معاون امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر گفت:سی درصد مخاصمات در خاورمیانه و در سطح ملل بر عهده کمیته بین الملل هلال احمر است.
به گزارش خبرنگار اجتمااعی خبرگزاری دانشجو، داوود باقری معاون امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر در نشست خبری فعالیتهای بین المللی جمعیت هلال احمر گفت: ما هفت اصل در جمعیتهای ملی و نهضت داریم که شامل چهار هدف است. اهداف ما تسکین آلام بشری تلاش برای صلح و دوستی و تامین سلامت انسان هاست. ما در حوزه بین الملل با دیپلماسی بشری تلاش داریم از ظرفیتها استفاده کنیم تا الامی بر درد حوادث دیدگان باشیم. در تحریمهای بین المللی سعی داریم از کشورهای دیگر به داخل کشور وارد کنیم. مدافع گری از حقوق بشر نیز از اقدامات ماست.
وی با اشاره به اینکه در خصوص کمک به مردم مظلوم یمن، عراق و سوریه نیز از اقدامات ماست، عنوان داشت: سی درصد مخاصمات در خاورمیانه و در سطح ملل بر عهده کمیته بین الملل هلال احمر است و هفتاد درصد بودجه در این بخش خرج میشود. جمعیت هلال احمر ما قدرتمند در سطح بین الملل و داخل کشور است که بیشتر در بین الملل شناخته شده است.
باقری تصریح کرد: ما در آسیا، آفریقا و امریکای لاتین بیمارستان داریم. سه بیمارستان فوق تخصصی و یک بیمارستان توان بخشی داریم. یک بیمارستان در دبی با ۴۵ سال قدمت مشغول خدمات بشر دوستانه به افراد مقیم دوبی، مردمان دبی و بقیه افراد هستند و خدمات قابل قبولی را داشته است. دوبی در سالهای گذشته محدودیتهایی را برای ما ایجاد کرده و مالکیت بیمارستان را تحت شعاع قرار داده است؛ لذا تلاشهای زیادی برای حل این موضوع داشته ایم. صدور مجوزهای پزشکی به بیمهها با موفقیت روبرو نبوده، اما تلاش ما بر این بوده که این مشکلات رفع شود. اگرچه بیمهها قطع شده، اما ما همچنان خدمات خود را در این شهر انجام میدهیم.
وی اظهار داشت: ما در منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار گرفتیم و در ساختار بینالمللی هر قاره یک منطقه تلقی میشود. در این منطقه بیش از دو سوم مردم دنیا ساکن هستند. این منطقه، منطقهای فعال و متنوع و به سرعت در حال تغییر و رشد است و متاثر از سوانح طبیعی، دستساخت بشر و سوانح صنعتی و بیولوژیکی و نزاع و جنگ است. در چنین شرایطی سازمانهای بینالمللی به صورت عمومی و تخصصی تلاش میکنند به افراد متاثر از این آسیبها کمکرسانی کنند.
معاون امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر در پاسخ به این سوال که کشورهای دیگر در اهداف بشردوستانه چه رفتاری دارند گفت: حدود ۵۴ نفر اهداف و استراتژیک برای خدمات بشردوستانه را مطرح میکنند. عربستان نیز مجبور است که از قوانین تبعیت کند. اگرچه اهداف ما را زیرپا گذاشته است، اما در کنار کشورها حضور دارند. ما سعی داشتیم به کشور عربستان اعلام کنیم که چرا حقوق بشر یمن را رعایت نمیکنند، اما پاسخی از این کشور داده نشد و ما این موضوع را در دستور کار خواهیم داشت.
وی عنوان داشت: ما جز ۱۰ کشور برتر در کمک رسانی هستیم لذا باید شرایطی در سطح بین الملل صورت گیرد تا جذب دانش و توانمندز هلال احمر کشورها افزایش یابد. ما گروه هدفی با عضو ۱هزار نفر برای اموزش زبان در نظر گرفته ایم تا در سطح بین الملل با مشکل روبرو نشوند.
باقری اظهار داشت: جمعیت هلال احمر با کشورهای ژاپن، چین و کره در جهت انتقال تجربه و کشورهای یمن، سوریه عراق و کویت نیز همکاریهایی داریم. با کشور کانادا و آلمان نیز آموزشهایی را داریم. همچنین برای درمان اضطراری و فناوریهای نوین، توان افزایی جمعیت، انتقال وجوه دریافتی بین کشورها، مراقبتهای بهداشتی، همکارهای بین المللی، کمک رسانی به اوارهها و معتادین افغانی و همکاری با نهادهای سازمان بین المللی، از جمله اقدامات ما بوده است.
معاون امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر افزود: ما باید از جوامع محلی استفاده و جذب داشته باشیم و برخی هدایتها دو رهبریها را بر عهده انها دهیم. اگر نهادها و سازمانهای مختلف با ما همکاری داشته باشند شرایط بهتر خواهد شد.
باقری با بیان اینکه باید افاغنه در کشور مدیریت شوند، اضافه کرد: اگر اتباع کشور در کشور پراکنده شوند و مدیریتی برای آنها نباشد کشور در دچار ضرر در برخی موضوعات خواهد شد لذا اگر یک میلیون نفر را در نظر بگیریم این تعداد جمعیت بدون مدیریت آسیب زیادی خواهد داشت.