رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با کمبود جدی منابع مالی مواجه هستیم و حدود ۵۰ درصد از حقوق استادان را در بودجه نداریم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمد آقاجانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در نوزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی که صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، ضمن تبریک به برگزیدگان این جشنواره گفت: نوزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی فرصتی مناسب است که در حوزه پژوهش و فناوری به پژوهشگران توجه شود.
آقاجانی در ادامه افزود: دانشگاه بهشتی باید از دانشگاه نسل یک و ۲ به دانشگاه نسل ۳ و ۴ ارتقا یابد و بنابر تلاشهای بسیار تا این امر به واقعیت بپیوندد. این دانشگاه باید با رویکرد فناوری و تولید علم به ثروت اندوزی و توسعه ملی در کشور بپردازد.
وی با اشاره به جهت گیریهای مشخص شده در این دانشگاه اظهار کرد: ما در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جهت گیریهایی مانند عمق بخشیدن به پژوهش، سوق دادن پژوهشگران به تولید علم و فناوری، گسترش مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان را مشخص کرده ایم.
آقاجانی در ادامه گفت: اگر با دانشگاههای وزارت علوم ارتباط نداشته باشیم نمیتوانیم از فناوری و طرحهای ابتکاری استفاده کنیم باید پایگاههای پژوهشی، فناوری داخل بخش تاسیس شود و پزشکان و مهندسان نیز با یکدیگر فعالیت کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بهشتی در خصوص همکاریهای بین المللی تصریح کرد: همکاریهای بین المللی بسیار ضروری است در حالی که تحریمهای ظالمانه محدودیتهایی را ایجاد کرده ما باید ارتباطات خود را با کشورهای خوب ادامه دهیم که در این راستا ما با کشور روسیه در زمینه علوم پایه قراردادهایی را منعقد کرده ایم.
وی با تاکید بر اینکه پژوهشها به پول نیاز دارد، اظهار کرد: امروزه پژوهشها در کشور ما نیازمند پول است در حالی که بودجههای پژوهشی کشور ما در مقایسه با دیگر کشورها بسیار محدود است و از ۳۵ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده در زمینه پژوهش ۵۰ درصد آن از درآمدهای اختصاصی بیمارستانهای این دانشگاه تامین میشود و در این زمینه چشم امید ما به معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و پژوهشگرانی است که با علم خود این فضا را گسترش دهند.
آقاجانی در ادامه گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با کمبود جدی منابع مالی روبرو است و توان پرداخت حقوق حدود ۵۰ درصد از اساتید را نداریم که امید است با تلاشهای بسیار در سال ۹۸ بودجه پژوهشی ۲ برابر شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بهشتی در خصوص جذب نیروهای نخبه در دانشگاه خاطرنشان کرد: تلاش برای جذب نیروهای نخبه از اهداف پژوهشی این دانشگاه است، زیرا ما به نخبگانی نیاز داریم تا جهشهایی در کشور ایجاد کنند.
وی در ادامه گفت: یکی از نکات اصلی در زمینه پژوهشهای این دانشگاه توجه به حوزه سلامت و اقتصاد سلامت است که هر روزه هزینههای این حوزه رو به افزایش است. ۸۰ درصد بیماریهای غیرواگیردار در بین مردم شیوع داشته در حالی که منابع ما بسیار محدود است ما باید با تکیه بر تکنولوژی و رفتن به سوی درمانهای موثر و کم هزینه نقش خود در حوزه سلامت ایفا کنیم.
آقاجانی با اشاره به ارتباط مردم و مراکز تحقیقاتی گفت: مراکز تحقیقاتی باید با مردم ارتباط داشته باشند تا زمینههای خودباوری در جامعه رشد و آموزشهای عمومی افزایش یابد. همچنین توسعه این مراکز در بیمارستانها از سالهای گذشته آغاز شده و ما همچنان در حال ادامه فعالیت آن هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: تحقیقات فردی باید به تحقیقات گروهی تبدیل شود و رسالت ما این است که آموزش به جایگاه رفیع خود رسد و آموزش و پژوهش با یکدیگر همراه شوند.