به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
ملانظری، رئیس دانشگاه الزهرا با اشاره به وضعیت ظرفیت خوابگاههای این دانشگاه و ساخت خوابگاه جدید گفت: خوابگاههای دانشگاه الزهرا (س) در حال حاضر پاسخگوی نیاز دانشجویان نیست و باید ظرفیتها اضافه شود.
وی افزود: در سال جدید با توجه به مشکلات بودجهای نمیتوانیم خوابگاه جدید بسازیم و در واقع پروژه مصوب خوابگاهی نداریم؛ چرا که در سالهای اخیر بسیاری از طرحهای عمرانی متوقف شد و بودجه و اعتباری برای ساخت فضای جدید اختصاص داده نشد.
سازمان امور دانشجویان اعلام کرد: دانشجویان متقاضی میهمانی و انتقال به سایر دانشگاهها، از یازدهم اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ فرصت دارند برای ثبت درخواست خود جهت سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به سامانه سجاد به آدرس https://portal.saorg.ir مراجعه و نسبت به ثبت تقاضای خود اقدام کنند.
همچنین دانشگاههای مبدأ موظفند درخواست دانشجو را بررسی کرده و در صورت داشتن شرایط از ۱۱ خرداد لغایت ۱۵ تیر ماه نظر خود را در سامانه اعلام و در صورت موافقت ریز نمرات دانشجو را به دانشگاه مقصد ارسال کنند. سپس دانشگاههای مقصد موظفند حداکثر تا پایان مرداد ماه نسبت به بررسی تقاضاها اقدام و از طریق سامانه یاد شده اعلام کند.
با توجه به شرایط ایجاد شده به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور و پیروی تمام مؤسسات آموزش عالی از دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا، در صورت تداوم وضعیت بیماری، میهمانی و انتقال دانشجویان تحت شرایط حاکم خواهد بود و موافقت مؤسسات مبدا و مقصد با درخواستهای میهمانی و انتقال در صورت بازگشت به شرایط عادی در مؤسسات آموزش عالی امکانپذیر خواهد بود.
پس از کش و قوسهای فراوان برای حذف کنکور مجددا کنکور به قوت خودش باقی ماند و فقط به سمت دروس اختصاصی میرود.جلسه ۱۴۷ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت حضوری و مجازی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه گفت: موضوع این جلسه بحث نظام سنجش و پذیرش دانشجو در آزمون سراسری است. در جلسه ۸۳۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی طرحی که کار کارشناسی زیادی روی آن شده بود مطرح شد.
وی ادامه داد: این طرح در ۱۸ جلسه کمیسیون آموزش نقشه جامع علمی کشور با حضور معاونین دستگاههای مرتبط و معاونان پیشین وزارت علوم که در جریان این تحولات بودند بحث شد و علاوه بر این در ۵ جلسه ستاد نقشه مورد مداقه و بحثهای چالشی جدی قرار گرفت. علاوه بر آن از وزرای علوم، آموزش و پرورش و بهداشت نیز درخواست کردیم که در جلسهای برای هماهنگی لازم روی این موضوع حضور پیدا کنند که در آنجا هم شاهد وحدت نظر بودیم.
معاونت فرهنگی وزارت علوم منابع بخش معارفی سی و ششمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور را اعلام کرد.
مرحله اول از بخش معارفی شامل ۷ رشته) آشنایی با احادیث اهل بیت، آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن، آشنایی با سیره معصومین، حفظ موضوعی قرآن کریم، سبک زندگی ایرانی-اسلامی، احکام و پرسمان معارفی) و ۲ رشته کتبی از بخشهای نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و نیز رشتههای حفظ از بخش آوایی شامل ۴ رشته (حفظ کل و ۲۰ و ۱۰ و ۵ جزء قرآن کریم) از سی و ششمین جشنواره سراسری قران و عترت در تیرماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.
مبلغ وام شهریه دانشجویان دکترا به دلایل مختلفی از جمله شرایط ضامن معرفی شده به بانک کاهش پیدا کرده که رئیس صندوق رفاه از دانشجویان خواست به سامانه صندوق برای رفع این مشکل مراجعه کنند. ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ، در خصوص میزان وام شهریه دانشجویان دکتری گفت: مبلغ وام شهریه دکترای تخصص ناپیوسته ۵ میلیون تومان در هر ترم است و کارشناسی ارشد پیوسته ترمی ۲ میلیون تومان است.
وی درپاسخ به علت کاهش مبلغ وام شهریه از سوی بانکها پس از مراجعات دانشجویان افزود: بر اساس ابلاغیه صندوق رفاه بانکهای طرف قرارداد موظف هستند که مبلغ اعلام شده را به دانشجو بدهند، اما ممکن است برخی دانشجویان توان پرداخت اقساط را نداشته باشند و یا ضامنی که به بانک معرفی میکنند باعث کاهش مبلغ شود.
