گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بهداشت و درمان جزو خدمات عمومی تلقی میشوند و تأمین این خدمات جزو وظایف دولتها است و دولت نمیتواند نسبت به بهرهمندی و عدم بهرهمندی گروه یا بخشی از جامعه از این خدمات بیتفاوت باشد. علاوه بر این امروزه مهمترین چالشی که در سطح جهانی در بخش بهداشت و درمان مطرح است چالش عدالت در سلامت است به این معنا که بازده و برون داد سلامت برای گروههای مختلف اجتماعی نباید متفاوت باشد و نظامهای جهانی نیز سعی را بر این داشتهاند که دسترسی به خدمات سلامت یکسان در جامعه تحقق پیدا کند.
در این راستا، در ابلاغیه سیاستهای کلی «سلامت» که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد بر «پوشش کامل نیازهای پایه درمان توسط بیمهها برای آحاد جامعه و کاهش سهم مردم از هزینههای درمان تا آنجا که بیمار جز رنج بیماری، دغدغه و رنج دیگری نداشته باشد» تاکید شده است.
اخیرا خبری مبنی بر اینکه اقداماتی جهت واگذاری بیمارستان دولتی شهدای آبیک قزوین به بخش خصوصی منتشر شد، که این خبر نگرانیهایی را برای مردم ایجاد کرد و از سویی مخالفت نماینده مجلس و برخی از مسئولان استانی را به همراه داشت.
واگذاری یک بیمارستان دولتی در قزوین این سؤال را ایجاد کرده که آیا واگذاری بحث درمان به بخش خصوصی به معنای این است که هزینههای خدمات درمانی در بخش خصوصی را مردم باید از جیب خود پرداخت کنند یا اینکه بخش خصوصی در تولید خدمات درمانی مشارکت میکند و هزینههایش را دولت میپردازد؟
سهم پرداختی مردم از هزینههای بهداشتی و درمانی یکی از بیشترین سهمها در جهان است؛ بنابراین اینکه خدمات درمانی به بخش خصوصی واگذار شود و هزینهها را مردم بپردازند امری نامطلوب است.
در این رابطه لطفالله سیاهکلی، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس در نشست بررسی مشکلات بیمارستان شهدای شهرستان آبیک که در دفتر ریاست این بیمارستان برگزار شد، با انتقاد از مدیران دانشگاه علوم پزشکی استان برای طرح موضوع واگذاری مدیریت این بیمارستان به بخش خصوصی میگوید: برونسپاری مدیریت زیرساختهای حوزه بهداشت و سلامت خلاف قانون اساسی است و مطابق قانون باید خدمات این حوزه رایگان ارائه شوند.
سیاهکلی با اشاره به سطح پایین درآمدی اهالی شهرستان آبیک میافزاید: مردم آبیک از نظر معیشتی جزو اقشار محروم به حساب میآیند و به همین خاطر اگر واگذاری تنها بیمارستان دولتی این شهر کاری ناپسند است و در این شرایط مدیران دانشگاه علوم پزشکی به جای برطرف کردن مشکلات این بیمارستان به دنبال واگذاری این بیمارستان به بخش خصوصی هستند که سبب افزایش معضلات بهداشتی و درمانی این شهرستان میشود.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس اضافه میکند: بیمارستان شهدای آبیک نباید به بخش خصوصی واگذار شود و هیچ مسئولی در استان قزوین حق ندارد با واگذاری بیمارستان شهدای آبیک مردم کمدرآمد این شهرستان از خدمات این بیمارستان محروم کند و بر مشکلات مدیریت این بیمارستان بیفزاید.
وی با اشاره به نیازهای عدیده مردم شهرستان آبیک به بیمارستان دولتی شهدا ادامه میدهد: بنابراین مطالبه مهم ما از مدیریت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین این است که اجازه دهد این بیمارستان همچنان به شکل دولتی اداره شود و با استفاده از بودجه بیش از هزار میلیارد تومانی خود آن را تقویت کند.
عضو مجمع نمایندگان استان قزوین در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از دندان تیزکردن بخش خصوصی برای به دست گرفتن مدیریت بیمارستان آبیک میگوید: به جای این کار بخش خصوصی باید کادر بهداشتی و درمانی متخصص و تازهنفس خود را وارد بیمارستان کند تا سطح ارائه خدمات به مردم ارتقا پیدا کند.
