دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر دولت مقید به استفاده از این کالاها شود هم حوزه اشتغال تقویت میشود و هم ورشکستگی برخی شرکتها پایان مییابد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که با موضوع حمایت از کالای ایرانی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: موضوع جلسه امروز حمایت از کالاهای ایرانی بود این جلسه با هدف ارایه گزارش دستگاهها در خصوص فعالیتهای آنها از حمایت از کالای ایرانی برگزار شد.
عاملی با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در اردیبهشت ۹۷ در راستای حمایت از کالای ایرانی تصریح کرد: این مصوبه پس از نامگذاری شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و مرداد همین سال به دستگاهها ابلاغ و وظایف هر یک از آنها مشخص شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: از برنامه اول تا ششم توسعه شورای عالی انقلاب فرهنگی ۸۷۰ مصوبه داشته که ۱۷ درصد از این مصوبات به حمایت از تولید ایرانی و بومی سازی مربوط بوده است.
وی با اشاره به نامگذاری سالها با شعار اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب طی این سالها تصریح کرد: حوزه اقتصادی یک حوزه محوری و راهبردی است؛ لذا اینکه ما تصور کنیم که طی مدت کوتاهی کالاهای ایرانی مرجع استفاده مردم قرار بگیرد، تصور خامی است به عنوان نمونه ژاپن برای این کار سه قرن زحمت کشید و نیجی وقتی برنامه خود را در ژاپن ارایه کرد دو شعار محوری استفاده از ظرفیت جهان و بومی سازی را در اولویت قرار داد و طی برنامههای متعدد تلاش کردند تا تولید ملی در ژاپن تقویت شود.
عاملی با بیان اینکه در تقویت تولید ملی نگاه ما جهانی است تا نام هر کالایی میآید یک توجه در سطح جهانی و ملی را به همراه داشته باشد، تصریح کرد: امروز کشورمان در حوزه علم و فناوری رشد خوبی داشته است بنابراین این که رشد علمی ایران ۱۱ برابر متوسط رشد جهانی است، تولید علم کشورمان جزو ده کشور برتر جهان است و هم چنین ۲۷ دانشگاه ما جزو دانشگاههای برتر ایران هستند معنایش این است که ما توانسته ایم وارد یک رقابت جهانی شویم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دستاوردهای آموزش و پرورش نشانگر این است که این وزارتخانه توانسته به حوزه حمایت از تولید ملی توجه کند در هر حال توجه آموزش و پرورش نگاه خوبی بوده است؛، چون چرخ مالی این بوفهها ۵ هزار میلیارد تومان است که با توجه آموزش و پرورش به این بخش این چرخش مالی به کالاهای ایرانی اختصاص یافته است.
وی از دولت به عنوان خریدار بزرگ کالای ملی نام برد و افزود: اگر دولت مقید به استفاده از این کالاها شود هم حوزه اشتغال تقویت خواهد شد و هم ورشکستگی برخی شرکتها پایان مییابد لذا باید یک جریان عمومی در جهت حمایت از کالای ایرانی ایجاد شود.
عاملی تصریح کرد: نامگذاری سالها توسط رهبر معظم انقلاب به این معنا نیست که حرکت در راستای این شعارها از ابتدای سال شروع و در پایان سال به اتمام میرسد در هر حال باید یک نهضت و پویش عمومی در جهت تحقق این شعارها شکل بگیرد و چه بسا لازم باشد که فعالیت در جهت تحقق این شعارها دههها طول بکشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در هر حال برای این که نام کالای ایرانی در بین کالاهای ده کشور برتر جهان قرار بگیرد باید کارها حول این ایده شکل بگیرند.
وی با اشاره به اینکه در واقع بخش دانش مبنا و فرهنگ مبنای دستگاههای محور در حمایت از کالای ایرانی مورد توجه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند، تصریح کرد: آنچه برای ما اهمیت دارد حمایت از کالای ایرانی با رویکرد فرهنگی و علمی است و در اینجا ما با بحث تولید کاری نداریم.
عاملی در خصوص عدم حضور برخی وزرای دعوت شده به جلسه امروز دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در هر حال اشتغال وزرا زیاد است؛ اما امیدواریم در هفته چهارم سال ۹۸ جلسهای با حضور وزرا برگزار شود البته جلسه امروز نیز جلسه خوبی بود و توانستیم برخی از گزارشات را بشنویم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مقرر شد تا پایان سال گزارش کتبی دستگاههای ذیربط در خصوص حمایت از کالای ایرانی به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه شود و ما نیز آن را خدمت رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور ارایه دهیم.
وی تدوین سند ملی حمایت از کالای ایرانی را از جمله مصوبات جلسه امروز دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد و افزود: بحث حمایت از تولید ملی همواره در برنامههای ۵ ساله توسعه مطرح شده است؛ اما در جلسه امروز نیز مصوب شد که تدوین سند ملی حمایت از کالای ایرانی با محوریت وزارت اموزش و پرورش، وزارت صنعت و معدن و تجارت، صدا و سیما و دیگر بخشها انجام شود و دستگاههای مربوطه این سند را آماده کنند تا به شورا عرضه شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص عدم برگزاری جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: مشغله رئیس جمهور واقعا خیلی زیاد است و در سه جلسهای که مربوط به آقای روحانی بود او در سفر استانی و بین المللی حضور داشت در هر حال امیدواریم که جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی فروردین ماه برگزار شود تا یک جریان منظمی از جلسات شکل بگیرد.
وی گفت: آیین نامه داخلی شورا برگزاری جلسات گویاست به گونهای که جلسات شورا باید با حضور رئیس جمهور و افراد دیگری که در آیین نامه مشخص شده برگزار شود. اما دلیل اینکه جلسات بدون حضور رئیس جمهور و با حضور افراد دیگر برگزار نمیشود دلیلش این است که آقای روحانی میگوید جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی ایده رهبری است و بنده علاقهمند هستم شخصا در این جلسات حضور داشته باشم.
عاملی با بیان اینکه این تکلیف وجود دارد که جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی هر دو هفته یک بار تشکیل شود، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نیز تاکید داشتند که جلسات شورا هر دو هفته یک بار تشکیل شود.