به گزار گروه استان های خبرگزرای دانشجو،محمد حسن یوسفی، رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان از مشارکت این دانشکده در زمینه کمک به تکثیر گونه نادر جانوری (یوزپلنگ آسیایی ) خبر داد.
یوسفی گفت: بر اساس همکاری به عمل آمده بین دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان و اداره کل محیط زیست استان سمنان، نحوه نمونه گیری مدفوع یوز پلنگ ماده به محیط بانان آموزش داده شد.
رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان افزود: پس از جمع آوری نمونهها در یک دوره ۳ ماهه و ارسال آنها به دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، میزان هورمون استروژن نمونهها برابر پروتکل ابداعی و آزمایشات انجام شده در سایر کشورها در آزمایشگاه تحقیقات پیشرفته این دانشکده، اندازه گیری و زمان دقیق فحلی (زمان جفت گیری) یوز ماده در هر ماه تعیین و به محیط زیست اعلام شد.
وی افزود: پس از دو الی سه دوره تکرار این مراحل، جفت گیری و آبستنی یوز ماده (ایران) صورت گرفت که منجر به تولد سه توله یوز شد که این اتفاق نخستین زایمان یوز آسیایی در اسارت است.
یاد آور میشود؛ یازدهم اردیبهشت سال ۱۴۰۱ و پس از دو سال تلاش شبانه روزی متخصصان، «ایران»تنها ماده یوز زادآور مرکز تحقیقات بین المللی پارک ملی توران با "فیروز" یوز نر جوان زنده گیری شده از طبیعت مقدمه عمل لقاح را پس از ۳ مرحله معرفی و جداسازی انجام داد که خوشبختانه سه توله یوزپلنگ نر، با موفقیت به دنیا آمدند که متاسفانه یک توله یوز به دلیل ناهنجاری مادرزادی ریه سمت چپ و چسبندگی آن تلف شد.
شایان ذکر است، کمتر از ۲۰ قلاده یوز در هفت استان سمنان، کرمان، یزد خراسانهای رضوی، شمالی و جنوبی به عنوان زیستگاههای اصلی یوز، تا به امروز مشاهده شده است.