیار خوبی از خود به جا گذاشت. عصام فردی باهوش، خودانگیخته و سختکوش است و استعداد تبدیل شدن به یک پژوهشگرموفق را دارد.
عصام که پیشتر نیز در فرصتهای تحقیقاتی در مصر، آلمان، ترکیه و ایالات متحده نیز حضور داشته است، از تجربهی منحصربهفرد و رضایتبخش خود در آزمایشگاه نانوزیستی سنگاپور اینگونه سخن میگوید: من در طول این فرصت تحقیقاتی، چرخه تولید یک ماده جدید را یاد گرفتم که با دستور سنتز، شروع و با توصیف مواد پایان مییابد؛ من توانستم بین مفاهیم نظری و کار عملی در آزمایشگاه ارتباط برقرار کنم و از کسب نتایج خوب لذت ببرم. آنچه این دوره را برای من منحصربهفرد ساخته، استراتژی تجاریسازی در پسِ تحقیقات NBL است که حقیقتاً آن را تحسین میکنم. تجربه من در NBL علاقهمندیام به مطالعات دکترا را بیشتر کرده است؛ چنانکه در صدد انجام پروژهای در همین زمینهی تحقیقاتی هستم. برای این افتخار و فرصتی که نصیبم شد از بنیاد مصطفی (ص) و NBL سپاسگزارم. این فرصت تجربهی لذت بخش و ارزشمندی است و من تمام همتایانم را به شرکت و حضور در این فرصت تحقیقاتی ترغیب میکنم.
پروفسور جکییینگ اظهار داشت: عصام به پژوهشهای چند رشتهای علاقمند است و از اینکه محققان با سوابق مختلف به طور یکپارچه برای حل مشکلات پیچیدهای که حقیقتا جوامع ما را تحت تأثیر قرار داده، با یکدیگر کار میکنند، لذت میبرد. وقتی جوانان با استعداد، با ذهن باز در پی ایجاد تحولی هستند، قابلیتهای آنها برای انجام تحقیقات شگرف در سطح جدیدی به کار گرفته شده و جستجوی علم برای آنها به شور و هیجان تبدیل میشود.
گفتنی است، برای ارتقای سطح علمی دانشجویان کشورهای اسلامی و ایجاد فرصتهایی برای کسب تجربهای جدید در سطح بینالملل با استفاده از ظرفیتهای علمی جهان اسلام، فرصت تحقیقاتی برای دانشجویان این کشورها فراهم شد.
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) و آزمایشگاه نانوزیستی سنگاپور طی همکاری مشترک، فرصت تحقیقاتی دوماهه به دانشجویان کشورهای اسلامی ارائه دادند. این فرصت تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور جکی یینگ در تابستان سال جاری برگزار شد.