به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو این مقام روسیه در گفتگو با روزنامه روسی «کامرسانت» اظهار داشت: این اقدام ایران میتواند هیأت آمریکایی را وادار کند تا «از بی عملی خارج شوند» و تسریع در تصمیمات سیاسی داخلی ضروری برای دستیابی به توافق با ایران را آغاز کند.
وی، افزود: در حال حاضر هیأت آمریکایی عجله نمیکند که گامهای مهم برای احیاء برجام را بردارد».
به عقیده خلوپکوف این اقدام میتواند در افکار عمومی در داخل آمریکا، پیش از همه در میان نخبگان سیاسی کشور، به نفع بازگشت فوری به برجام همبستگی ایجاد کند تا مانع از این شود که ایران اورانیوم غنی شده تا ۶۰ درصد را ذخیره کند.
این کارشناس اظها داشت: علاوه بر اینها، این اقدام احتمالا دولت آمریکا را ترغیب خواهد کرد که «خطوط قرمز» را نه تنها برای دشمنان خود، بلکه برای متحدان خود نیز ترسیم کند، (متحدانی) که با اقدامات خود غالبا به روند مذاکرات لطمه میزنند، نظیر رویداد اخیر در نطنز که کاملا در این مورد صدق میکند.
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هستهای کشورمان، ۲۴ فروردین از آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی خبر داد. عراقچی همچنین با اشاره به تحویل نامهای به آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفت: در این نامه اعلام کردیم که ما غنی سازی ۶۰ درصد را آغاز خواهیم کرد. غنی سازی ۶۰ درصد یکی از نیازهای ما برای تولید بعضی از داروهای خاص یعنی داروهای رادیوایزوتوپ است.
آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم از سوی جمهوری اسلامی ایران واکنشهای مختلف مقامات و رسانههای جهان را به دنبال داشته است.