به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل باقری فرد در نشست هیئت رییسه دانشگاه علوم پزشکی تهران که با حضور معاونان وزارت بهداشت و حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، به مسئله خروج نخبگان از کشور اشاره کرد و گفت: باید بتوانیم عضو هیات علمی خوب، متخصص و متعهد را نگهداریم اکنون پیشنهاداتی برای تغییر احکام حقوقی در حال اجراست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، با بیان اینکه من همه تحصیلاتم دانشگاه تهران بود و اینجا خانه اول ماست، خاطر نشان کرد: عمر کوتاه است و فرصتی چندانی برای خدمت نداریم. هنر ما این است که روزمرگی را از بین ببریم، فرآیندهای جدید بیاوریم و تغییرات ایجاد کنیم. اگر اینگونه عمل کردیم تاثیرگذار خواهیم بود.
وی افزود: اول شدن سخت است و اول ماندن سخت تر؛ لذا دانشگاه علوم پزشکی تهران برای حفظ این جایگاه کار بسیار دشواری را در پیش دارد. کوچکترین تغییر در فعالیتها و فرآیندهای این دانشگاه، موجب واکنش در کل کشور میشود. اینجا به نوعی وزارت خانه کوچکی است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، آموزش را شاخص توسعه پایدار خواند و بر ضرورت توسعه و پیشرفت آموزش تاکید کرد و گفت: یکی از اقدامات کلان وزارت بهداشت، واگذاری بسیاری از امور به دانشگاه هاست. این مسئله که وزارات بهداشت اجازه ورود به دانشگاهها را نمیداد باید شکسته شود.
باقری فرد، افزود: چطور مسئولیت تربیت دانشجویان را به دانشگاهها میدهیم، اما از واگذاری برخی امور به آنها واهمه داریم! قطعا حاکمیت نمیتواند تا این حد وارد اجرا شود بلکه باید به وظیفه نظارتی خود بپردازد و اجرا را به دانشگاهها واگذار کند. اکنون میبینیم که بر مراکزی که فعالیتهای مهارتی انجام میدهند، اصلا نظارت وجود ندارد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، به مسئله جذب اعضای هیات علمی پرداخت و گفت: قرار شد معاونت پژوهشی برای جذب اعضای هیات علمی پژوهشی نظر دهد. در بحث جذب دانشجویان خارج از ظرفیت نیز، باید بتوانید برای امکانات و خوابگاههای آن نیز برنامه ریزی و اعتبارات مورد نیاز را پیگیری کرد. همچنین آیین نامه جذب و ارتقا در حال بازبینی است.