قائم مقام کمیته بین الملل اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل گفت: راه حل مناقشه قره باغ صلح آمیز است و برای حل و فصل آن مبنایی جز روند مذاکرات وجود ندارد.
فاطمه علیزاده، قائم مقام کمیته بین الملل انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون درگیری پیش آمده در میان ارمنستان و آذربایجان گفت: با روی کار امدن الهام علی اف، جمهوری آذربایجان سعی بر ایجاد روابط دوستانه با رژیم صهیونیستی داشته و بدون درنظر گرفتن همسایه جنوبی خود یعنی؛ ایران، اجازه استقرار نیروی نظامی و جاسوسی به رژیم صهیونیستی داده است.
وی افزود: از طرفی دولت الهام با تغییرات اخیر کابینه و چند تن از وزرای بلندپایه به دنبال توجیه شکستهای سابق با دلیل حضور این افراد در کابینه است تا فرایند ضد روسی و غربی سازی را تقویت کند و از طرفی انتقال صدها تروریست القاعدهای مورد حمایت ترکیه به آذربایجان، اوضاع را پیچیدهتر میکند. استقرار این افراد در خاک آذربایجان خطر بالقوهای برای کل منطقه است.
قائم مقام کمیته انجمن اسلامی دانشجویان مستقل اظهار داشت: الهام علی اف ادعا دارد به دنبال آزادسازی قره باغ است، اما به بهانه اشغال آنجا وضعیت فوق العاده اعلام کرد تا مخالفینش را سرکوب کند؛ جمهوری آذربایجان دست به دامان آمریکا شد، تا قره باغ در اشغال باقی بماند.
علیزاده گفت: موضع شروع جنگ در محور جنوبی قره باغ نیز نشانگر علاقه دولت باکو برای دورنگهداشتن خط لوله نفت دریای سیاه از گزند حملات است که این محاربه برخلاف تجاوز چند وقت اخیر ارمنیها به منطقه شمالی قره باغ (تاووز) نزدیک خط لوله انتقال نفت اتفاق نیفتاده است.
وی اضافه کرد: ایران علاوه بر همسایگی با کشور آذربایجان اشتراکات دینی وقومی بیشتری دارد و بیش از ۷۵ درصد مردم آذربایجان را شیعیان تشکیل میدهند که حکومت الهام علی اف بسیاری از رهبران دینی را زندانی کرده و فعالیتهای مذهبی من جمله مراسم عزاداری محرم وعاشورا را محدود کرده است و رزمندههای شیعه آذری که برای دفاع از حرم اهل بیت به سوریه اعزام شده بودند را دربند کرده است.
قائم مقام کمیته بین الملل اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل گفت: بر اساس اشتراکات دینی، ایران در جنگ قره باغ در سالهای ۶۷ تا ۷۳ اقدام به کمک مستشاری به آذربایجان کرده و چند تن از فرماندهان اذری زبان سپاه را مأمور به اموزش نظامی در آذربایجان کرده است. جوانان بسیاری از جمهوری آذربایجان برای آموزشهای چریکی و پارتیزانی به ایران آمدند. دهها ماشین سلاح برای حمایت از شهر شوشا در اختیار جوانانی گذارده شد که در آرزوی داشتن تجهیزات نظامی بودند. همچنین با موافقت حکومت وقت و با درخواست روشن جواداف و رحیم قاضی اف و برای ایجاد سیستم دفاعی، قرارگاه مشترک ایجاد شد و در این قرارگاهها امیران و افسران اردبیلی و تبریزی با جان و دل به برادران آذری خود کمک کردند.
علیزاده افزود: هنگام تجاوز ارمنستان به خاک جمهوری آذربایجان، ایران میتوانست دو سیاست در پیش بگیرد؛ یا مداخله نظامی کند و یا سیاست بیطرفی داشته باشد. در صورت مداخله نظامی، رویارویی با روسیه پیش میآمد که این موضوع خلاف موازین بینالمللی بود. از طرفی ایران نمیخواست در دو جبهه قرار بگیرد و استکبار و صهیونیزم بین الملل و اشغالگران فلسطین نیز در صدد بودند تا ایران ضد صهیونیزم را به این موقعیت بکشانند که این مساله خلاف استراتژی انقلاب اسلامی بود و آنرا در معرض تهدید قرار میداد؛ بنابراین یک سیاست بینابینی در پیش گرفته شد تا هیچ معضلی پدید نیاید.
وی اظهار داشت: راه حل مناقشه قره باغ صرفا صلح آمیز است وبرای حل و فصل آن مبنایی جز روند مذاکرات وجود ندارد. . درواقع ایران همواره براین تاکید کرده که هیچ از طرفین نباید به دنبال روشهای زورگویانه و اقدامات نظامی باشند.