به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همزمان با فرارسیدن عید غدیر خم، مجمع مطالبه گران شهرستان شوش با حضور دبیر مجمع مطالبه گران استان خوزستان، معاون مطالبه گری ستاد احیاء امر به معروف استان و مسئولین محلی برگزار شد.
علی رنود دبیر مجمع مطالبه گران استان خوزستان در مجمع مطالبه گران شهرستان شوش گفت: مسئولین باید به معنی واقعی کلمه خادم مردم باشند و باید به سمتی حرکت کنیم که مردم برای مسئولین تعیین تکلیف کنند.
وی افزود: مطالبه گری باید بر مبنای فرآیندهای قانونی باشد. هرچند که فرآیندهای قانونی زمانبر است، اما با توجه به قوانین موجود بهترین راهبرد مطالبه گریِ صحیح، استفاده از ضوابط و مقررات مرتبط با حوزههای مختلف و آموزش نظام مستندسازی است، زیرا که مسئولین زبان قانون را میفهمند و ما باید از هر مسئولی با زبان قانون مطالبه کنیم و هیچ مسئولی نمیتواند مداوم در برابر قانون گردن کشی کند و بالاخره تسلیم قانون خواهد شد.
رنود بیان کرد: مردم ناظر بر تمامی اجزا و ارکان وابسته به نظام اسلامی هستند و بر اساس ماده ۴ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر ما و دولت به معنای عام وظیفه داریم که فرایض امر به معروف و نهی از منکر را اجرا کنیم و همچنین بر اساس ماده ۸ قانون مذکور ما از حق دعوت به خیر برخورداریم که به استناد ماده ۹ همین قانون هیچ شخصیت حقیقی و حقوقی حق ندارد مانع اجرای امر به معروف و نهی از منکر شود و تا جایی این مساله برای نظام مهم بوده است که در ادامه ماده ۹ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر میبینیم یک مسئول اگر از اختیارات قانونی خود سوء استفاده کند و آمر به معروف یا ناهی از منکر را از یک سری امتیازاتش محروم کند، اعم از اینکه انفصال از خدمت موقت یا دائم برای او صادر کند یا حتی محل خدمتی وی را عوض کند، جرم مرتکب شده و باید پاسخگوی اعمالش باشد. با این اوصاف اگر به ظرفیتهای قانونی عظیمی که نظام برای این فرایض در نظر گرفته تسلط داشته باشیم تنها برای مدت محدودی ممکن است مورد اذیت و آزار بی ضابطه و ظالمانه قرار بگیریم که البته هزینه دادن جزئی از مبارزه است، اما با تسلط بر قوانین قطعا میتوانیم مسئولین را به کار کردن و خدمت به مردم وادار کنیم.
وی اضافه کرد: در نظر داشته باشیم که پا به این عرصه گذاشتیم تا مطالبه گری صحیح را در جامعه نهادینه کنیم و خیلی مهم هست که در مطالبه گری ما این شبهه در افکار عمومی ایجاد نشود که همه مسئولین مشکل دارند و هیچکس له مردم خدمت نمیکند. در برخورد با مفاسد هیچ گاه عجولانه برخورد نکنید. اول شبکه مربوطه را شناسایی کنید و سپس از راه قانونی و حساب شده اقدام کنید که البته فضای رسانهای به عنوان آخرین ابزار کمکی ما محسوب میشود، ولی بعد از طی کردن فرآیندهای قانونی صحیح میتواند کارایی خود را نشان دهد نه اینکه به محض دریافت اخبار واکنش نشان دهیم و کلام ما از اعتبار ساقط شود. یادتان باشد امروز هر کسی فاسد باشد حامی یا حامیانی دارد که اگر بدون کشف این موضوع به مبارزه با فرد یا افراد عامل به مفاسد بپردازیم ممکن است هزینههای زیادی برای یک مطالبه بپردازیم.
در ادامه حجت الاسلام، محسن ریسمانسنج معاون مطالبه گری ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان گفت: حضور ما در اینجا لبیک عملی به بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب است. مهمترین مطالبه بیانیه این است که جوانان انقلابی شانه زیر بار مسئولیت کشور دهند.
وی افزود: برای اینکه جوان انقلابی بتواند مدیر گام دومی کشور باشد باید بر مسائل تخصصی کشور اشراف داشته باشد و با مسائل عینی درگیر شود و برای دردها راه حل پیدا کند. ما این راه حلهای تخصصی را در حوزهها و عرصههای مختلف با ابزار مطالبه گری ارائه خواهیم کرد و جوانان انقلابی را برای حضور در متن مدیریت کشور آماده میکنیم.
در پایان با رای گیری از مطالبه گران شهرستان شوش دانیال (ع)، با اکثریت آراء آقای حمید چعب به عنوان دبیر مجمع مطالبه گران شهرستان شوش دانیال (ع) انتخاب شد.