به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، همایش «نقد و بررسی طرح قانونی مالیات بر عایدی سرمایه» با حضور جمعی از مسئولین، اساتید و صاحبنظران فعالان این حوزه در وزارت اقتصاد در حال برگزاری است.
محمدرضا پور ابراهیمی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: عدم اجرای قوانین مالیاتی که در دنیا تجربه شده است، مانند اعطای معافیت مالیاتی میباشد.
وی افزود: در نظام مالیاتی، باید در اجرای قوانین بازنگری کنیم و در اهمیت مالیات بر عایدی سرمایه جای هیچ تردیدی وجود ندارد و ضررورت آن در کشور طبق پژوهشهای کارشناسان امری کاملا ضروری است.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در شهریور سال 97 ما طرحی را در قالب مالیات بر عایدی با محوریت مسکن آماده نمودیم، گفت: اما دولت با آن مخالفت کرد و ما در نهایت توجیه نشدیم که چرا اینکار را کرد و سپس مسئولین دولتی گفتند ما خود یک طرح دیگر داریم و بجای مالیات بر عایدی سرمایه یک نام دیگر برای آن مطرح شد که آن هم جز حرف هیچ نتیجه ای تا الان نداشت و عملاً طرح را رد کردند.
وی ادامه داد: این موضوع باعث شد که ما در مجلس خودمان برای ایجاد قانون و اصلاح اقتصادی ورود کردیم تا بجای لایحه دولت، طرح را ارائه کنیم و متن اولیه آن تهیه شد. در کمیسیون با همکاری سازمان مالیاتی و سایر کارشناسان جلسات متعددی برگزار گردید. هرچند که هجمههای شدیدی علیه این طرح در رسانه ها مطرح شد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر بخواهیم مالیات بر عایدی با یک پایه مالیاتی جدید ایجاد نماییم، اولین پیش نیاز آن وجود زیرساخت هاست گفت: سازمان مالیات باید اعلام نماید که نهایتا تعهد خود را تا چه زمانی انجام خواهد داد و تا کنون هیچ زمانی توسط این سازمان مطرح نشده است و امیدواریم امروز آقای دکتر پارسا موعدی برای آن تعیین نمایند.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه هر متنی که توسط دولت آینده بخواهد در دستور کار قرار گیرد نیز ما در کمیسیون اقتصادی از آن استقبال میکنیم، گفت: مسائلی همچون تورم و ... که در اقتصاد ما وجود دارد باید طبق تجارب کشورهای دنیا مدنظر قرار گیرد و هرگونه اظهار نظر را نیز قبول میکنیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: یک متن موجود داریم که کلیات آن تصویب شده و یک متن اصلاح شده داریم که تا اواسط هفته آینده متن اصلاح شده برای بررسی در صحن کمیسیون در اختیار شما قرار خواهد گیرد و آماده دریافت همه نظرات هستیم.
وی ادامه داد: از هفته آینده نهایی کردن متن در دستور کار قرار خواهد و نهایتا تا اواسط شهریورماه متن نهایی کارشناسی شده را در صحن علنی ارائه خواهیم نمود.
پورابراهیمی در پایان با اشاره به اینکه در طراحی متن نیازمند این هستیم که پدیده قفل شدگی در اقتصاد پیش نیاید به همین دلیل بازار سهام مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیست گفت: دراین بازارها نیازمند این هستیم که مانع کار نقدشونگی در بازار نشویم و در بازار سرمایه فقط شرکتهای حقوقی کار نقدشوندگی انجام نمیدهند، بلکه اشخاص حقیقی هم هستند که این کار را انجام میدهند.