سرپرست گروه آنسامبل «آتلاس» اعلام کرد: قطعهای که با الهام از میدان نقش جهان اصفهان نوشته شده است، در جشنواره موسیقی فجر اجرا میشود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، گروه آنسامبل آتلاس از کشور دانمارک با حضور در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر قطعاتی از آهنگسازان ایرانی و دانمارکی را اجرا خواهند کرد.
یِسپا لوتسهوفت سرپرست گروه آنسامبل آتلاس درباره آثاری که قرار است در جشنواره موسیقی فجر اجرا شود گفت: یکی از مهمترین قطعاتی که در جشنواره امسال قرار است اجرا شود، قطعهای از کارل نیلسن خواهد بود. این آهنگساز قطعهای ساخته که ایده آن را از میدان نقش جهان اصفهان گرفته است. برای این قطعه، یک آهنگساز دانمارکی تنظیمی نوشته و قرار است گروه ۶ نفره ما به همراه سه نوازنده زن ایرانی آن را در جشنواره اجرا کند.
وی ادامه داد: بهاره صفایی، آسو کوهزادی و نازنین احمدزاده سه نوازندهای هستند که در این اجرا ما را همراهی میکنند. این قطعه حدود صد سال پیش نوشته شده و برای خود ما هم جالب است که یک آهنگساز دانمارکی از صد سال پیش نگاه منحصر به فردی به ایران داشته و این قطعه را نوشته است. من فکر میکنم اجرای این قطعه یکی از مهمترین اتفاقات جشنواره باشد.
یِسپا لوتسهوفت درباره حضور در ایران و شرکت در جشنواره موسیقی فجر گفت: یکسال پیش من برای معرفی آلبوم امیرمهیار تفرشیپور به ایران آمدم و عاشق ایران شدم. بعد از آن یک همکاری کاری در حوزه موسیقی با امیر انجام دادیم که نتیجه آن اجرای چند کار از امیرمهیار تفرشیپور در کپنهاگ بود. بعد از این موضوع به دعوت او به ایران آمدم و دوست داشتم تا اجرایی در ایران داشته باشم.
وی با تاکید بر اینکه سیاست کاملا جدا از هنر و موسیقی است، درباره دیدگاهش نسبت به مردم ایران و موسیقی ایرانی گفت: برای ما مهم این است که یک ارتباط بین موسیقی غرب و شرق ایجاد کنیم. ما میخواهیم با انسانهای خوب ارتباط برقرار کنیم و موسیقی این امکان را به ما میدهد که به بهترین شکل با انسانها ارتباط داشته باشیم.
سرپرست گروه آنسامبل آتلاس با توجه به اجرای قطعاتی از ایرانی در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر گفت: موسیقی ایرانی برای ما موسیقی جدید و ناشناسی است. موسیقیدانهای ما دوست دارند آهنگسازان ایرانی را ببینند و درباره آن حرف بزنند. ما دوست داریم آثاری که اینجا اجرا میکنیم را در دانمارک هم اجرا کنیم چرا که مخاطب ما هم دنبال آثار جدید است و بدون شک از این موضوع استقبال میکند.
اجرای گروه آنسامبل آتلاس ۲۵ بهمن ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت روی صحنه خواهد رفت. این گروه قرار است قطعاتی از شاهین فرهت، هرمز فرهت، امیرمهیار تفرشیپور، فرانسیس پولانک و کارل نیلسن را اجرا کنند.
* اجرای موسیقی تلفیقی جاز و ایرانی برگزار میشود
تلفیق موسیقی ایرانی و جاز اجرایی است که گروه کوارتت محمد آزمند آن را روی صحنه خواهند برد. وفا مصباحی، نوازنده نی و عضو کوارتت محمد آزمند درباره اجرای این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: این گروه که با محوریت موسیقی تلفیقی فعالیت میکند، در جشنواره موسیقی فجر با کشف نقاط مشترک موسیقی جاز و موسیقی ایرانی، قطعاتی را برای مخاطبان اجرا خواهد کرد که امیدواریم مخاطبان آن را دوست داشته باشند.
وی افزود: در کوارتت محمد آزمند سازهای پرکاشن، گیتار جز، گیتار بیس و نی حضور خواهند داشت و هشت قطعه، اعم از قطعات تمرین شده و همچنین قطعات بداهه اجرا خواهد شد.
نوازنده نی در کوارتت محمد آزمند تصریح کرد: اجرای این کوارتت ۲۶ بهمن ساعت ۱۹ در برج آزادی روی صحنه میرود و این اجرا، جزء اولین اجراهای رسمی کوارتت محمد آزمند به حساب میآید. این گروه، پیش از این در سالن سوره حوزه هنری نخستین اجرای خود را برگزار کرده بود.
اجرای آلبوم «این نیز بگذرد» در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر
گروه همایون پرنیا با اجرای تصنیفهایی از رهی معیری و هوشنگ ابتهاج روی صحنه خواهد رفت. فاضل جمشیدی خواننده گروه همایون پرنیا با اعلام این خبر گفت: اجرایی که ما برای جشنواره موسیقی فجر در نظر گرفتهایم، قطعاتی در آواز اصفهان خواهد بود. همچنین ۴ تصنیف اصلی از اشعار رهی و معیری و هوشنگ ابتهاج انتخاب شده که در این برنامه اجرا میشود.»
وی ادامه داد: تصنیفهای خواب نیلوفر، عشق و بهانه، صد ترانه و هجر غم انگیز در این کنسرت اجرا خواهد شد. بعد از اجرای تصنیفها، آوازهایی از اشعار مولانا و خیام و محمدعلی بهمنی را اجرا خواهیم کرد.»
