به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ایوب فصاحت رئیس جهاد کشاورزی استان تهران در نشست خبری به مناسب هفته جهاد کشاورزی اظهار داشت: میزان تولیدات محصولات کشاورزی استان در سال ۹۹ به ۶.۴ میلیون تن رسیده است که ۵.۶ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
وی افزود: میزان تجهیز سامانههای نوین آبیاری در سال ۹۹، ۷۳۶۴۸ هکتار بوده است که در مقایسه با سال قبل ۸.۳ درصد رشد داشته است و ۷۴ درصد از اراضی کشاورزی که قابلیت تجهیز به سیستمهای نوین آبیاری دارند، اجرایی شده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران درباره وضعیت بهره وری آب در استان تهران گفت: افزایش راندمان آبیاری در فاصله سالهای ۹۵ تا ۹۹ از ۲ کیلوگرم به ۲.۵ کیلوگرم افزایش یافته است.
به گفته فصاحت، هم اینک سطح گلخانههای استان تهران ۴۴۰۰ هکتار است که سالانه یک میلیون تن محصول تولید میکنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره آخرین وضعیت ورود آبهای نامتعارف و فاضلابهای شهری و صنعتی به مزراع کشاورزی استان، تصریح کرد: ۵۰ هکتار از اراضی که از فاضلاب در استان تهران برای کشاورزی استفاده میکردند، معرفی شده اند و اکنون توسط دستگاههای ذی ربط در حال معدوم سازی است.
فصاحت افزود:، اما اکنون خبر نداریم که این اراضی به طور کامل معدوم شده اند یا خیر، چون مسئولیت معدوم سازی این اراضی با دستگاههای دیگر است.
این مقام مسئول گفت: به غیر از فاضلاب، آبهای نامتعارف دیگری در استان تهران وجود دارد که به زمینهای کشاورزی وارد شده میشود، این آبها فاضلاب نیستند، اما در بالادست خود توسط آلایندههای مختلف آلوده شده و ناخالصی دارند.
وی اظهار داشت: ما به کشاورزی توصیه میکنیم که از این آبهای نامتعارف تنها برای تولید پنه، چوب و دانه کانولا برای تولید روغن دیزل استفاده کننداما این آبهای برای گندم، جو و ذرت در سطحی بالغ بر ۳۰ هزار هکتار استفاده میشود.
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: باید به حق آب کشاورزان استان نیز توجه داشت و وزارت نیرو برای تصفیه آب این بخش اقدامات بیشتری انجام دهد.
وی در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره کمبود و گرانی مرغ اظهار داشت: ریشه مشکلات امروز بازار مرغ یارانه غیر هدفمندی است که به این بخش داده میشود شاید اگر این یارانه در جای خودش تخیص داده شده بود اکنون شاهد قیمتهای دربازار مرغ نبودیم.
فصاحت افزود: توزیع نامتعارف مرغ در برخی از استانهای نیز موجب گرانی و کمبود مرغ در استان تهران شده است به طوری که برخی از استان گاهی اوقات اجازه خروج مرغ از استان خود را نمیدهند که این موضوع روند تعادل بازار در استان تهران را بر هم میزند.
وی گفت: در صورتی که در بازار مرغ دخالت نشود و اجازه داده شود بازار کار خود را انجام دهد به صورت خودکار تنظیم خواهد شد.
این مقام مسئول ادامه داد: تا آخر هفته از شرمندگی مردم استان تهران خارج میشویم و میزان توزیع مرغ در بازار را به دو برابر افزایش میدهیم.