به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدحسن ولدی- براساس پیشبینیهای انجام شده، حجم بازار نانولولههای کربنی به ۳۰۲۷٫۴ میلیون دلار در سال ۲۰۳۰ میرسد. افزایش کاربرد نانولولههای کربنی در وسایل نقلیه الکتریکی، یکی از عوامل اصلی افزایش تقاضا در این صنعت است.
بر اساس آخرین تجزیه و تحلیلهای انجام شده، اندازه بازار جهانی نانولوله کربنی (CNT) در سال ۲۰۲۱ به ۸۷۶٫۸ میلیون دلار رسید و انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ با نرخ بالاتری رشد کند. افزایش سرمایهگذاری در تحقیق برای توسعه نانولولههای کربنی برای کاربردهای مختلف، عامل کلیدی است که انتظار میرود بازار جهانی نانولولههای کربنی را در طول این دوره افزایش دهد.
انتظار میرود افزایش تقاضا برای خودروهای سبک وزن، کم مصرف و کم آلایندگی باعث رشد درآمد بازار جهانی نانولولههای کربنی در طول این دوره شود. مقدار زیادی سیم مسی در وسایل نقلیه الکتریکی استفاده میشود که باعث افزایش وزن آنها میشود. بنابراین، CNTها به دلیل وزن کم و توانایی آنها در کاهش مصرف سوخت در خودروها، به عنوان جایگزینی برای سیم مسی در حال ظهور هستند، که تولیدکنندگان خودرو را تشویق به افزایش استفاده از CNTها در خودروها کرده است. علاوه بر این، پیشرفتهای سریع فناورانه و افزایش استفاده از CNTها در هواپیما برای بهبود عملکرد موجب میشود که حجم بازار در طول این دوره افزایش یابد. صنعت هوافضا به طور مداوم در حال کاهش وزن و مصرف سوخت هواپیماها به منظور کاهش هزینههای عملیاتی است که این کار نیز با استفاده از سیمهای CNT امکانپذیر است.
اما عواملی نیز وجود دارد که روی گسترش بازار نانولولهها کربنی اثر منفی دارد. نگرانیهای فزاینده در مورد تأثیر زیستمحیطی CNTها، دولتها و نهادهای نظارتی کشورهای مختلف را بر آن داشته است تا دستورالعملهای نظارتی سختگیرانهای را اجرا کنند، که انتظار میرود که این موضوع روی افزایش بازار تاثیر منفی داشته باشد. آلایندههای نانومقیاسی که در نانولولههای کربنی یافت میشوند غیرقابل تجزیه زیستی هستند، که حذف آنها را پس از آلوده شدن محیط دشوار میکند. نانوذرات زمانی که با هوا و خاک مخلوط میشوند، اغلب به رودخانهها و دریاچهها ریخته میشوند که میتواند باعث مشکلات مربوط به سلامتی در حیوانات و انسان شود.
انتظار میرود بازار جهانی نانولولههای کربنی رشد ۱۴٫۹ درصدی را در طول این دوره به ثبت برساند، و انتظار میرود حجم این بازار از ۸۷۶٫۸ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ به ۳۰۲۷٫۴ میلیون دلار در سال ۲۰۳۰ افزایش یابد. افزایش کاربرد CNT در صنایع دفاعی و هوافضا تقاضا برای خودروهای سبک وزن و کم انتشار کربن عوامل اصلی رشد بازار خواهند بود.
چین یکی از کشورهایی بود که بیشتر تحت تاثیر کووید-۱۹ قرار گرفت و از آنجایی که این کشور یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان CNT در جهان است، میتوان گفت که کرونا رشد درآمد بازار جهانی نانولولههای کربنی را محدود کرده است. علاوه بر این، به دلیل محدودیتهای اعمال شده برای مهار بیماری کرونا، که باعث اختلال در زنجیره تامین در سراسر جهان شده، کارخانهها را تعطیل کرده یا ظرفیت تولید آنها را کاهش داده است. با این حال، پس از افول نسبی کرونا، فعالیتهای اقتصادی به آرامی احیا شده است که منجر به افزایش تقاضا در بخشهای خودرو و الکترونیک شده است. علاوه بر این، دولتها در سراسر جهان بستههای اقتصادی و اصلاحاتی را برای کمک به کسبوکارها در نظر گرفتهاند، که این بستههای حمایتی اقتصادی منجر به افزایش تقاضا برای محصولات در صنایع مختلف شده است. انتظار میرود این عوامل رشد درآمد بازار را در دوره پیشبینی افزایش دهد.
افزایش تقاضا برای CNTها برای تولید کابلهای سبک وزن برای هواپیما، فضاپیما و موشک رشد درآمد بازار را در دوره پیشبینی افزایش دهد. هواپیماها و فضاپیماها از مقادیر زیادی کابل کواکسیال ساخته شده از مس استفاده میکنند که میتواند آنها را سنگین کند.
انتظار میرود آمریکای شمالی به دلیل حضور صنایع تولیدی تثبیت شده در منطقه، نرخ رشد ثابتی را در این دوره ثبت کند. علاوه بر این، افزایش تقاضا برای پلیمرهای ساخته شده با CNT، برای بهبود خواص حرارتی، الکتریکی و مکانیکی محصولات مختلف، باعث رشد درآمد بازار در آمریکای شمالی میشود.