به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هوشنگ طالبی، رئیس دانشگاه اصفهان در جشنواره علمی و فرهنگی اصفهان-سن پترزبورگ بر تحکیم روابط ایران و روسیه تأکید کرد.
طالبی با بیان اینکه ایران و روسیه دو کشور همسایه هستند که همواره در زمینههای مختلف همکاری داشته و در حال حاضر نیز به طور گسترده این همکاریها ادامه دارد، اظهار د اشت: یکی از زمینههای همکاری که در سطح عالی بین دو کشور برقرار است، همکاریهای علمی است، این همکاریها باید متناسب با ظرفیتهای علمی دانشگاههای دو طرف باشد تا در سایه شناخت بیشتر، برای افزایش همکاری ها، ظرفیت سازی شود.
وی افزود: در همین راستا در سالهای گذشته یک رابطه سازمانی و نظاممند بین کمیسیون دانشگاههای روسیه و ۱۳ دانشگاه بزرگ ایران از جمله دانشگاه اصفهان برقرار شده است و تا کنون ۵ نشست مشترک در این خصوص برگزار شده که کمک شایانی در تحکیم روابط علمی بین دانشگاهها ایجاد کرده است.
طالبی همچنین برگزاری این جشنواره را شروعی برای همکاریهای علمی گستردهتر دانست و تصریح کرد: خوشبختانه با وجود زیرساختهای اولیه مثل خواهر خواندگی دو شهر اصفهان و سنت پترزبورگ علاقه و انگیزه مدیران و محققان دو دانشگاه برای افزایش همکاریهای خوب علمی تحقیقاتی و آموزشی بین دو دانشگاه فراهم شده است.
رئیس دانشگاه ضمن بیان اهمیت گسترش دیپلماسی علمی تصریح کرد: باید توجه داشت که این همکاری و ایجاد رابطه دیپلماسی علمی، با توجه به جایگاه این دو دانشگاه، در سطح محلی و ملی، میتواند اثرات مثبتی در فرهنگ، تاریخ، سیاست، تجارت و از همه مهمتر دستاوردهای علمی داشته باشد.
طالبی همچنین افزود: فارغ التحصیلان دانشگاههای روسیه در ایران و از جمله دانشگاه اصفهان به عنوان استاد مشغول به خدمت هستند که پتانسیل باالقوه برای ایجاد همکاریهای تحقیقاتی و آموزشی در رشتههای مختلف دارند. هر چند در دانشگاه اصفهان شاید محدود به چند رشته علوم و تربیت بدنی شوند، اما مطمن هستم ما میتوانیم در سایر رشتههای تخصصی به خصوص علوم پایه، مهندسی و طیف گستردهای از رشتههای علوم انسانی مانند ادبیات و داستان نویسی، زبانشناسی که دانشگاه اصفهان در آنها بسیار قوی عمل کرده است، ظرفیتهای جدیدی برای همکاری ایجاد کنیم. در این رشتهها دانشگاه اصفهان جایگاه بسیار خوبی به لحاظ علمی در سطح ملی و بین المللی دارد و مطمئن هستم که دانشگاه سنت پترزبورگ نیز در رشتههای مختلف ظرفیتهای بالایی دارد.
جشنواره علمی و فرهنگی اصفهان سنت پترزبورگ رویدادی درخشان در تداوم همکاریهای دو شهر خواهرخوانده
بوریس میستروف سرکنسول روسیه در اصفهان نیز با بیان اینکه جشنواره علمی و فرهنگی اصفهان سنت پترزبورگ رویدادی درخشان در تداوم همکاریهای دو شهر خواهرخوانده است، گفت: به شرکت کنندگان و برگزار کنندگان جشنواره روابط دوستانه پایتختهای فرهنگی دو کشور؛ اصفهان و سن پترزبورگ شادباش میگویم و از طرحهایی که به بهره وری هرچه بیشتر از ظرفیتهای همکاری روسیه و ایران به نفع دو ملت کمک کند، همواره حمایت میکنیم.
وی ضمن استقبال از همکاریهای متقابل علمی دانشگاههای دو کشور، دانشگاه اصفهان را یکی از مراکز برتر آموزش عالی در ایران و جهان دانست که رتبههای بسیار خوبی در رتبه بندیهای علمی جهانی، کسب نموده و با اشاره به خواهر خواندگی شهرهای سن پترزبورگ و اصفهان بر نقشه راه همکاریهای فی مابین این دو شهر بزرگ و تاریخی تاکید کرد.
وی با اشاره به اهمیت گسترش آموزش زبانهای دو کشور در راستای همکاریهای متقابل و مفید، اظهار داشت: به این منظور در چارچوب این جشنواره گام مهمی بر مبنای قراردادی که اخیراً میان بنیاد روسکی میر و دانشگاه اصفهان به امضا خواهد رسید، برداشته خواهد شد.
