به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اسدالله عسگراولادی امروز در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران اظهار کرد: رفتار برخی صادرکنندگان را در شرایط موجود در کشور نباید به پای صادرکنندگان واقعی گذاشت.
وی با انتقاد از صدور بخشنامههای ضد و نقیض افزود: در 3 ماه ابتدایی سال جاری 40 بخشنامه ضد و نقیض صادر شده که گاهی آنها یکدیگر را نیز باطل میکنند و با یکدیگر مشکل ایجاد کردهاند.
عسگراولادی همچنین به وضعیت صادرات پسته نیز اشاره کرد و گفت: در سالهای آتی بیشتر از یک و نیم میلیارد دلار پسته ایران صادر میشود و اولویت صادرکنندگان این بخش صادراتی بالای 50 میلیون دلار است و بخشنامههای اخیر بانک مرکزی برای بازگشت ارز صادراتی آنها مناسب بسیاری از صادرکنندگان نیست.
این صادرکننده قدیمی کشور گفت: ما نیز اعتقاد داریم و موظفیم که ارز حاصل از صادرات خود را به کشور برگردانیم اما باید توجه داشت سامانه نیما برای خریداران خارجی شناختهشده نیست و لازم است در این خصوص تجدیدنظرهایی صورت بگیرد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: وقتی قیمت ارز بیمهابا در کشور بالا رفت بهتبع آن قیمت کالاهای صادراتی نیز بالا رفت اما اکنون که ارز کاهش قیمت دارد کالاهای صادراتی ارزان نشده است. قیمت یک تن پسته در دنیا حدود 9 هزار یورو است که این نرخ در داخل اعمال نمیشود.
عسگراولادی گفت: عملکرد سازمان توسعه تجارت جهانی را در حوزه صادرات نمیپسندم و معتقدم که این سازمان، سازمانی وارداتی است و بنابراین بهتر است که وزارت صادرات یا یک سازمان مستقل برای صادرات تشکیل شود چرا که صادرات محور توسعه اقتصادی هر کشوری از جمله ایران است.
این صادرکننده تصریح کرد: صادرات غیرنفتی باید بهحدی انجام شود که به صادرات نفتی برسد و بنده خود صادرات را یک عبادت میدانم و تمام تلاش خود را برای رونق آن بهکار میگیرم.