سیاهکلی همچنین از تضعیف بخش جراحی و اتاق عمل این بیمارستان انتقاد کرد و میافزاید: متأسفانه اتاق عمل این بیمارستان را تعطیل کرده و متخصص بیهوشی و جراح عمومی را از این بیمارستان منتقل کردهاند و با این کار این بیمارستان را تنزل درجه داده و به یک کلینیک درمان سرپایی مبدل کردند که باید به این اقدام نسنجیده پایان داده شود.
سرهنگ مهدی صادقپور، فرمانده سپاه ناحیه امام صادق (ع) آبیک در قزوین با اشاره به مخالفت جدی سپاه ناحیه امام صادق (ع) شهرستان آبیک با واگذاری بیمارستان دولتی شهدا به بخش خصوصی و دعوت از سیاهکلیمرادی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس به شهرستان برای بررسی وضعیت تنها بیمارستان دولتی و قول مساعد ایشان برای برگزاری جلسهای ویژه بررسی بیمارستان شهدا میافزاید: این جلسه امروز با حضور نمایندگان مجلس و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین و سایر مسئولان در استان برگزار شد.
صادقپور میگوید: در این جلسه موضوع واگذاری بیمارستان دولتی شهدا به بخش خصوصی رد و منتفی شد و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین تعهداتی را متقبل شدند که میتوان به ارتقا و تجهیز بیمارستان شهدا و پرداخت بدهیهای این بیمارستان اشاره کرد.
فرمانده سپاه ناحیه امام صادق (ع) شهرستان آبیک ادامه میدهد: در بیمارستان شهدا در زمینههای مختلف و همچنین ایام کرونا خدمات بسیار ارزندهای به مردم ارائه شده و مردم رضایت دارند که به عنوان امید مردم شهرستان باید به ارائه خدمات دولتی خود ادامه دهد.
وی خاطرنشان میکند: از ارائه خدمات درمانی بیمارستان شهدا به عنوان امید مردم نباید کاسته شود و مردم نباید برای انجام امور درمانی به شهرها و استانهای مجاور مراجعه کنند و علاوه بر به جان خریدن خطرات رفت و آمد، متحمل هزینههای هنگفت شوند.
فرمانده سپاه ناحیه امام صادق (ع) شهرستان آبیک ادامه میدهد: سطح بیمارستان دولتی شهدا با شرایط موجود باید حفظ شود و ارتقای آن برای رفاه حال مردم ضروری است.
به گفته وی در این جلسه عبدالله دیدبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین برای بهبود وضعیت درمان شهرستان قول مساعد داد و به زودی خبرهای خوبی را از وضعیت درمانی شهرستان از جمله تعرفههای بیمارستان خصوصی، تعرفه «سی تی اسکن» و حضور دکتر متخصص در بیمارستان دولتی شهدا شاهد خواهیم بود.
در این راستا عبدالله دیدبان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این باره میگوید: گاهی در فضای مجازی جای جلاد و شهید عوض میشود در ارتباط با خصوصی سازی بیمارستان آبیک نیز مسئله همین بود چرا از ابتدا هم هیچ تصمیمی مبنی بر خصوصی سازی گرفته نشده بود.برنامه اصلی ما توسعه بیمارستان شهدا است، اما تا آنجا توسعه پیدا کند زمان بر است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطر نشان میکند: هیچ اقدامی برای خصوصی سازی نکرده ایم بلکه بنا داریم اگر به تفاهم برسیم آنها را نیز به خدمت بگیریم و در هر دو مورد با نرخ دولتی خدمت رسانی کنیم.
وی عنوان میکند: ما چرا باید بیمارستان دولتی خود را به بخش خصوصی تحویل دهیم چراکه چنین تصمیمی منطقی و عقلانی نیست.
سرپرست علوم پزشکی قزوین در خاتمه میگوید: از نظر قانونی امکان اینکه بخواهیم خصوصی سازی کنیم وجود ندارد و بنابراین خبر اشتباه است و مردم هم نباید بدون فکر چنین اخبار اشتباهی را باور کنند.