معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در یکسال گذشته بیش از ۵۵۰ نفر از گردشگران سلامت از خدمات تشخیصی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بهرهمند شدهاند.
یه گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قاسم میری علی آباد، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، با بیان اینکه در یکسال گذشته بیش از ۵۵۰ نفر از گردشگران سلامت از خدمات تشخیصی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بهرهمند شده اند، گفت: ۷۰ درصد از گردشگران سلامت را اتباع کشور افغانستان تشکیل داده اند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در کارگاه منطقهای توسعه گردشگری با اشاره به این مطلب که گردشگر سلامت تعریف خاصی دارد گفت: این افراد کسانی هستند که کشور خود را به قصد دریافت خدمات درمانی ترک کرده اند و هزینه خدمات را پرداخت مینمایند. وی افزود؛ تعداد زیادی از اتباع خارجی که به بیش از یکسال اخیر در کشور ما سکونت دارند و یا در جریان قاچاق انسان دچار سانحه شده اند نیز خدمات درماین را در بیمارستانها تابعه دانشگاه دریافت کرده اند که این افراد در تعریف گردشگر سلامت نمیگنجند.
به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان حوزه سلامت در سیستان و بلوچستان از ظرفیتهای توسعه گردشگری در منطقه جنوب شرق کشور است. وی خاطرنشان کرد برای نهادینه ساختن صنعت گردشگری سلامت برنامههای مدونی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شروع شده و در این گام، مجوز پذیرش بیمار غیر ایرانی در بیمارستان چشم پزشکی الزهراء (س) زاهدان اخذ شده است.
وی ادامه داد: مجموعه کاملی از خدمات تشخیص و درمان بیماریهای چشم پزشکی در بیمارستان فوق تخصصی الزهراء (س) زاهدان ارائه میشود و مهمترین مشخصه این بیمارستان این است که بیمار از بدو ورود تا لحظه خروج تمام خدمات مورد نیاز را در همین مرکز دریافت خواهد کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه توسعه گردشگری سلامت راهبردهای علمی و مشخصی دارد که باید از مرحله ایده به مرحله اجرا برسد، اذعان کرد: چشم پزشکی، انکولوژی و رادیوتراپی، درمان ناباروری، جراحی پلاستیک و ترمیمی، گوش و حلق و بینی، تشخیص قبل از تولد تالاسمی، تحقیق و درمان بیماریهای عفونی و گرمسیری از مهمترین محورهای توسعه گردشگری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
میری علی آباد گفت: با توجه به مشکلات اقامتی که بیماران خارجی مراجعه کننده به مرکز چشم پزشکی الزهراء (س) با آن مواجه هستند از حضور بخش خصوصی در راه اندازی هتل و اقامتگاه ویژه بیماران خارجی استقبال میکنیم.
سعید هاشم زاده، رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت در این نشست گفت: رویکرد اصلی وزارت بهداشت نهادینه کردن روند جذب گردشگر سلامت به شکلی است که گردشگر از مبدأ، مسیر حرکت خود و محل دریافت خدمات را شناسائی و مشخص نماید.
وی با اشاره به اینکه، هر گردشگر سلامت ۳ تا ۴ برابر یک گردشگر عادی در کشور مقصد هزینه میکند گفت: در سال گذشته میلادی صنعت گردشگری سلامت حدود ۴۳۹ میلیارد دلار چرخش مالی داشته و به طور متوسط ۴ – ۳ درصد از جمعیت دنیا یعنی چیزی درحدود ۱۱ میلیون نفر کشور خود را به قصد دریافت خدمات درمانی ترک کرده اند.
رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم برنامه ریزی برای ارائه خدمات به افراد همراه بیماران گفت: بیش از ۸۰% گردشگران سلامت با حداقل یک نفر همراه به کشور مقصد میآیند و به همین دلیل لازم است برای این همراهان نیز برنامه ریزی مطلوبی داشته باشیم.
هاشم زاده اضافه کرد: در حال حاضر تایلند، سنگاپور، هندوستان، مجارستان، آمریکا و کانادا بیشترین سهم را در بازار گردشگری سلامت دارند و در چند سال اخیر ترکیه با برخورداری از یک برنامه استراتژیک، بیشترین رشد را در زمینه جذب گردشگر سلامت داشته است.
وی افزود: با وجود ظرفیتهای بالای موجود در کشور، سهم ما از بازار گردشگری سلامت نا چیز است و کشورهای افغانستان، عراق، آذربایجان، پاکستان و عمان کشورهای اول در اعزام گردشگر سلامت به کشور ما هستند.
کارگاه تخصصی توسعه گردشگری سلامت دردانشگاه علوم پزشکی زاهدان با حضور رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت و کارشناسان گردشگری دانشگاههای همجوار برگزار شد.