تاکید رهبر انقلاب به فراگیری دانش و مهارت، نشان از اهمیت علماندوزی و بکارگیری مِتدهای کاربردی و به روز برای پیشرفت و استقلال کشور دارد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شیما دهقانی؛* در تمامی بخشهای سخنان مقام معظم رهبری در مورد گام دوم انقلاب، اشاره به امیدواری و دوری از وابستگی و حفظ استقلال کشور دیده میشود. ایشان به کرّات درباره امید به جوانان و نیاز کشور به فعالیتهای مفید و سازنده آنان سخن گفته اند که این خود، به جنبهای از نیاز به عالم پروری و اعمال پژوهشی دارد.
تاکید رهبر انقلاب به فراگیری دانش و مهارت نشان از اهمیت علم اندوزی وبکارگیری مِتدهای کاربردی و به روز برای پیشرفت و استقلال کشور دارد، چرا که طبق گفته امام خمینی (ره) علم تنها اثرندارد، بلکه گاهی مضر است، عمل بدون علم بی نتیجه است. علم و عمل دوبالی است که انسان را به مقام انسانیت میرساند و در ادامه تمام این ضررهایی که بشر میبینید، تمام این خسرانهایی که بشر در این سیاره میبینید، از دست همین عالمهایی هستند که تخصص را دارند، لکن تربیت را ندارند.
با توجه به فرمایشات حضرت آیت الله خامنهای که به دانایی و توانایی بعنوان دو شاخص لازم و ملزوم هم اشاره کردند، باید با کمک مسئولین کشوری، ارتباط بین جوانان دارای علم و یا دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی با صنعت برقرار کرده جا دارد که سرمایه داران نیز به صحنه آیند و با سرمایه گذاری در این حیطه به پیشرفت هرچه بیشتر آن کمک کنند.
همچنین باید به این نکته توجه داشته باشیم که طبق اشاره مقام معظم رهبری درگام دوم انقلاب به این نکته که ایران به رتبه شانزدهم دربین بیش از دویست کشور جهان ارتقاءیافته است، میتوان گفت که نباید به کمبودهای موجود در کشور اعم از تحریمها، مشکلات و کمبودها توجه کرد بلکه باید نقاط قوتمان را ببینیم و از آن استفاده لازم را ببریم تا با تلاشمان به پیشرفت کشور کمک کنیم، چراکه توجه بیش از حد به مشکلات، عزت نفس یک ملت را به تاراج میبرد و در نتیجه آن را از پیشرفتش بازمیدارد، اما اگر خودباوری یک کشور تقویت شود یقینآ آن ملت میتواند به قلههای عظیم علم دست یابد.
بنابر این با توجه به گفتههای مقام معظم رهبری در ارتباط با ثروت و قدرت حاصل از دویست سال دنیای غرب میتوان به بیم دهی ایشان درباره پیشرفت جوامع بالاخص جوامع استکباری رسید. پس باید با تلاشی بدون توقف سعی در جبران وقفه پیشرفت کشورخودمان در چند دوره حکومتهای قبلی کنیم تا درنهایت به جهاد علمی که رهبر انقلاب در گام دوم به آن اشاره کردند جامه عمل بپوشانیم.
اما مسلمآ توجه به تاوانها و فداکاریهایی که در عرصه تولید علم و علم پروری و این راه شده است همچون شهادت چندین تن از دانشمندان هسته ای، تحریمهای اقتصادی و تحدیدهای پی در پی کشورهای استکباری، که درگام دوم انقلاب نیز به بخشی از آنها اشاره شده است میتواند جوانان مارا به خود بیاورد و آن روحیه جنگجویی علمی و مقاومت را در آنها بیدار سازد. در گام دوم انقلاب به جریان دشمن ساز و در ضمن آن، به حرکت مخالف ما با آن اشاره شده است، میدانیم که اگه به قلههای مرتفع علم و دانش برسیم این خود نوعی بدست گرفتن قدرت است و از همین طریق هم میشود با چنین جریاناتی مقابله کرد و در عین حال باعث بهبود افکار منفی ساخته شده نسبت به کشورمان بشویم.
شیما دهقانی - دبیر آموزش جامعه اسلامی علوم پزشکی زاهدان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.