منتخب یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: در بسیاری از مواقع شاهد بودیم که بعد از طرح سؤال یا استیضاح از یک وزیر، ناگهان تعداد امضاکنندهها از حدنصاب میافتاد و درنتیجه حق مردم در عرصه قانونگذاری ضایع میشد.
زهره سادات لاجوردی، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به کاهش اندک مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی، اظهار داشت: مشارکت مردم در انتخابات مجلس کاهشیافته است، البته باید به این نکته هم توجه کرد که مشارکت مردم نسبت به انتخابات گذشته در کشور خودمان کاهش داشته اما در مقایسه با بسیاری از کشورها دیگر ازجمله فرانسه، مشارکت خوبی بوده است؛ اگر بخواهیم علل کاهش مشارکت مردم را در انتخابات مجلس نسبت به دورههای قبل را بررسی کنیم، مسلماً وضعیت موجود یعنى ناکارآمدی برخى از مسئولین، مشکلات اقتصادی مردم، تبلیغات بیگانگان علیه انتخابات و اعتراض مردم به وضع موجود را نمیشود نادیده گرفت و هرکدام از موارد مطرحشده، اثر خود را گذاشته است.
لاجوردی پیرامون نقش کلیدی مجلس در سرنوشت کشور، افزود: قوای سهگانه کشورمان، هر یک وظایفی مخصوص به خوددارند که اگر هرکدام به وظیفه خود عمل کنند، مکمل یکدیگر خواهند بود. نقش مجلس نقش کلیدی است و اگر این نقش بهدرستی ایفا شود نتیجه آن توانمندی کشور است. مجلس تراز انقلاب اسلامی باید تمام توان خود را صرف حل مشکلات کشور کند و از منظر امام راحل زمانی مجلس تراز انقلاب اسلامی شکل میگیرد که محرومیتزدایی در جامعه در اولویت باشد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دشمنان خارجی به همراه برخی از جریانهای داخلی به دنبال تنگتر کردن فشار تحریمهای اقتصادی هستند، انقلاب اسلامی نیازمند مجلس اسلامی است که بتواند در این رویارویی بایستد. در بسیاری از مواقع شاهد بودیم که بعد از طرح سؤال یا استیضاح از یک وزیر، ناگهان تعداد امضاکنندهها از حدنصاب میافتاد و درنتیجه حق مردم در عرصه قانونگذاری ضایع میشد؛ به نظر میرسد دلیل اصلی این مسئله، وامدار بودن نمایندگان است.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در خصوص شفافیت آرا نمایندگان در مجلس، بیان کرد: شفافیت آرا حق مردم است و شفافیت آن میتواند جلوى بسیارى از زد و بندهای سیاسی و اقتصادی را بگیرد. نمایندگان مجلس نباید از شفاف بودن آرا خود نگران باشند و این طرح موجب میشود که کسی نتواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند. زمانی که یک نماینده مجلس میخواهد به یک طرح یا لایحهای رأی بدهد، میداند که باید با دقت بیشترى آن را بررسی میکند و در قبال رأی دادهشده، مورد بازخواست قرار میگیرد. نماینده مجلس باید شهامت دفاع از رأی خود را داشته باشد و براى موافقت و مخالفت با هر طرح و لایحهای استدلالی را بیان کند.