ایمنوانکولوژی یا درمان هدفمند سرطان موضوعی است که در سالهای اخیر مطرح شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روابط عمومی انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران دکتر پیام آزاده گفت: تاریخ ایمنوتراپی به یک سده قبل برمیگردد و بحث آن، داستان ایمنی و سرطان است.
وی بیان کرد: وقتی ایمنی بدن ما علیه سرطان فعال شود، میتواند هر عامل خارجی که به بدن حمله کند را از بین ببرد، اما موضوعی که از سال ۲۰۱۴ به این سو بر روی آن تحقیقات زیادی صورت گرفته است، ماجرای ایمنوتراپی فعال و هدفمند است.
آزاده در توضیح این موضوع گفت: این به آن معناست که سلولهای توموری که هدفمند و هوشمند، ایمنی بدن را به گروگان گرفته و حتی آنها را سرباز خودشان میکنند را با این روش درمانی میشکنیم و علاوه بر آن حلقه محافظ سرطان را که توسط ایمنی بدن به وجود آمده را نیز فعال میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه سرطان روز به روز داروهای جدیدی تولید و این موضوع افق روشنتری برای علاج سرطانهای لاعلاج پیش روی ما قرار میدهد و این موضوع سبب میشود که تابویی که سرطان ایجاد کرده، از بین برود.
آزاده تصریح کرد: امیدواریم که تا سال آینده خط تولید یکی از داروهای ایمونوتراپی در کشور ما راهاندازی شود.
آزاده در توضیح درمان هدفمند سرطان خاطرنشان کرد: وقتی بیمار سرطانی شیمیدرمانی میشود، همه سلولهای بدن هدف قرار میگیرند. موهای فرد میریزد و بدن وی زخم میشود. از سوی دیگر دستگاه گوارش وی بههم میریزد و درواقع هدف خاصی از درمان دنبال نمیشود و همه قسمتهای بدن را هدف قرار میدهد.
وی ادامه داد:، اما ایمنوتراپی، درمان هدفمند است و تنها به سراغ سلولهای سرطانی میرود و دیگر فرد در این روش دچار مشکلات جانبی نمیشود و میتوان در تعریف آن گفت: یک دنیای دیگر در برابر درمان سرطان ایجاد میکند و جهشی بزرگ در درمان سرطان است.