مردم ایران چند از هفته پیش که کرونا روی دور رکورد شکنی افتاده است، روزهای سیاه و مرگباری را تجربه میکنند، سیاهترین پاییز قرن با روزی بیش از ۳۰۰ فوتی کرونایی در حال سپری شدن است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مردم ایران چند هفته پیش که کرونا روی دور رکورد شکنی افتاده است، روزهای سیاه و مرگباری را تجربه میکنند، سیاهترین پاییز قرن با روزی بیش از ۳۰۰ فوتی کرونایی در حال سپری شدن است، پاییزی که به جای رنگهای زیبا و عطر باران بیشتر بوی مرگ میدهد.
در هفتههای پایانی شهریور میزان رعایت شیوه نامههای بهداشتی به شدت کاهش پیدا کرد، کرونا هم از فرصت استفاده کرد و به روزهای اوج خود بازگشت، از طرفی ویروس کرونایی که اکنون در حال چرخش است، همون ویروس ۸ ماهه پیش نیست، این کرونا از کشورهای اروپایی سر از ایران درآورده است، ویروس کرونایی که این روزها به اندازه سقوط یک هواپیما هر روز قربانی میگیرد، ویروس کرونایی ایتالیایی بوده و با افزایش قدرت سرایتش مردم و نظام سلامت ایران را بیشتر دچار دردسر کرده است.
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کنترل اپیدمی کرونا تنها با فعالیت وزیر و وزارت بهداشت، میسر نمیشود و عزم ملی برای این کار لازم است.
سعید نمکی افزود: همه ما باید دست به دست هم دهیم تا این اپیدمی کنترل و مدیریت شود.
وی با اشاره به اینکه قصور زیادی در راستای کنترل این اپیدمی صورت میگیرد، اضافه کرد: در صورتی که یک روز افرادی بخواهند اقدامات وزارت بهداشت را در این راستا مورد سوال قرار داده و خون شهدای سلامت را پایمال کنند، این قصورها را مطرح میکنم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: زمانی که گزارشها درباره وضعیت کرونا را میخوانم، استرس میگیرم که نکند در سیاهچالهای بیفتیم که نتوانیم از آن خارج شویم. البته وی غیر مستقیم به همکاری نکردن رییس دولت و وزاری دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت که گر روزی قرار باشد که عدم توفیق در مدیریت اپیدمی را به حساب وزارت بهداشت بنویسند، دهانم باز خواهد شد و خواهم گفت که چه کسانی چه کردند.
این صحبتها اگر چه خوب بود و کمی دلگرمی به مردمی که ۸ ماه با این ویروس دست و پنجه نرم میکنند داد، اما جای سوال پیش میآید که چرا وزیر پنهان کاری میکند؟ آیا شخص رییس جمهور که در این وسط مقصر اجرا نشدن پروتکلها و عدم همکاری بین دستگاهها است نباید حداقل پاسخگو باشد و مردم دلایل او را نیز بشنوند؟
البته اگر به صحبتهای این چند وقت دولتیان و مسولان وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا نگاه کنیم آنها بیشترین مقصر را برای اجرا نشدن پروتکلها را مردم میدانند، شاید تاجایی حرفشان درست باشد، اما کدام دستورالعمل بهداشتی؟ کدام فاصله گذاری اجتماعی؟ پیشنهاد ما به دولتمردان این است از جیب مبارک هزینه خرید ماسک بدهند یا نه هر روز و عصر با مترو و اتوبوس به محل کارشان اعزام شوند تا ببیند فاصله گذاری اجتماعی کشکی بیش نیست؟
رییس بخش پیوند بیمارستان امام خمینی تهران گفته است که هرکجا مشاهده کردید که میزان مرگ و میر ناشی از کرونا از متوسط بینالمللی بالاتر رفت، بدانید که از سقف توانایی سیستم درمانی گذشتهایم، تهران از وضعیت قرمز هم وضعیت بدتری دارد حتی تا ۱۰۰۰ مورد بستری جدید هم در یک شب داشتهایم که بسیار زیاد است به نظر میآید حساسیت همه نسبت به مرگ و میر ناشی از کرونا کاهش یافته و به یک اتفاق روزمره بدل شده است گویا مرگهای ۳۰۰ تایی در روز عادی شده است و دیگر عجیب نیست.
