یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: برخی قضات دادگاه لاهه نیز توسط آمریکا تحریم شدند و اساسا حکم صادر شده از طرف آنها برای آمریکاییها ارزشی ندارد و رای آن بیش از آنکه جنبه اجرایی و عملیاتی داشته باشد، حقوقی خواهد داشت.
عماد آبشناس کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره خبر اخیر مبنی بر اینکه بناست، دیوان لاهه در مورد شکایت ایران از امریکا پیرامون "عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی میان ایران و آمریکا" تشکیل جلسه دهد و اینکه این جلسات تا چه اندازه جنبه سوری و ظاهری دارد و تا چه اندازه عملیاتی خواهد شد؟ گفت: به نتیجه رسیدن شکایت ایران در دادگاه لاهه با محوریت روابط اقتصادی و حقوق کنسولی میان ایران و آمریکا بعید است که به نتیجه برسد و بتوان حساب چندانی روی آن باز کرد.
وی افزود: عملا درنتیجه رای این دادگاه ممکن است مجامع بین المللی آمریکا را به عنوان کشوری معرفی کنند که به وظایف خود عمل نمی کند و معاهدات خود با ایران را زیر پا گذاشته و نهایتا دادگاه لاهه بتواند آمریکا را محکوم کند که اقدامات او در تحریم های ضد بشری و سخت گیرانه علیه ایران غیرقانونی بوده است.
این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: خروجی این اتفاق تنها سندی در دست ایران است که در مجامع بین المللی برش خاصی نخواهد داشت و عملا تاثیری در روابط ایران و آمریکا از جمله لغو تحریمها علیه ایران ایجاد نخواهد کرد.
آبشناس درباره چرایی طرح این شکایت توسط جمهوری اسلامی علیه آمریکا گفت: این اتفاق تنها برگی به دست ایران می دهد که فشار علیه آمریکا در مجامع بین المللی را بالا می برد و سود دیگری در میدان عملیات و اجرا برای ایران نخواهد داشت.
وی در پایان خاطر نشان کرد: گذشته از این حتی برخی قضات دادگاه لاهه نیز توسط آمریکا تحریم شدند و اساسا حکم صادر شده از طرف آنها برای آمریکایی ها ارزشی ندارد و آمریکایی ها با شرایط پیش رو به نظر قلدرتر از آن می رسند که اهمیتی برای رای دادگاهی چون لاهه داشته باشند و رای دادگاه لاهه بیش از آنکه جنبه اجرایی و عملیاتی داشته باشد جنبه حقوقی خواهد داشت.