نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان فارس با حضور مسئولان دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، سازمانها، دستگاههای اجرایی و شرکتهای دانشبنیان و فناور شایش یافت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان فارس با حضور حمید نادگران، رئیس دانشگاه شیراز، سید مجتبی زبرجد، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، مهندس ساسان تاجگردون، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس و جمعی از مسئولان استانی گشایش یافت.
این نمایشگاه با حضور روسای دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، سازمان ها، دستگاههای اجرایی و شرکتهای دانش بنیان و فناور، در ۶۰ غرفه، تا چهار شنبه ۲۸ آذرماه در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز پذیرای عموم علاقهمندان است.
حمید نادگران، رئیس دانشگاه شیراز و دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری در آیین گشایش نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی استان فارس با اشاره به اینکه این استان از بین ۳۲ استان کشور، جزو استانهای برتر در حوزه پژوهش شناخته شده است، گفت: فارس در سه سال پیاپی در حوزه پژوهش و فناوری عنوان برتر کشور را کسب کرده است و این با تلاش مراکز آموزش عالی، دستگاههای اجرایی، شرکتهای خصوصی و دولتی و مسئولان استان میسر شده است.
حمید نادگران تصریح کرد: دنیای امروز دنیای علم، دانش و نیروی انسانی متخصص و ماهر است و هنر انسان باید این باشد که به اقتصاد، استحکام علمی و دانشی ببخشد.
رئیس دانشگاه شیراز بیان کرد: اقتصاد پویا میسر نمیشود مگر اینکه از نظر علمی مستحکم باشد.
وی افزود: فراهم آوردن زمینهها و پایههای محکم علمی و فنی برای نیازهای امروز و فردا از طرفی کاری سهل و از دید دیگر کار آسانی نیست.
نادگران خاطر نشان کرد: یکی از هنرهای انسان ماهر و متخصص این است که مبتنی بر دانش و علم استحکاماتی را برای امروز و فردای خود فراهم کند و بر همین اساس است که چیزهایی مانند اقتصاد دانش بنیان، سیاست دانش بنیان، اجتماعیات دانش بنیان، جغرافیای دانش بنیان و حقوق دانش بنیان شکل میگیرد.
رئیس دانشگاه شیراز مطرح کرد: اگر در ۲۰ سال گذشته تاکنون بر اساس مفاهیم غیرعلمی کاری انجام میشد، اما اکنون چنین چیزی میسر نیست.
وی گفت: استفاده از دانش به معنای استفاده از مغز و بینش انسانی و بکارگیری عنصر خلاقیت در کارآفرینی است و هدف اصلی همه مسائل دانش بنیان تولید ثروت و رفاه از علم است.
نادگران تاکید کرد: جامعه بین المللی راه خود را مبتنی بر دانش وعلم، تولید ثروت از علم و دانش مدتها پیش از مسیرهای ناهموار شروع و اکنون در جاده صافی در حال عبور است.
رئیس دانشگاه شیراز اظهار کرد: اکنون دیگر اقتصادهای سنتی، درون گرا، معمولی و متکی تک محصولی راهگشا نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه جمعیت در حال افزایش است، افزود: منابع و محدودیتهای زیادی روی زمین وجود دارد و در آینده نیز باید حرفی برای نسلهای جدید داشته باشیم و با جدیت وارد عرصه علم کاربردی مبتنی بر تولید و از تولید وارد ثروت و رفاه شویم.
رئیس دانشگاه شیراز گفت: با وجود دیرهنگام بودن، اما تلاشها برای کسب علم شروع شد و امروز با سرعت خوبی در سطح کشور در حال انجام است.
نادگران تصریح کرد: داشتن تعداد زیادی شرکتهای دانش بنیان در سطح کشور و استان فارس نشان میدهد که این راه و لزوم آن بر همگان آشکار شده و دولت تلاشهای جدی برای ورود علم به صحنه اقتصاد و رقابتهای جهانی و بین المللی انجام داده است.
وی با بیان اینکه اگر چه خطر نزدیک است، اما امید به آینده هم وجود دارد، تصریح کرد: در این راستا یکی از فاکتورهای مهمی که باید انجام داد توجه، اعتماد و تعامل با دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان و کشور است، چیزی که مورد غفلت قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه شیراز گفت: دانشگاه شیراز به عنوان سرمایه ملی و معنوی در جنوب کشور آماده همکاری با همه صنعتکاران و دست اندرکاران اقتصادی و شرکتهای دانش بنیان است.
نادگران در ادامه افزود: دانشگاه شیراز با نزدیک به ۷۵۰ عضو هیئت علمی و حدود ۳۵۰ رشته گرایش، در حال انجام فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی منحصر به فردی است که میتواند آنها را در خدمت صنایع قرار دهد و صنایع نیز در جهت گیریها و جهت دهی به این تعاملات دانشگاه را یاری کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس نیز در این آیین با بیان اینکه عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا باید به عنوان یک اصل قرار گیرد بیان کرد: رشد و توسعه علم از شاخصهای رفاه اجتماعی است و بی شک در بخشهای مختلفی از جامعه خود را نشان میدهد.
ساسان تاجگردون مطرح کرد: با وجود دست نوشتههای قانونی که در ادوار مختلف در نگاه به پژوهش داشته ایم، توفیقاتی به دست آمده است، اما آنچه باید تاکنون محقق میشد، نشده است.
وی بیان کرد: سهم عظیمی از هزینههای تحقیقاتی در کشورهای توسعه یافته توسط بخش خصوصی تامین میشود و بدین واسطه میتوان شاخصه اصلی رشد و توسعه را در شرکتهایی با برند جهانی دید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز اظهار داشت: پژوهش، نقش بسزایی در توسعه همه جانبه کشور برعهده دارد و دانشگاههای نسل سوم به دنبال آن هستند که در کنار بین المللی سازی آموزش عالی، از ایدههای خلاق حمایت کنند و کارآفرینی داشته باشند.
وی افزود: برهمین اساس سازمان ها، دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و مراکز پژوهشی استان فارس در نمایشگاه هفته پژوهش حضور یافته اند و طرحهای پژوهشی متعددی را ارائه مینمایند.
زیرجد ادامه داد: «پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرین، در خدمت تولید ملی» به عنوان شعار هفته پژوهش امسال انتخاب شده و مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر و شرکتهای دانش بنیان برگزیده استان فارس، ۲۷ آذرماه با حضور مسئولان و روسای دانشگاههای استان فارس در تالار شهید دستغیب مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز برگزار میشود.