مدیر گروه زبان انگلیسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان گفت: طبق اعلام دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، مجله «زبانشناسی کاربردی و ادبیات کاربردی پویشها و پیشرفتها» موفق به اخذ درجه علمی با رتبه B شده است.
امینی، مدیر گروه زبان انگلیسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: طبق اعلام دفتر برنامه ریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، در ارزیابی نشریات علمی کشور در سال ۹۸ مجله «زبانشناسی کاربردی و ادبیات کاربردی پویشها و پیشرفتها» موفق به اخذ درجه علمی با رتبه B شده است.
امینی در خصوص گزارشی از روند رشد مجله مذکور تصریح کرد: مجله تخصصی گروه زبان انگلیسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سال ۱۳۹۲ تحت عنوان دوفصلنامه «زبانشناسی کاربردی و تحلیل گفتمان» با انتشار یک شماره آغاز به کار کرد، اما بدلیل نبود دیدگاه اصولی در تبیین اهداف و ساختار مجله فعالیت آن از همان ابتدا با رکود مواجه شد بطوریکه تا سال ۱۳۹۶ تنها دو شماره از آن منتشر شده بود.
مدیر گروه زبان انگلیسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در ادامه افزود: در مجله مذکوربرای تکمیل هیئت تحریریه از چهرههای علمی شناخته شده از داخل و خارج کشور که با دانشگاه ما همکاری داشتند دعوت به عمل آمد و در نتیجه هیات تحریریهای فعال شکل گرفت. در گام بعدی وبسایت مجله که نواقص فراوانی داشت با تلاش تیم اجرایی اصلاح و تکمیل شد و تمام فرآیندهای دریافت مقاله، داوری و نشر مقاله از طریق وبسایت مجله صورت پذیرفت.
وی افزود: در سال ۹۶ مجله دارای ۸ شماره عقب افتاده بود که در پایان سال ۹۸ ضمن بروزرسانی شمارههای مجله کلیه الزامات کمیته ارزیابی نشریات علمی وزارت علوم جهت شرکت در رتبه بندی نشریات علمی کشور طبق آیین نامه جدید فراهم شد.
امینی در خصوص اهداف و حیطه فعالیت علمی مجله نیز بیان کرد: با اخذ درجه علمی برای این مجله راه برای کیفی سازی روند رشد آن هموارتر خواهد شد؛ لذا از تمام اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دعوت میگردد آثار اصیل علمی خود را جهت انتشار به این مجله ارسال کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: این مجله فعلاً در سه زمینه مقاله میپذیرد، حوزۀ اول زبانشناسی کاربردی است که گسترۀ بسیاروسیعی از تحقیقات کاربردی مرتبط با زبان مخصوصا موضوعات آموزش زبان انگلیسی را دربرمی گیرد. حوزه دوم ادبیات کاربردی است که حیطۀ نوینی در دنیا محسوب میشود و شامل مطالعات کاربردی ادبیات همچون ادبیات درمانی، ادبیات و محیط زیست، علم و ادبیات، کاربرد ادبیات در مواجهه با آسیبهای اجتماعی و امثال آن را شامل میشود؛ و حوزۀ سوم شامل مطالعات بین رشته ای، زبانشناسی کاربردی و ادبیات کاربردی است و حوزههایی همچون کاربرد ادبیات در آموزش و سنجش زبان خارجی را در بر میگیرد.