به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ارقام جدید گندم توسط محققان دانشگاه تبریز، ثبت و معرفی شد و در همین راستا اعضای هیئت رییسه و جمعی از مدیران دانشگاه و دیگر مسئولان با حضور در منطقه ماکو از نزدیک با روند تولید این محصول جدید قرار گرفتند.
این ارقام جدید گندم کشت شده در مرکز تحقیقات دانشگاه تبریز، در منطقه شوط ماکو، امروز با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان مرکز تحقیقات غلات کشور به ثبت رسید.
این طرح از سوی ابوالقاسم محمدی، استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در محل مزرعه تحقیقات و پژوهشی دانشگاه تبریز، به اجرا در آمده است.
در آیین ثبت و معرفی از این محصول جدید که عبدالرحیمی مدیر عامل منطقه آزاد ماکو نیز حضور داشت، اعضای هیئت رییسه دانشگاه تبریز، با طرح موضوعات و مسایل مورد علاقه و مشترک دانشگاه و منطقه آزاد ماکو، با توجه به ظرفیت ها، توانمندیها و امکانات طرفین برای توسعه و پیشرفت منطقه و کشورمان را مورد بررسی قرار دادند.
بر پایه همین گزارش، ایستگاه تحقیقاتی به نژادی گیاهی در مساحت ۵ هکتار در شهرستان شوط منطقه آزاد شوط تاسیس شده است و در حال حاضر ۱۵ لاین جدید گندم نان و دو لاین جدید گندم دوروم که نتیجه فعالیتهای پژوهشی یدابوالقاسم محمدی است از طرف فرهاد خیری معاون تحقیقات، شناسایی و ثبت ارقام گیاهی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، محسن اسمعیل زاده، معاون پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و مظفر روستایی رئیس بخش غلات موسسه تحقیقات دیم کشور برای ثبت به عنوان ارقام مورد بازدید و تایید قرار گرفت و مقرر شد بذر این لاینها برای انجام آزمونهای DUS و VCU به موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر ارسال شود.
علاوه بر این، ۸ لاین جدید گندم نان و ۴ لاین گندم دوروم در مرحله تکثیر نیز مورد تایید قرار گرفت که سال بعد به عنوان رقم جدید ثبت خواهد شد. همچنین ۷۲ جمعیت در حال تفرق ۲، ۴ و ۶ والدینی در نسلهای F۳، F۴ و F۵ با خصوصیات متفاوت در حال ارزیابی و گزینش برای تولید لاینهای جدید پرمحصول متحمل به تنشها است.