به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد اسلامی، اظهار کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح شده است که هر شخصی که میخواهد از کشور خارجی وارد خاک ایران شود حتماً باید تست PCR منفی از مراکز معتبر به همراه داشته باشد. این تصمیم الزامآور بوده و اکنون نیز در حال اجراست.
وی افزود: ورود مسافر از ۳۲۳۲ کشور از جمله انگلیس به ایران، چه به صورت مستقیم و چه به صورتی ارتباطی، ممنوع است و تمامی پروازها به این کشورها لغو شدهاند.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط جدید، در ستاد ملی مصوب شد ورود اتباع غیر ایرانی از عراق به کشور به مدت دو هفته تعلیق شده و ورود ایرانیهای بالای ۸ سال صرفا با انجام تست مجدد PCR در فرودگاه انجام خواهد شد. بر این اساس شرکتهای هواپیمایی تنها مجاز به بازگرداندن اتباع خود به کشورشان هستند.
وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از برخی شنیدهها مبنی بر صدور بخشنامه جدید در حوزه حملونقل هوایی، تأکید کرد: هیچ شخصی حق صدور بخشنامه، اظهار نظر و دستور صادر کردن برای حملونقل عمومی خارج از مصوبات ستاد ملی کرونا و قرارگاه عملیاتی را ندارد.
اسلامی با اشاره به انتقادهایی که از سوی مسافران نسبت به صف طولانی تستگیری کرونا در سالنهای فرودگاه ابراز میشود، گفت: ضرورت دارد تا هر چه زودتر، به ویژه در ایام نوروز نیروهای بهداشت و ظرفیت تستگیری کرونا در مبادی ورودی پایانهها از جمله زمینی و هوایی افزایش پیدا کند.
گفتنی است، مطابق دستورالعمل مراقبت مسافران ورودی به کشور از مرزهای رسمی هوایی و دریایی که با همکاری وزارت بهداشت، وزارت راه و شهرسازی و وزارت امور خارجه تدوین شده، مسافران پیش از برنامهریزی برای انجام سفر به ایران، باید شرایط زیر را مد نظر قرار دهند:
گام نخست- الزامات پذیرش مسافران در فرودگاهها/ بنادر در مبدأ کشورهای خارجی:
۱-ارائه جواب آزمایش پی سی آر منفی توسط مسافران بالای ۸ سال، صادر شده از آزمایشگاههای مورد تائید وزارت بهداشت کشور مبدأ با اعتبار ۹۶ ساعته، هنگام پذیرش و پیش از سوار شدن به هواپیما/ شناور
۲-تکمیل فرم تعهد و اظهارنامه سلامت و درج اطلاعات لازم، به ویژه محل اسکان در ایران
گام دوم- الزامات پذیرش مسافران در بدو ورود به فرودگاهها/ بنادر مسافری جمهوری اسلامی ایران
۱-انجام غربالگریهای اولیه مسافران توسط نمایندگان پایگاه مراقبت بهداشت مرزی
۲-لزوم ارائه جواب آزمایش پی سی آر منفی صادر شده در مبدأ، توسط مسافران بالای ۸ سال
۳-لزوم آزمایش پی سی آر مجدد در محل فرودگاه/بندر برای مسافران بالای ۸ سال، از مبدأ اولیه «کشورهای پرخطر» یا عبوری از این کشورها با اقامت بیش از ۴ ساعت
۴-لزوم آزمایش پی سی آر مجدد برای مسافرانی که به تشخیص پزشکان پایگاه مراقبت بهداشت مرزی دارای علائم مشکوک باشند
گام سوم- اعزام به قرنطینه
۱- اعزام مسافران ورودی ایرانی و خارجی بدون علائم ابتلا به جمهوری اسلامی ایران از کشورهای پر خطر و سایر کشورها، به قرنطینه ۱۴ روزه در محل اسکان شخصی، تحت مراقبتهای مدنظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۲- اعزام مسافران مشکوک به ابتلا، به قرنطینه در بیمارستان یا هتل، به تشخیص نمایندگان پایگاه مراقبت بهداشت مرزی
لازم به ذکر است، مسافرانی که واکسن کووید ۱۹ را دریافت کردهاند نیز مشمول این شرایط هستند.
همچنین مسافران مستقیم و غیرمستقیم از مبدأ کشورهایی که در این دستورالعمل، در لیست «کشورهای با شرایط ویژه» قرار دارند و ظرف مدت دو هفته قبل از موعد سفر، بیشتر از ۴ ساعت در آنها اقامت داشتهاند، امکان سفر به ایران را ندارند.
لیست کشورهای با شرایط ویژه و کشورهای پرخطر در وبسایت سازمان هواپیمایی کشوری در دسترس است و به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تغییر کرده و به روز خواهد شد.