سیما سادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با صدور پیامی روز دانشجو را تبریک گفت.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از مفدا، سیماسادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با صدور پیامی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشجوی کشور بخصوص شهدای ۱۶ آذرماه ۱۳۳۲، «روز دانشجو» را به همه دانشجویان کشور تبریک و تهنیت گفت.
مشروح پیام معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به شرح زیر است:
بگو: آیا آنان که اهل علم و دانشاند با مردم جاهل نادان یکسانند؟ منحصرا خردمندان متذکر این مطلبند.
آیه ۹ سوره مبارکه زمر
اگر چه مهرماه هر سال با رویش جوانههای تعلیم و تربیت عجین است لیکن، آذرماه دارای پیوندی عمیق و ناگسستنی با دانشگاه، به ژرفای بیش از شصت سال است چراکه آذر در دل خود خاطره شهادت سه دانشجویی حقطلبی را نهفته دارد که حضور دشمنان مردم ایران در دانشگاه را برنتافتند و در برابر حرمت دانش و دانشگاه احساس مسؤولیت کردند. دانشجویانی که فریب تبلیغات زمانه را نخوردند و با خون خود به پاکی دامان دانشگاه از بازیهای سیاسی گواهی دادند.
به واقع این حرکت خودجوش، معلول خشم و نفرت دانشجویان حقطلب از تمامی ظلمها و پلشتیهای رژیم سابق و دخالتهای بیگانگان در امور کشور خصوصاً کودتای آمریکاییـانگلیسی ۲۸مرداد بود.
از آن زمان به بعد حرکت این دانشجویان شهید سرآغاز و نقطه عطف حرکت جنبشهای دانشجویی شد و هر ساله این روز که نماد «آزادیخواهی»، «استکبارستیزی»، «ظلمستیزی» و «استقلالطلبی» است، با نام «روز دانشجـو» گرامی داشته میشود.
اما اعتراض این سه دانشجوی شهید به چه موضوعی بود؛ چه دغدغهای در ذهن این عزیزان و بسیاری از دانشجویان دیگر نهفته بود که جان خود را در آن راه فدا کردند؟ خواسته این دانشجویان چه بود، که رژیم سفاک پهلوی برای مقابله با آن دست به اسلحه برد؟
اعتراض شهیدان دانشجوی ۱۶ آذر ۱۳۳۲، به حضور نیکسون معاون رئیس جمهور وقت آمریکا در دانشگاه تهران بود. چند ماه پس از وقوع کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت دکتر مصدق، نیکسون برای بررسی اوضاع ایران به تهران سفر کرده بود تا جای پای بیشتری برای آمریکا در ایران باز کند؛ شاید بسیاری از مردم در آن روزگار از حقایق ماجرای کودتا و جریان ملی شدن صنعت نفت خبر نداشتند؛ اما در میان بیخبری بسیاری از مردم این دانشجویان بودند که به عنوان قشر پیشرو جامعه نقش خود را ایفا کردند و چراغ روشنگری به دست گرفته و در مقابل این ظلم ایستادند.
از آن سال به بعد نام شهیدان «قندچی»، «بزرگ نیا» و «شریعت رضوی» سه دانشجوی شهید ۱۶ آذر ۱۳۳۲ نماد حقطلبی، دشمن شناسی و ظلمستیزی دانشجویان ایرانی شد و به قول دکتر علی شریعتی «آذرمان در آتش بیداد سوخت!»
امروز با گذشت ۶۶ سال از آن زمان، دانشگاه ما به لحاظ کمیت و کیفیت رشد قابل توجهی را شاهد بوده است. در آن روزگار، تنها تهران و چند شهر بزرگ ایران دانشگاه داشتند، اما امروز که پای دانشگاه به تمام شهرهای کشور باز شده است و به مدد افزایش چشمگیر امکانات، ارتباطات و دسترسی دانشجویان به منابع علمی، انتظار میرود دانشجوی امروز، «هوشمندانهتر» و «مسئولیتپذیرتر» از دانشجویان آن سالها باشند.
عزیزان! از منظر ما دانشجویان قشر آگاه و پیشرو جامعه هستند و تحت تأثیر تبلیغات فضای مجازی و بازیهای سیاسی بیرون از دانشگاه قرار نگرفته و احزاب و گروههای سیاسی، نمیتوانند آنها را پیاده نظام خود قرار دهند و این قشر باید هدایت فضای جامعه را بر عهده بگیرند.
آری جایگاه دانشجو اینچنین است و چنین دانشجویی میتواند با تولید فکر و اندیشه، فضای جامعه را به سوی مطلوب رهنمون سازد چنانکه امام خمینی (قدس سره) درباره دانشگاه فرمودند: «دانشگاه مرکز سعادت و در مقابل، شقاوت یک ملت است. از دانشگاه باید سرنوشت یک ملت تعیین شود. دانشگاه خوب یک ملت را سعادتمند میکند و دانشگاه غیر اسلامی، دانشگاه بد یک ملت را به عقب میزند.»
در پایان، اینجانب ضمن تکریم و تعظیم همت بلند و مقام رفیع دانشجویان، با گرامیداشت سالگرد حماسه ملی ۱۶ آذر، با نثار درود خالصانه خود به ارواح پاک سه دانشجوی شهید «قندچی، بزرگ نیا و شریعترضوی»، یاد و خاطرة جاوید همه شهیدان راه استقلال و آزادی و دیگر شهیدان دانشجو در عرصههای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی میدارم و امیدوارم روحیه اخلاقیمداری، ظلمستیزانه، و استقلالطلبی همواره در نسل جوان دانشجوی ما زنده باشد و از رهگذر این خصایص نسل جوان دانشجو، سرنوشت ملت شریف ایران اسلامی همواره با سعادت و آزادی گره خورده و فردایی بهتر پیشروی آیندگان قرار گیرد.