اما زمانی که نام ۴۳ شهرستان برا اعمال محدودیت برده میشود شما پایتخت را مشاهده نمیکنید و شاید پیش خودتان بگویید جان مردم تهران برای مدیران بالا دستی اهمیت ندارد و قرار نیست کسی به فکرشان باشد وتنها همان محدودیت های نصفه و نیمه قبلی قرار شد ادامه داشته باشد و این فکر یعنی شکست ستاد ملی مبارزه با کرونا، محسن هاشمی نیز در حاشیه برگزاری دویست و چهل و پنجمین جلسه شورای شهر تهران با انتقاد از ستاد مبارزه با کرونا در تهران اظهار کرد: هفته گذشته بنده پیشنهادی را مبنی بر تعطیلی کامل دوهفتهای تهران را مطرح کردم که این ستاد اصلاً عنایتی را به این پیشنهاد نداد و از این اتفاق متأسفیم.
دعواهای و کار نکردن دولتیان تا جایی رسید که رهبر معظم انقلاب شخصا خود وارد میدان شدند و در جلسه ستاد ملی حضورا شرکت ضمن قدردانی از عملکرد این ستاد، توصیههای مهمی را بیان و بر لزوم اتخاذ تصمیمهای قاطع و حاکمیتی، اقناع افکار عمومی و همکاری همه دستگاهها و آحاد مردم برای مقابله با وضعیت تأسفبار ویروس عالمگیر کرونا تأکید کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنانشان، هدف از تشکیل این جلسه را که به دعوت ایشان تشکیل شد، وضعیت تأسفبار بیماری کرونا در کشور و لزوم تلاش مضاعف و بکارگیری ابتکارات جدید برای مواجههی با این ویروس، بیان کردند و افزودند: البته اصل این موضوع و همچنین اوج پاییزی آن در همه دنیا فراگیر است و فقط مخصوص ایران نیست.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به نحوهی مدیریت مقابله با این ویروس در کشورهای مختلف، خاطرنشان کردند: در برخی کشورها همانند آمریکا بدترین مدیریت اعمال شده است، ولی ما باید تلاش کنیم از این حادثه که با جان و سلامت مردم و امنیت و اقتصاد آنها در ارتباط است، با بهترین مدیریت عبور کنیم.
ایشان با اشاره به جنبههای سلامتمحور، امنیتی و اقتصادی تصمیمگیریها درباره این بیماری، و احتمال تعارض این جنبهها با یکدیگر، تأکید کردند: از آنجا که جنبههای امنیتی و اقتصادی نیز نشأت گرفته از همین بیماری است، بنابراین اصل و اولویت در تصمیمگیریها، سلامت مردم است.
رهبر انقلاب اسلامی با قدردانی از اقدامات ستاد ملی مقابله با کرونا و کمیتههای وابسته به آن، عملکرد کادر درمان و سلامت را بسیار درخشان و جهاد فی سبیلالله خواندند و در ادامه توصیههای مهمی را بیان کردند.
«لزوم راه اندازی فوری یک عقبه قرارگاهی و عملیاتی برای اجرای تصمیمات ستاد ملی مقابلهی با کرونا و نظارت بر اجرا» اولین توصیه حضرت آیتالله خامنهای بود.
توصیه بعدی ایشان درباره «محوریت وزارت بهداشت برای تعیین مصادیق محدودیتها» بود.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: هنگامی که وزارت بهداشت، مصادیق محدودیت را تعیین کرد، بقیهی دستگاهها باید بدون در نظر گرفتن ملاحظات دیگر، آنها را رعایت و اجرا کنند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: کنترل دقیق مبادی ورودی کشور، محدودیت ترددهای غیرضرور بین شهری به همراه اقناع مردم و اِعمال سختگیرانه ضوابط در ناوگان حمل و نقل شهری و محیطهای عمومی، از جمله مصادیق محدودیتها است که مسئولیت اصلی اجرا و نظارت، با شورای امنیت کشور و نیروی انتظامی است.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به حضور پر شمار نیروهای داوطلب در ماههای اول شیوع بیماری و خدمات مؤثر آنان همانند کمک به پرستاران، ضدعفونی کردن دستگاهها و معابر، راهنمایی خانوادهها و کمک به افراد سالمند، استمرار این فعالیتها را مورد تأکید قرار دادند و از نیروهای داوطلبِ مخلص و جوانان مؤمن و صالح خواستند بار دیگر وارد میدان شوند.
در هچنین روز گذشته شاهد بودیم از سوی رئیس جمهور رحمانی فضلی کشور به عنوان فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا منصوب شد و حالا باید دید با ورود فرمانده کل قوا اعضای دولت تدبیر امید تا چه میزان همکاریهای لازم را انجام میدهند تا از شر این ویروس منحوس خلاص شویم.