مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم خراسان شمالی گفت: بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد بهسوی تعطیلی سوق داده میشود و مسئولان ذیربط قصد دارند با تعطیلی تدریجی بخشهای مختلف بیمارستان، آن را به ورطه نابودی بکشند.
سید محمد جعفری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره موضوع تخریب بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد اظهار کرد: برخی معتقدند که گذاشتن نام امام رضا (ع) بر روی بیمارستان امری اشتباه است. ابتدا باید گفت، کسی صلاحیت نامگذاری را دارد که متخصص این امر باشد و مجموعه امام رضا (ع) یک بیمارستان بوده و درمانگاه نیست. بخش اعصاب و روان این بیمارستان بهعنوان تنها مرکز اعصاب و روان استان باوجود ۶ نیروی روانپزشک، خدمات تخصصی و بهینهای ارائه میدهد.
جعفری با توجه به اینکه ضریب اشغال تخت بخش اعصاب و روان این بیمارستان به طور میانگین ۸۰ درصد برآورد شده است، افزود: کلینیک روانپزشکی، رواندرمانی، کلینیک رادیولوژی، سونوگرافی و بخش اورژانس نیز خدمات ویژهای به مردم ارائه میدهد. سالانه دهها هزار نفر از خدمات این مجموعه استفاده میکنند به طوری که طبق آمار در سال ۹۸ حدود ۲۵۸ هزار و در ۴ ماه نخست سال جاری نیز ۷۰ هزار مراجعه کردند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم خراسان شمالی با بیان اینکه تعرفههای پایین در این بیمارستان یکی از دلایل مراجعه مردم طبقه متوسط و پایین به این بیمارستان است، گفت: با توجه به اینکه بیمارستان ارتش فعالیتهای خود را کم کرده، یقیناً حذف این بیمارستان، ضربه بزرگی به اقتصاد و سلامت مردم این منطقه میزند. بیمارستان امام رضا (ع) در سال ۱۳۲۸ توسط حاکم وقت بجنورد وقف امور درمانی شده و این بیمارستان اکنون در اختیار وزارت بهداشت است و وقفنامه بیمارستان در اختیار دفتر حقوقی دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.
وی گفت: موضوع تخریب بیمارستان و توسعه عمارت مفخم بارها نقل محافل بود و تا مرحله اجرا هم پیش رفته است که با تلاش برخی از مطالبه گران و پیگیری برخی از مسئولین موقتاً از دستور کار خارج شد. چیزی که اکنون واضح است این است که این بیمارستان بهسوی تعطیلی سوق داده میشود و مسئولین ذیربط قصد دارند با تعطیلی تدریجی بخشهای مختلف بیمارستان، آن را به ورطه نابودی بکشند. ریاست دانشگاه اعلام کرده که واگذاری بیمارستان در اختیار آنها نیست بلکه وزارت بهداشت عهدهدار مسئله است، درصورتیکه دانشگاه به عنوان نماینده وزارت بهداشت در استان میتواند با پیگیری و هماهنگی از وقوع این فاجعه جلوگیری کند.
جعفری گفت: درحالیکه مسئولین از اعطای زمینهای جایگزین برای ساخت بیمارستان سخن میگویند، اما در حقیقت عزمی برای ساختن بیمارستان وجود ندارد و اینجا نقدی به دانشگاه وارد است که چرا آنها پیگیر نیستند؟ با سردادن وعده بدون پشتوانه، کاری از پیش برده نمیشود و باید یک بیمارستان مجهز در تراز بیمارستان کنونی ساخته شود، سپس روند توسعه گردشگری را به هر نحو ادامه بدهند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی، اظهار کرد: متأسفانه سالهای گذشته بخش خصوصی که زمینی برای ساخت بیمارستان به او واگذارشده را پس از سالها با بهانه اینکه وجود آبهای زیرسطحی اجازه ساخت بیمارستان را در این مکان نمیدهد، از ساخت بیمارستان خودداری کرده و حالا این زمین با تغییر کاربری مواجه شده است. اکنون این سؤال وجود دارد چرا زمینی که با پایینترین قیمت خریداریشده باید تغییر کاربری داشته باشد و چه کسانی از این موضوع نفع میبرند؟