فاضل جمشیدی با بیان اینکه گروه همایون پرنیا اجرایی را در شهرستان نیز خواهد داشت گفت: همین اجرا ۲۸ بهمن در خرمآباد به روی صحنه خواهد رفت.»
خواننده گروه همایون پرنیا همچنین گفت: «تمامی قطعاتی که در جشنواره اجرا میشود قبلا به صورت آلبوم با نامِ «این نیز بگذرد» منتشر شده و علاقمندان میتوانند تمامی قطعات آلبوم را به صورت زنده در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر بشنوند.»
اجرای گروه همایون پرنیا ۲۴ بهمن، ساعت ۱۹ در تالار ایوان شمس به روی صحنه خواهد رفت.
* اجرای قطعات جاز تجربی توسط گروه اُبد
گروه «اُبد» با اجرای قطعاتی تجربی در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر حضور خواهند داشت. حمیدرضا کشورپژوه، نوازنده، آهنگساز و سرپرست گروه «اُبد» با اعلام این خبر گفت: تفاوت اجرای گروه اُبد در جشنواره موسیقی فجر با دیگر اجراهای رسمی این گروه، در تجربی بودن قطعاتی است که در این کنسرت خواهیم داشت. در اجرای جشنواره موسیقی فجر با چهار قطعه به نامهای «معلق»، «خیره»، «بلوک» و «بندر» حاضر خواهیم بود و از آنجا که در این چهار قطعه رگههایی از موسیقی شرقی نیز وجود دارد، ژانر موسیقی اجرایی گروه اُبد در جشنواره را «جاز تجربی» میدانیم.
وی در خصوص اجرای این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: «بعضی از اعضای گروه در طول سالهای فعالیت حرفهای «اُبد» تغییر کردهاند، اما رویکرد و نگاه گروه همچنان خلق قطعاتی در ژانر موسیقی جاز است؛ بنابراین در جشنواره موسیقی فجر نیز با همان نگاه اولیه -موسیقی جاز - حضور خواهیم داشت.»
این آهنگساز و نوازنده ساکسیفون ادامه داد: «چهار نوازنده در اجرای روز پنجشنبه، ۲۵ بهمن ماه گروه اُبد را تشکیل میدهند: نوازنده گیتار الکتریک سیاوش کریم، درامز فرید فرزیانپور، گیتاربیس کیارش رادمهر و نوازنده ساکسیفون من هستم.»
وی همچنین گفت: قطعات اجرایی در این کنسرت ملهم از تصاویر ذهنی آهنگساز است و از این رو فرم کارها بیشتر تصویری است تا موسیقایی».
کشورپژوه با بیان اینکه برگزارکنندگان جشنواره در این دوره به آهنگسازان جوانی که اولین بار است در جشنواره موسیقی فجر اجرای موسیقی دارند، فرصت و اولویت اجرا بخشیدهاند تصریح کرد: «یکی از بهترین اتفاقات در جشنواره امسال موسیقی فجر، گستره وسیع آهنگسازان و تنوع ژانرها و سبکهای مختلف موسیقی است. چنانکه در جشنواره امسال از طیفهای مختلف موسیقی حضور دارند.»
گروه ابد از سال ۱۳۹۲ مشغول به فعالیت است و در طول پنج سال فعالیت حرفهای، تمرکز خود را بر موسیقی جاز قرار داده است. هم چنین اجرای این گروه ۲۵ بهمن ساعت ۱۹ در برج آزادی روی صحنه خواهد رفت.
اجرای گروه روشنا با خوانندگی مظفر شفیعی در تالار ایوان شمس
گروه روشنا با اجرای دو بخش تکنوازی و همنوازی با خوانندگی مظفر شفیعی در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر حضور خواهد داشت.
حسین اینانلو نوازنده گروه روشنا با اعلام این خبر گفت: «اجرای ما در جشنواره دو بخش خواهد داشت. واقعیت این است که در همه این سالها بخش تکنوازی همیشه برای ما مهم بوده و دوست داشتیم در کنار موسیقی آوازی، به موسیقی سازی هم بپردازیم و برای آن اهمیت قائل شویم. به همین دلیل در بخش اول تکنوازی تنبک و سه تار در دستگاه نوا خواهیم داشت.
اینانلو در توضیح بخش دوم اجرا نیز گفت: در بخش دوم هم گروهنوازی موسیقی ایرانی با آواز آقای مطفز شفیعی خواهیم داشت که هم اعتبار ویژهای به اجرا میدهد و هم باعث میشود کار بهتر دیده شود.»
حسین اینانلو همچنین در توضیح بخش دوم اجرای گروه روشنا گفت: «در گروهنوازی در آواز ابوعطا، دشتی و بیات ترک اجرا خواهیم داشت و اجرا را با آواز دشتی تمام میکنیم. هم چنین در این بخش سه تار و عود سنتور و نی و تنبک و سنتور خواهیم داشت و اکثر قطعات از ساختههای خود من خواهد بود.»
وی تصریح کرد: «در بخش دوم تمام اشعار تصنیفهایی که اجرا میشود، از شعرهای استاد شفیعی کدکنی و ابتهاج خواهد بود.»
اینانلو با تاکید بر اینکه از سال ۸۳ به طور پیوسته همکاریهایی را با استاد مظفر شفیعی داشتهاند گفت: گروه اجراهای مشترکی با ایشان داشت و پیش از این ۳ آلبوم مشترک هم باهم منتشر کردیم.
وی ادامه داد: «برای این اجرا هم تزدیک به ۴ ماه است تمرین کردهایم تا یک اجرای کامل داشته باشیم.»
گروه روشنا ۲۸ بهمن ساعت ۱۹ در تالار ایوان شمس اجرا خواهند داشت.