به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت توسعه فناوری شریف سولار موفق به ارائه دستگاه پتانسیواستات/گالوانواستات و طیفسنج امپدانس الکتروشیمیایی شده است که برای مطالعه فصل مشترک لایههای نازک در سلولهای خورشیدی و پیــلهــای ســوختی مناسب است.
این دستگاه ابزار قدرتمندی جهت مطالعه خوردگی فلزات، پدیدههای جذب و واجذب روی سطح الکترود، سینتیک واکنشهای کاتالیستی و مطالعه فصل مشترک لایههای نازک است.
پتانسیواستاتها معمولا برای سنجش قطبش و تغییر پتانسیل یک ماده در خوردگی استفاده میشوند. همچنین میتوان از انها برای بررسی امپدانس در تستهای خوردگی، پوششدهی، حسگری و سایر آنالیزهای پایهی الکتروشیمی استفاده نمود. این ادوات یکی از بهترین گزینهها برای مطالعهی تولیدکننده و ذخیرهسازهای انرژی مانند باتریها، پیلهای سوختی، سلهای خورشیدی و ابرخازنها است.
این دستگاه عرضه شده توسط شرکت توسعه فناوری شریف سولار یک ابزار الکتروشیمیایی کامل است که شامل روشهای مرتبط با پتانسیواستات / گالوانواستات و طیفسنجی امپدانس الکتروشیمیایی است. در پتانسیواستات روشهای الکتروشیمیایی استاندارد شامل ولتامتری با روبش خطی پتانسیل، ولتامتری چرخهای، کرونو آمپرومتری، روشهای پالس ولتامتری (پالس نرمال، پالس تفاضلی و موج مربع) ارائه شدهاند.
محدوده ولتاژ ۵± یا ۱± ولت بوده و با قدرت تفکیک۰٫۰۲۵ درصد Full range اندازهگیری میشود. سیستم تقویت ۸ پلهای امکان اندازهگیری جریان تا ۱ آمپر را فراهم میکند. در حالت گالوانواستات، با اعمال جریان با الگوهای مختلف امکان اندازهگیری ولتاژ بر حسب زمان (کرونو پتانسیومتری) و یا ولتاژ بر حسب جریان وجود دارد. در روش طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS)، محدودهی فرکانس ۱ میلی هرتز تا ۱ مگا هرتز بوده و با بکار گیری روشهای متعدد کاهش نویز، اندازه گیری امپدانس با دقت بالایی امکانپذیر شده است. EIS ابزار قدرتمندی جهت مطالعهی خوردگی فلزات، پدیدههای جذب و واجذب بر روی سطح الکترود، سینتیک واکنشهای کاتالیستی و مطالعهی فصل مشترک لایهها در سلولهای خورشیدی و پیــل هــای ســوختی است. این دستگاه در مدلهای PGS (پتانسیواستات-گالوانواستات) و EIS (اندازه گیری امپدانس) و PGE (پتانسیواستات-گالوانواستات-EIS) ارائه میشود.