سخنگوی سازمان انتقال خون ایران اظهار داشت: خون مردم ایران سالمترین خون در سطح دنیا شناخته شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برنامه «روزنه» با موضوع بررسی وضعیت انتقال خون در ایران، در ارتباط تلفنی با دکتر بشیر حاجیبیگی (سخنگوی سازمان انتقال خون ایران) از شبکه رادیویی گفتگو روی آنتن رفت.
بشیر حاجیبیگی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» با اشاره به این که انتقال خون بخش مهمی از مراقبتهای بهداشتی است، گفت: کاهش ذخایر خونی و خطر انتقال بیماریهای خونی امروزه مهمترین تهدید حوزه سلامت به شمار میآیند.
وی افزود: هر سال در روز ۱۴ ژوئن سازمانهایی بینالمللی مانند «سازمان جهانی بهداشت» و «کنوانسیون بینالمللی صلیب سرخ» و «فدراسیون بینالمللی انتقال خون»، مراسمی جهانی برگزار میکنند.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا قرار بر این شده که مراسم جهانی روز اهدای خون به صورت مجازی برگزار شود.
وی تاکید داشت: «اهدای خون برای جهانی سالمتر» شعار امسال حوزه اهدای خون است.
بشیر حاجیبیگی با اشاره به این که سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تاسیس شده است، عنوان کرد: این سازمان در طول تمام سالهای فعالیت خودش روز به روز در تامین خون و فرآوردههای خونی کیفیت کارها را افزایش داده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ایران از نظر نرخ شیوع پایین عفونتها در میان اهداکنندگان خون در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: خون مردم ایران سالمترین خون در سطح دنیا شناخته میشود.
وی با اشاره به این که اهداکنندگان مستمر خون در ایران مهمترین ذخایر سازمان انتقال خون به شمار میآیند، توضیح داد: در حال حاضر حدود ۶۰ درصد از مردم ایران به طور مستمر خون اهدا میکنند.
بشیر حاجیبیگی اضافه کرد: امروزه ۸۰ درصد از مردم سمنان به طور مستمر خون اهدا میکنند.
وی ادامه داد: ضریب امنیت و سلامت اهداکنندگان خون (مستمر) ۸ برابر بیشتر از کسانی است که برای اولین بار خون اهدا میکنند.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت: آمار اهدای خون در بدو تاسیس این سازمان (سال ۵۳) حدود ۱۲ هزار و ۳۵۴ واحد ارزیابی میشود، در حالی که امروزه (تا پایان سال ۹۸) این رقم به ۲ میلیون و ۴۰۶ واحد رسیده است.
وی افزود: خوشبختانه مردم ایران نسبت به اهدای خون اقبال بسیار خوبی را نشان میدهند.
بشیر حاجیبیگی با بیان این که امروزه ۷۰ کشور در جهان به اهدای خون پولی وابسته هستند، تصریح کرد: ما از سال ۸۶ به اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه دست پیدا کردهایم.
وی ادامه داد: خوشبختانه سازمان انتقال خون ایران به عنوان همکار سازمان بهداشت جهانی به رسمیت شناخته شده است.