رئیس پیشین دانشگاه صنعتی شریف گفت: اساتید دانشگاه در بسیاری از موارد برای تامین زندگی دچار مشکل میشوند، به همین دلیل توانایی مالی پرداختن به پژوهش را ندارند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا روستا آزاد رئیس پیشین دانشگاه صنعتی شریف در برنامه « تا قله راهی نیست» با موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت: ایجاد تجهیزات برای پژوهشهای دانشگاهی بسیار حائز اهمیت است. دانشگاهها در بخش تحقیقات به دستگاههای پیشرفته نیاز دارند که در گذشته از خارج تامین میشد. در سالهای اخیر معاونت علمی ریاست جمهوری با یک اقدام تلاش کرد تا ساخت تجهیزات در داخل کشورانجام شود.
وی افزود: با وجود تلاشها در داخل و حرکت به سمت خودکفایی، هنوز هم میزان قابل توجهی از تجهیزات از خارج کشور تامین میشود.
رئیس پیشین دانشگاه صنعتی شریف به آسیبهای دانشگاه در اثر تحریم اشاره کرد و اظهار کرد: اگر دانشگاهی تحریم شود تجهیزات مورد نیاز به آن فروخته نمیشود. از سوی دیگر دادهها و اطلاعات مورد نیاز هم به این دانشگاه داده نمیشود و اطلاعاتی که در دانشگاه به تولید میرسند اجازه انتشار پیدا نمیکنند، بنابراین تحریم دانشگاه یک مشکل جدی است چرا که سبب میشود تحقیقات با کندی پیش رود.
روستا آزاد بیان کرد: البته میتوان به این تحریم به عنوان فرصت نگاه کرد چراکه میتواند زمینه ساز حرکت و رشد به سمت خود کفایی باشد.
وی درباره کاهش بودجه دانشگاهی، بیان کرد: متاسفانه بودجهای که تحت عنوان پژوهش به دانشگاهها و مراکز علمی داده میشود خیلی کم شده است به طوری که دیگر بودجه پژوهشی به اساتید نمیرسد.
رئیس پیشین دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: اساتید دانشگاه عموما به حقوق خودشان متکی هستند که در بسیاری از موارد برای تامین زندگی دچار مشکل میشوند، به همین دلیل توانایی مالی پرداختن به پژوهش را ندارند.
روستا آزاد تنها کانال موثر برای رشد دانشگاه را در ارتباط با صنعت دانست و بیان کرد: خیلی وقتها صنایع برای تامین نیازهای خود بودجههایی تهیه کرده و به دانشگاه میدهند به شرطی که دانشگاهها پژوهش نکنند و تنها نتیجه و محصول مورد نظر آنها را ارائه کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مدتی در کشورهای اروپایی کار کردهام و به این موضوع که شرایط انجام کار در ایران به دلیل کمبود منابع مالی و تجهیزات بسیار سخت است آگاهم، اما با قاطعیت و به دور از شعار باید بگویم اگر اراده قوی در کارها وجود داشته باشد نتایج به دست آمده، کاستیهای ما را جبران میکند. این در حالی است که در کشورهای غربی با وجود امکانات و منابع مالی اراده برای تلاش در نسل جوان و غیرجوان وجود ندارد. در واقع بالا بودن امکانات همیشه بالارفتن بهره وری را به دنبال ندارد.