به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فاطمه آزموده- این روزها دوباره اوضاع کرونا در ایران رو به وخامت رفته و در برخی از شهرها تعطیلی برخی از اصناف را به همراه داشته است. در عین حال هر روزه اخباری مبنی بر معرفی و پیشرفت واکسنهای داخلی را از گوشه و کنار میشنویم، اما روند واکسیناسیون در کشور تاسفبار است. این در حالی است که بسیاری از کشورها با سیر صعودی واکسیناسیون، آمار مرگ و میر روزانه را به کمترین میزان در چند ماه اخیر رساندهاند. در کنار این موارد مسئولان کشور در تامین دوز دوم واکسن نیز موفق نبودند. به صورتی که بسیاری از افراد با فاصلهی بیش از دو ماه دوز دوم را دریافت کردند و نکتهی حائز اهمیت تفاوت نوع واکسن در دوز اول و دوم برای بسیاری از افراد است. به صورتی که فردی که برای دوز اول واکسن سینوفارم تزریق کرد در دوز دوم واکسن ایرانی برکت را دریافت کرده است.
سال گذشته بود که سندی مبنی بر نحوهی واکسیناسیون گروههای مختلف سنی و مشاغل از طرف مسئولان وزارت بهداشت منتشر شد. اما در همان زمان نیز با ورود اولین محمولهی واکسن روسی به کشور واکسیناسیون کادر درمان به کندی پیش میرفت. اکنون هم در شرایطی که قرار بود واکسینه کردن گروههای پرخطر تا این زمان به پایان رسیده باشد، بسیاری از افراد همچنان در انتظار دریافت دوز دوم واکسن هستند. اخبار نیز حاکی از هرج و مرج در محلهای تزریق واکسن و معطلی بسیاری از افراد است. به صورتی که در مراکز ماشینی تزریق واکسن افرادی بیش از ده ساعت منتظر ماندهاند.
در حالی که مسئولان ستاد امام مدعی هستند که روزانه مقدار مشخصی از واکسن کوو برکت را در اختیار وزارت بهداشت قرار میدهند هیچ تسریعی در روند واکسیناسیون دیده نمیشود. بر اساس گفتههای مسئولان، در حال حاضرظرفیت تولید واکسن برکت ماهانه یک میلیون و دویست هزار دوز است و پیش از این زمان مقدار مشخصی از این واکسن به تولید رسیده است، اما باز هم با این حال روند قطره چکانی واکسیناسیون در کشور ادامه دارد. به صورتی که برای مدتی در برخی از استانها مراکز تزریق واکسن به طور کلی برچیده شدند؛ بنابراین باید دید این ناهمنگی ستاد و وزارتخانه از کجا نشات میگیرد. اینکه چه کسی واکسنها را تحویل میگیرد، چه کسی مسئول توزیع به استانهاست و چه مقدار از این واکسن روزانه دریافت میشود و با چه سهمیهبندی تحویل استانها میشود. همهی اینها سوالاتی است که میتواند ابهاماتی در ذهن مخاطب ایجاد کند.
به گفتهی دکتر رئیسی در شرایطی که شاهد آغاز خیز پنجم کووید – ۱۹ از استانهای جنوبی کشور هستیم مسئولان آمادگی این را دارند که تزریق گستردهی بالای ۵۰ سال با واکسن کوو ایران برکت را، از این شهرها آغاز کنند. با توجه به گسترش جهشهای جدید کرونا در این مناطق شاید بتوان با واکسیناسیون گستردهتر گروهها از اوج گیری دوباره ویروس جلوگیری کرد. البته هنوز توزیع گستردهی این واکسن ایرانی آغاز نشده است و همانطور که گفته شد بسیاری از گروههای سنی بالای ۷۰ سال دوز دوم واکسن را دریافت نکردهاند. بنابراین بر اساس تجربه باید منتظر بمانیم تا ببینیم فاصلهی حرف تا عمل مسئولان چقدر است. با اینحال تنها راه خروج از این بحران تسریع روند واکسیناسیون است که امیدواریم این اتفاق به زودی در کشور رقم بخورد.