گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اواخر سال ۱۳۳۷ بود که کارخانهای در حوزه لوازم خانگی به نام آزمایش تاسیس شد. این شرکت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحت پوشش سازمان صنایع ملی ایران قرار گرفت. کارخانه آزمایش از سال ۱۳۷۵ جزء شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بود و در ۱۳۸۱ به سازمان صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد.
پیشرفت کارخانه تا آنجا به خوبی پیش رفت که علاوه بر واحد تهران، واحد مرودشت نیز در استان فارس افتتاح شد. واحد مرودشت که ظرفیت تولید سالانه بیش از یک میلیون دستگاه لوازم خانگی را داشت، بیش از ۵۰۰ کارگر را بهطور مستقیم و غیرمستقیم مشغول به فعالیت کرده بود.
این کارخانه در سال ۱۳۸۲ با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد. در سال ۱۳۸۳ در بورس هلدینگ پیام که دارای ۱۷ کارخانه بود، ۵۱ درصد سهام آن را حسین داوودیان خریداری کرد و مابقی سهام نیز به سایر شرکا منتقل شد.
چند سالی از فعالیت این کارخانه میگذشت که مشکلات آن آغاز شد، تا جایی که کارگران برای حل مشکلات دست به اعتراضاتی زدند و پس از مدتی مسئولان کارخانه به بهانه ضرر و زیان ده بودن، تصمیم بر تعطیلی کارخانه گرفتند. این شد که ابتدا کارخانه تهران و سپس مرودشت تعطیل شد.
مهرماه سال گذشته آیتالله رئیسی، رئیسجمهور در سفر به استان فارس پس از دیدار با مردم روستای کناره مرودشت، بلافاصله از کارخانه آزمایش بازدید کرد و در جریان علت مشکلات این کارخانه قرار گرفت.
حال پس از گذشت چندین ماه از بازدید رئیس جمهور این کارخانه احیا و در مدار تولید قرار گرفته است. در این راستا، سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود با بیان اینکه یک دستور دیگر رئیسجمهور به سرانجام رسید، نوشت: کارخانه آزمایش مرودشت بعد از بازدید رئیس جمهور در مهر ۱۴۰۰ امروز پس از ۱۵ سال تعطیلی به مدار تولید بازگشت.
بهادری جهرمی در ادامه نوشت که احیای کارخانههای تعطیل شده با رفع موانع تولید و اشتغال، گامی بزرگ برای تحقق ایران قوی است.
حالا باید دید برنامههای بلند مدت دولت برای فعال نگه داشتن کارخانهها و اصلاح اساسی فرآیندهای خصوصیسازی برای جلوگیری از وقوع مشکلات قبلی چیست؟