معاون پژوهشی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: راه دیگری برای تامین بودجه نداریم و دانشگاهها تلاش میکنند تا با این بودجهها چرخ پژوهش کند نشود.
کردی تمندانی، معاون پژوهشی دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص بودجه پژوهشی تخصیص یافته به این دانشگاه گفت: معمولا ۱۵درصد بودجه دانشگاهها طبق مصوبه هیات امنا باید به حوزه پژوهش و فناوری تخصیص یابد. باتوجه به عدم تخصیص اعتبارات دولت در موعد مقرر این تخصیصات تقریبا نامناسب انجام شده و هر سال نیز به همین منوال است. باید بودجه کارهای پژوهشی نیز مانند بودجههای عمرانی به طور جداگانه در نظر گرفته و اعمال شوند تا جابجایی بودجه دانشگاهی نیز کمتر اتفاق افتد.
معاون پژوهشی دانشگاه سیستان و بلوچستان افزود: راه دیگری برای تامین بودجه نداریم و دانشگاهها تلاش میکنند تا با این بودجهها چرخ پژوهش کند نشود. برنامه ریزیهای پژوهشی نیز به دلیل کمبود بودجه کنسل نمیشوند؛ تنها ممکن است تا حدی کند شوند. ما در این خصوص نمیتوانیم مطالبهای داشته باشیم، زیرا روسای دانشگاه دارای مشکلات مالی هستند و اگر پول نباشد کاری از کسی ساخته نیست. ممکن است بخشهای دیگر در اولویت باشند و حوزه پژوهش در رده سوم و این موضوع زمانی رخ میدهد که دولت با عدم تخصیص درست و به موقع اعتبارات، باعث جابجایی اولویتها خواهد شد.
وی ادامه داد: بودجه دانشگاه سیستان و بلوچستان نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است. مشکل این است که اکنون که در برج ۱۰ سال ۹۸ هستیم و تنها ۴۰ درصد بودجه کل دانشگاههای کشور پرداخت شده؛ این درصورتی است که میبایست ۶۵ درصد از آن پرداخت می شد. روند کارهای پژوهشی دانشگاه سیستان و بلوچستان هرسال به خوبی اداره میشد، اما امسال به دلیل بحثهای مالی کمی به مشکل خورده است.