به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اپتومتریست آلاله آذر، در آستانه بیست و چهارمین کنگره سراسری انجمن علمی اپتومتری ایران، گفت: شاید به جرأت بتوان گفت که امروزه و به خصوص پس از پاندمی کرونا، فروشگاههای اینترنتی تبدیل به یکی از محبوبترین مراکز خرید برای کاربران فضای آنلاین شدهاند.
وی افزود: نمایش آنلاین کالا و خدمات، سفارش در لحظه و تحویل در زمان مشخص، ساز و کار ساده فروشگاههای اینترنتی و…، همه و همه این روش خرید را محبوب و رو به رشد کرده است.
آذر با عنوان این مطلب که فروشگاههای اینترنتی برای قابل اعتماد بودن و فعالیت اصولی باید مجوزهای لازم را داشته باشند، اظهار داشت: برای فعالیت یک سایت تجاری و راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی در کشور، باید بر نحوه فعالیت این فروشگاهها و سایتها به طور کامل نظارت شود تا با بروز اشتباه از جانب آنها، امکان پیگیری به آسانی وجود داشته باشد.
نایب رئیس انجمن اپتومتری ایران با اشاره به ضرورت داشتن مجوز برای فروشگاههای اینترنتی، گفت: یکی از مجوزهای لازم که میبایست از وزارت صمت تهیه شود، جواز «نماد الکترونیکی» یا “ENAMAD” نام دارد که در صفحه اصلی وب سایت فروشگاهی باید قرار بگیرد.
وی با عنوان این مطلب که مجوز ساماندهی محتوای فضای مجازی از وزارت ارشاد برای تمامی فروشگاهها الزامی نیست، ادامه داد: مجوزهای قانونی در بخش کالاهای طبی و پزشکی باید از وزارت بهداشت تهیه شود.
آذر افزود: متأسفانه در بخش فروش کالاهای طبی مثل عینک و لنز طبی شاهد نابسامانی هستیم.
وی گفت: موارد رو به افزایشی از مشکلات بهداشتی و پزشکی برای خریداران این کالاها از سایتها و پیجهای فاقد مجوز به مراکز درمانی و دفاتر کار اپتومتری گزارش میشود. لذا، از مردم درخواست داریم برای سلامت چشم و بینایی خود ارزش بیشتری قائل شوند و تنها از سایتها و صفحات مجازی که قانونی هستند یا اپتومتریست مسئول آن فروشگاه اینترنتی را میشناسند، عینک و لنز طبی تهیه کنند.
آذر در پایان متذکر شد: اگر در خرید اینترنتی با مشکل مواجه شدید و فروشگاه اینترنتی پاسخگوی پیگیری شما نبود میتوانید به پلیس فتا اعلام شکایت کنید. برای این کار میتوانید به صفحه گزارش تخلف فروشگاههای اینترنتی مراجعه کنید.