مطیعی اضافه کرد: در سال تحصیلی جاری دانشگاهها را مقید کردیم که دانشجویان میتوانند به بانک یا صندوق مراجعه کنند و الزامی نیست که دانشجو حتما به بانک مراجعه کند. هر دانشجویی که بخواهد میتواند از منابع صندوق تقاضای وام کند و یا در غیر این صورت میتوانند به بانک مراجعه کنند.
ثبت درخواست، رسیدگی و پاسخگویی به تقاضاهای انتقال و میهمانی دانشجویان تنها بر اساس سامانه انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور صورت میگیرد.
انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور جهت نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بر اساس جدول زمان بندی اعلام شده است.
ثبت نام ها از یکشنبه ۵ اردیبهشت به مدت یک ماه آغاز شده است و در نهایت در مردادماه نتیجه نهایی اعلام میشود.
مدیرکل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان از تصویب الزام تمام دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به صدور مدرک فارغالتحصیلی با امضای الکترونیکی خبر داد.
سید عبدالحمید انگجی با تأکید بر اینکه در راستای تسهیل و ارتقاء امور دانش آموختگان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، اداره کل امور دانش آموختگان تصمیم گرفت روند صدور امضای الکترونیکی مدارک تحصیلی را آغاز نماید، گفت: این امر خطیر از ابتدای سال ۹۸ از طریق سامانه سجاد برای مدارک تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی و در بخش دانشآموختگان خارج از کشور نیز از ابتدای سال ۹۹ برای کلیه دانشآموختگان خارج از کشور فراهم و به اجرا در آمد و هم اکنون بر اساس مصوبه کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیکی تمام دانشگاهها و موسسات آموزش عالی باید از امضای الکترونیک در مدرک فارغ التحصیلی استفاده کنند.
وی در توضیح روند صدور امضای الکترونیک در اداره کل امور دانش آموختگان اظهار داشت: در رویه مذکور با اسکن QR Code مندرج در گواهینامه موقت، دانشنامه و یا ارزشنامه توسط نـــرمافزارهای QR Code Reader و یا درج کدصحت ۲۰ رقمی در آدرس پورتال سازمان (http://portal.saorg.ir ـ قسمت خدمات ـ استعلام کد صحت) مشخصات دانشآموخته در سامانه یادشده توسط اشخاص حقیقی و حقوقی قابل رؤیت است و به راحتی می توانند صحت گواهینامه موقت، دانشنامه و یا ارزشنامه را استعلام و تأییدیه تحصیلی را به صورت آنلاین مشاهده و اخذ نمایند.
مسئله افزایش مبلغ وامهای دانشجویی در شرایط فعلی اقتصادی کشور از جمله خبرهایی است که دانشجویان با شنیدن آن به وجد میآیند؛ چرا که شاید با همین اندک وامهایی که دریافت میکنند بتوانند گرهی از مشکلات خود در شرایط فعلی باز کنند.
افزایش مبلغ وامهای دانشجویی بر اساس تصمیم هیات امنای صندوق رفاه دانشجویان هر سال در شهریور ماه و فقط یک بار برای یک سال تحصیلی اتفاق میافتد و در طول یک سال تحصیلی هیچ گونه تغییری در مبلغ وامهای دانشجویی ایجاد نمیشود، اما در سال جاری به دلیل شرایط خاص کشور به دلیل شیوع کرونا و تورم و گرانیهای ناشی از وضعیت بد اقتصادی صندوق رفاه دانشجویان تصمیم به افزایش برخی از وامهای دانشجویی بنا به درخواست مکرر دانشجویان کرد.
از جمله وامهایی که مبلغ بسیار کمی با توجه به تورم در کشور پرداخت میشد وام ویژه دانشجویان دکتری و وام مسکن متاهلی بود که بنا به گفته رئیس صندوق رفاه، هیات امنای این صندوق خارج از زمان مقرر تجدید نظری به مبلغ این وامها کرده است که دانشجویان متقاضی که درخواست خود را از فروردین ماه ثبت کرده اند میتوانند این افزایش مبلغ را دریافت کنند.
معاونت دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس طی اطلاعیهای اعلام کرد: ثبتنام وام کمک ودیعه مسکن ۷۰ میلیون تومانی آغاز شده و تا ۱۵ اردیبهشت ماه ادامه دارد.
این وام با شرایط ویژه به دانشجویان مقطع دکتری (روزانه)، ورودیهای ۹۸-۹۷و دانشجویان متأهل آقا، غیرشاغل و غیربومی پرداخت میشود.