به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، جعبهی داروی هوشمند یکی از لوازم مهم و ضروری برای افراد سالمند و کم حافظه است. معمولا افرادی که دچار فراموشی هستند کارهایی را که باید انجام بدهند فراموش میکنند. اغلب این افراد باید داروهای خود را به طور منظم و سر وقت مصرف کنند اما نوع دارو یا زمان مصرف آن را فراموش میکنند و به یک همراه نیاز دارند تا کارهای آنها را یادآوری کند. اما با پیشرفت علم و تکنولوژی نیاز نیست که همیشه یک نفر به طور مداوم همراه و مواظب این افراد باشد. امروزه دستگاههای هوشمندی وجود دارند که علاوه بر نگهداری داروها زمان و میزان مصرف آنها را یادآوری میکنند. این وسیله برای افرادی که باید داروهای متنوعی مصرف کنند و اغلب دچار فراموشی میشوند بسیار مناسب است. شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که این جعبهها چگونه کار میکنند. برای آشنایی با نحوهی طراحی جعبهی داروی هوشمند و کاربرد آن در این مقاله با ما همراه باشید.
جعبهی داروی هوشمند چیست؟
این وسیله جعبهای در ابعاد کوچک و قابل حمل است که درون آن به چند بخش مجزا تقسیم شده و میتوان انواع داروهای مختلف از قبیل داروی فشار خون، مسکن، آنتی بیوتیک و ... را به طور جداگانه داخل آن نگهداری کرد. این دستگاه الکترونیکی با استفاده از یک باتری دکمهای کار میکند و تا 2 سال نیازی به تعویض باتری ندارد. علاوه بر این که داروهای مختلف را بهصورت جداگانه در بخشهای تفکیک شده نگهداری میکند قابلیت این را دارد که زمان و میزان مصرف داروها را به طور منظم و با فاصلهی زمانی معین یا متغیر بر روی آن تنظیم کرد. این جعبه قابلیت اتصال به گوشی هوشمند دارای سیستم عامل اندروید و IOS را دارد و با نصب اپلیکیشن مربوطه به راحتی میتوان تنظیمات دلخواه را انجام داد. با استفاده از این دستگاه زمان مصرف دارو به تعویق نمیافتد و از مصرف دوبارهی آن جلوگیری میشود. به همین دلیل برای سالمندان، کودکان و افرادی که نمیتوانند زمان و میزان مصرف داروهای خود را به خاطر بسپارند مناسب است و از عوارض و صدمات مصرف نامناسب دارو مثل مسمومیت دارویی یا اشتباه در مصرف دارو پیشگیری میکند.
نحوهی استفاده از جعبهی داروی هوشمند
کار با این دستگاه بسیار آسان است و تنها از طریق یک گوشی موبایل هوشمند و نصب برنامهی مخصوص میتوان داروها و الگوی مصرف هر کدام را ثبت و کنترل کرد. ثبت داروها در دو حالت دستی و هوشمند امکان پذیر است. در نوع دستی تنظیمات مربوطه از روی جعبه و با استفاده از دکمههای موجود در روی آن انجام میشود. در روش هوشمند باید برنامهی نصب شده را باز کرده و با اسکن کد دارو آن را در حافظهی دستگاه ذخیره کرد. بعد از این که نوع داروها ثبت شد باید از طریق همان برنامه یا به صورت دستی زمان و میزان مصرف هر دارو را مشخص کرد. این تنظیمات برای هر دارو فقط یک بار انجام میشود و تا زمان جایگزین کردن داروی دیگر نیاز نیست که این کارها هر روز انجام شود. این دستگاه در زمان تعیین شده با بوق زدن یا روشن شدن چراغ روی هر محفظه مصرف آن دارو را به فرد یادآوری میکند. درصورتی که در زمان هشدار مصرف دارو فراموش شود با فاصلهی زمانی کمی دوباره هشدار میدهد. این وسیلهی هوشمند مانند یک پرستار از افراد نیازمند مراقبت میکند.
نکات مهم در طراحی جعبهی داروی هوشمند
تهیه و تنظیم: شرکت چاپ و بسته بندی کیان مهر