به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ ایران برای توسعه همهجانبه علمی خود نیازمند این است که از همه ظرفیتهای دانشی و تخصصی موجود در کشور به خوبی بهره ببرد و زنجیره ارزش حوزههای فناوری را کامل کند. همین هدف هم تا امروز شناسایی بیش از ۶ هزار شرکت دانشبنیان را به دنبال داشته است که ۱ هزار و ۵۳۸ عدد از آنها در زمینه فناوریهای اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای فعالیت میکنند.
شرکتهایی که با تولید محصولات و ارائه خدمات خود، بازار این حوزه فناورانه و کاربردی در کشور را گسترش دادهاند و نیاز بازار داخلی را تامین کردهاند. این محصولات با فناوریهای بومی و منطبق با نیاز کشور و کاربران تولید شدهاند.
در این میان ۱۵۲ شرکت دانشبنیان نوع ۱، ۱۳۷۵ شرکت دانش بنیان نوع ۲ و ۱۱ شرکت دانش بنیان نوع ۳ همت کردهاند و با تولید محصولاتی، چون «نقشه بزرگ مقیاس شهری»، «نظارت هوشمند بر ساخت و سازها»، «اسکن سه بعدی شهرها»، «مکانیزاسیون دفاتر بیمهای (کارگزاری و نمایندگی)»، «راهکارهای نوین شبکه و مخابرات»، «بهینه کردن مصرف انرژی خدمات اینترنت و توزیع اینترنت و خدمات انتقال داده»، «صادرات و واردات خدمات فنی و مهندسی»، «مطالعه، طراحی، ساخت، تولید وپشتیبانی سیستمهای الکترونیکی»، «رباتیک و ماشین آلات صنعتی و غیر صنعتی»، «تولید نرمافزار غیر رسانهای» و ... توسعه این حوزههای فناورانه را سرعت بخشیدند.
«گروه ارتباطات ماهوارهای سامان»، «داده پردازان حامی»، «مهندسی پیشرو فن آوران آلین کیش»، «توسعه تجارت الکترونیک گلستان»، «رایان پرداز تقطیران»، «میکروافزارقشم»، «تحولات نوین یادمان»، «دومان سامانه» و ... از جمله مجموعههای دانشبنیانی هستند که در این حوزه فعالیت میکنند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز ذیل پلت فرم «شرکتها و موسسات دانشبنیان»، خدمات حمایتی به این مجموعهها ارائه میکند.