ضرورت گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی دو کشور ایران و روسیه
کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه نیزبا حضور برخط در جشنواره علمی و فرهنگی اصفهان _ سنپترزبورگ وضعیت روابط ایران و روسیه را در ابعاد مختلف رضایت بخش دانست و بر گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی فی مابین تاکید کرد.
سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه گسترش روابط دانشگاهی منجر به شناخت متقابل دو ملت میشود، تاکید کرد: نخبگان دو کشور در این گسترش نقش مهمی دارند.
وی افزود: یکی از مشکلات جدی در شناخت دو ملت این است که تولید محتوا به زبان روسی در داخل روسیه مربوط به ایران و بالعکس در ایران نداریم.
جلالی تصریح کرد: باید در انتقال تجربیات علمی، دانشگاهی و مدیریت شهری به ویژه گردشگری اقدامات جدیتری انجام شود.
سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه خواهرخواندگی اصفهان و سن پترزبورگ در سال ۲۰۰۴ میلادی برقرار شده است، خاطرنشان کرد: در ۱۶ سال گذشته تلاشهای خوبی از سوی دو شهر اصفهان و سن پترزبورگ برای گسترش همکاریها انجام شده و امیدواریم دانشگاههای این دو شهر نیز روابط خود را برای گسترش زبانهای روسی و فارسی افزایش دهند.
گامهای بزرگ دانشگاه اصفهان به عنوان پیشتاز در تعامل با شهرهای خواهرخوانده
قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان نیز دراین جشنواره بر نقش پیشتاز دانشگاه اصفهان در تعامل با شهرهای خواهر خوانده تاکید کرد و گفت: امروز خواهرخواندگی فقط به شهرداری محدود نمیشود و دانشگاه اصفهان نیز به عنوان پیشتاز در تعامل با خواهرخواندهها گامهای بزرگی برداشته است.
وی با اشاره به اجرای طرح شهروند دیپلمات تصریح کرد: این طرح همه شهروندان را به مشارکت در توسعه شهری دعوت میکند، به طوری که هم اکنون حدود ۲۰۰ طرح از همه نقاط دنیا به دست ما رسیده که بسیاری از آنها میتواند راهی برای توسعه مدیریت شهری باشد.
وی ابراز امیدواری کرد دانشگاهیان در سراسر جهان طرحهای خود را در این خصوص ارائه دهند تا مورد بهره برداری بهینه قرار گیرد.
ش هردار اصفهان افزود: سند راهکار و امکان تعامل و همکاری بین دو شهر تهیه و به سنت پترزبورگ ارسال شده و امضای این سند یعنی مسیرهایی که میتوان به موجب آن همکاریها را گسترش بخشید.
وی خاطرنشان کرد: هموار شدن راه علمی برای منفعت شهر مایه افتخار است و امیدوارم هر روز شاهد این اتفاقات باشیم.
نخستین جشنواره علمی فرهنگی اصفهان-سن پترزبورگ به منظور تقویت خواهرخواندگی میان این دو شهر و با هدف توسعه روابط دانشگاهی به همت دانشگاه اصفهان و با همکاری دانشگاه سنپترزبورگ، شهرداری اصفهان، کنسولگری روسیه در اصفهان، استانداری سن پترزبورگ، باشگاه سپاهان اصفهان و بخش خصوصی در قالب سخنرانیهای مسئولان شهری و دانشگاهی، وبینار خواهرخواندگی، نمایشگاه عکس سن پترزبورگ، نمایش فیلم و فعالیتهای دیگر به منظور توسعه روابط خواهر خواندگی برگزار شد.
فعالیتهای علمی پژوهشی تحت محورهایی مانند توسعه شهری، روابط اجتماعی فرهنگی، الگوسازی برای روابط اقتصادی در چارچوب روابط علمی بین دو دانشگاه، همکاری در توسعه آموزش زبان روسی در دانشگاه اصفهان و همچنین توسعه زبان فارسی در دانشگاه سن پترزبورگ، اجرای پروژههای مشترک با توجه به نیازهای توسعه شهری و تحکیم روابط از جمله برنامههای آینده برای همکاریهای طرفین است که نقطه آغازین آن در این جشنواره رقم خورد.
افتتاح میز سن پترزبورگ در اصفهان، افتتاح مرکز روسی "روسکی میر" در دانشگاه اصفهان با هدف آموزش زبان روسی در دانشگاه و جامعه، نمایشگاه عکس از سن پترزبورگ، امضای تفاهم نامه بین دانشگاه اصفهان و سن پترزبورگ و وبینار خواهرخواندگی از دیگر برنامههای این جشنواره دو روزه در دانشگاه اصفهان است.